Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Provera pristupačnosti dok radite u Kancelarija aplikacijama

Koristite "Proveru pristupačnosti" u Outlook, Word, PowerPoint, i Excel da biste tokom rada proverili da li u e-porukama, dokumentima, slajdovima i unakrsnim tabelama ima problema sa pristupačnosti. Na taj način možete da se uverite Microsoft 365 sadržaj lako može osobama sa invaliditetom da čitaju i uređuju.

U ovoj temi

Provera pristupačnosti dok radite u Outlook 

Vaš pregledač ne podržava video.

U Outlook pristupačnosti, "Provera pristupačnosti" se automatski pokreće prilikom sastavljanja e-poruke, a e-poruka će pružiti praktično nagib za ispravljanje problema sa pristupačnosti pre slanja e-poruke.

Problemi sa pristupačnosti u programu Outlook za Windows

Izaberite stavke Opcije > opcije > Lakši pristup i izaberite da li želite da vidite obaveštenja o pristupačnosti putem upozorenja o pristupačnosti dok radite, u određenim scenarijima ili samo kada ručno otvorite okno "Provera pristupačnosti".

Podrazumevana opcija je prikaz obaveštenja o pristupačnosti u određenim scenarijima i, ako se otkrije neki problem sa pristupačnosti, pojavljuje se savet u vezi sa poštom koji vas vodi kroz pregled predloga i rešavanje problema.

Opcija "Provera pristupačnosti" u Outlook za Windows.

 • Prikaži mi upozorenja o pristupačnosti dok radim

 • Prikaži mi upozorenja o pristupačnosti kada:

  • Bar jedan primalac želi pristupačan sadržaj 

  • Koristite tamnu pozadinu za sastavljanje poruke. Ako sastavljate tekst u crnoj temi sa omogućenim tamnim režimom, što je podrazumevano za ovu taciju, "Provera pristupačnosti" se pokreće, ali prikazuje obaveštenja samo kada kontrast teksta nije dovoljno. Svi drugi problemi i dalje će se pojavljivati u oknu "Provera pristupačnosti", ali oni neće uzrokovati pojavu napomene u vezi sa poštom.

  • Sastavljanje poruke velikoj publici

  • Bar jedan primalac je izvan moje organizacije

  • Sastavljanje poruke sa veoma važnom e-porukom

 • Prikaži upozorenja o pristupačnosti samo kada otvorim proveru pristupačnosti

Provera pristupačnosti dok radite uWord, Excel iPowerPoint 

Da biste se tokom rada sa dokumentima obavestili o problemima vezanim za pristupačnost u dokumentima Word, Excel iPowerPoint, u polju za potvrdu Neka provera pristupačnosti ostane pokrenuta dok radim.

Okno "Provera pristupačnosti" sa poljem za potvrdu "Neka provera pristupačnosti bude pokrenuta dok radim"

Ovim se dugme Pristupačnost dodaje na statusnu traku i prati probleme sa pristupačnosti u realnom vremenu. Možete da otvorite alatku "Provera pristupačnosti" kad god želite tako što ćete izabrati dugme na statusnoj traci.

Prikaz pokrenutog "Provere pristupačnosti" na statusnoj traci

Napomena: Polje za potvrdu Neka provera pristupačnosti ostane pokrenuta dok radim ne postoji u Outlook. Umesto toga, provera pristupačnosti se automatski pokreće u pozadini. Umesto dugmeta Pristupačnost na statusnoj traci, u prozoru poruke će se prikazati mailTip za pristupačnost, što vam dozvoljava da pregledate sve probleme sa pristupačnosti pre slanja poruke.  Problemi sa pristupačnosti u programu Outlook za Windows

Takođe pogledajte

Poboljšanje pristupačnosti uz "Proveru pristupačnosti"

Učinite sadržaj pristupačnijim svima uz "Kontrole pristupačnosti"

Pravila za "Proveru pristupačnosti"

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×