Prvi koraci uz Microsoft 365 grupe u programu Outlook

Čuli ste za Microsoft 365 grupe i kako ih možete koristiti u programu Outlook, ali možda niste sigurni kako da prvi koraci. U ovom članku ćemo vas otpratiti kroz nekoliko osnovnih koraka za način na koji vi i vaš tim možete da pokrenete pomoću Microsoft 365 grupa u programu Outlook. Takođe ćemo vam pružiti neke veze ka detaljnije sadržaju kada budete spremni da uradite više.

Ako niste sigurni koje su grupe, možda ćete prvo želeti da posetite informacije o Microsoft 365 grupama .

Da biste dobili najviše Microsoft 365 grupa u programu Outlook, morate da imate Microsoft 365 plan koji podržava Exchange Online i SharePoint online, na primer Business Premium, E3 ili E5.

Napomena: Da biste koristili Microsoft 365 grupe u programu Outlook u programu Outlook, morate da koristite Outlook u keširani Exchange režimu. Više informacija o tome potražite u članku uključivanje keširani Exchange režim.

Izaberite karticu ispod da biste pronašli više informacija o tome kako da prvi koraci sa tom funkcijom.

Prva stvar koju treba da uradite je da kreirate grupu. Kreiranje grupe u Outlook je vrlo jednostavan proces. Kratka verzija priče je:

 1. Izaberite stavku Nova grupa iz odeljka "grupe" na traci. Ako koristite Outlook na vebu umesto verzije za stone računare, možete da započnete ovaj proces tako što ćete kliknuti na strelicu za otpuštanje pored stavke novo i izabrati stavku grupa.

  Informativna stranica nove grupe u programu Outlook
 2. Dajte ime grupi.

 3. Podešavanje postavke privatnosti. Grupe se podrazumevano privatne. To znači da one mogu da vide samo članovi grupe i zahtevaju dozvolu vlasnika grupe da se pridruži. Javne grupe mogu da se prikažu i pridružuju svima iz vaše organizacije. Nijedna postavka ne otkriva grupe osobama izvan organizacije, osim ako ih izričito ne pozovete kao goste.

  Savet: Grupe se podrazumevano privatne kada kreiraju pomoću programa Outlook na vebu. U narednim mesecima, one će podrazumevano biti privatne, kada se kreiraju pomoću bilo koje aplikacije Outlook.

 4. Odlučite da li želite da novi članovi slede grupu (Napredne opcije). Članovi koji slede grupu će dobiti kopije svake grupe poruka u ličnom prijemnom poštanskom sandučetu. Članovi koji su samo spojeni moraće da odu u deljeni prijemno poštansko sanduče grupe da bi učestvovali u grupnim razgovorima.

Uradite više:

Kada se kreira grupa, možete da dodate članove u grupu. Da biste dodali nove članove:

 1. Idite u grupu u Outlook tako što ćete je pronaći u oknu za navigaciju na levoj strani. Trebalo bi da bude ispod poštanskog sandučeta u odeljku grupe .

 2. Kada ste u grupi, kliknite na dugme Dodaj članove na traci. Ako koristite Outlook na vebu kliknite na mesto na kom piše koliko članova grupa ima, pored gornjeg desnog prozora, zatim kliknite na dugme Dodaj članove.

  Otkucajte imena ili e-adrese osoba koje želite da dodate u grupu i kliknite na dugme u redu.
 3. Otkucajte ime ili adresu e-pošte svake osobe koju želite da dodate u dodatu polje. Kada završite, kliknite na dugme u redu i oni će biti dodati. Svako od njih dobiće e-poruku dočekuje ih i pruža im pristupačne veze ka Access grupi sadržaju.

  Savet: Ako želite da dodate sve članove postojeće liste distribucije, samo otkucajte ime liste distribucije i sve će biti dodate u jednom korak.

Uradite više:

Razgovori u Microsoft 365 grupama u Outlook dešavaju se u deljenom prijemnom poštanskom sandučetu za grupu. Tamo korisnici mogu da čitaju poruke i odgovore na njih, a članovi mogu jednostavno da pretražuju istoriju poruka ili da se pomeraju da bi se pronašli o onome što se ranije priиalo. Deljeno prijemno poštansko sanduče liči na lični prijemno poštansko sanduče sa kojim se Outlook korisnici upoznaju. Svaki razgovor se prikazuje zasebno na listi poruka na levoj strani i kliknite na nju da biste je otvorili u oknu za čitanje.

Deljeno prijemno poštansko sanduče za Office 365 Group je mesto gde se razgovori javljaju.

Savet: Nedavna promena u načinu na koji se prikazuju poruke i brojite, u programu je možda resetovao broj koji vidite pored imena grupe u oknu za Outlook. Ako želite da poništite taj broj na nulu, možete da kliknete desnim tasterom miša na grupu i izaberete stavku Označi kao pročitano.

Sada kada ste kreirali grupu, Započnimo novi razgovor. Novu poruku možete da objavite tako što ćete otvoriti Deljeno prijemno poštansko sanduče i izabrati stavku novi razgovor na traci. Možete samo da pošaljete e-poruku u pseudonim grupe. Svi članovi grupe će moći da čitaju novu poruku koju ste objavili i svi članovi koji slede grupu će dobiti kopiju vaše poruke u ličnom prijemnom poštanskom sandučetu.

Uradite više:

Svaka Microsoft 365 grupa dobija deljenu biblioteku datoteka gde možete da skladištite, delite i sarađujete na dokumentima, radnim sveskama, prezentacijama ili o bilo kojoj vrsti datoteke.

Pristupite biblioteci datoteka tako što ćete otići na grupu u Outlook (u levom oknu za navigaciju) i izaberite stavku datoteke na traci. Biblioteka datoteka će se otvoriti u pregledaču i odavde možete kreirati nove datoteke, otpremiti datoteke sa računara i uraditi bilo šta drugo što SharePoint biblioteka dokumenata može da uradi. Razmislite o tome koje vrste datoteka bi bile korisne za deljenje sa grupom i nemojte biti ograničene na Microsoft Office datoteke. Možete da delite i PDFs, fotografije ili bilo koji drugi tip datoteke koji će grupi biti korisna.

Izaberite stavke datoteke u Office 365 grupi da biste videli listu datoteka i fascikli uskladištenih u grupi

Da biste preuzeli ili izbrisali datoteku, samo je izaberite i te opcije će se pojaviti na traci sa alatkama na vrhu.

Uradite više:

Svaka Microsoft 365 grupa dobija svoju zajedničku OneNote beležnicu u kojoj mogu da prikupljaju ideje, sarađuju i skladište istraživanja.

Idite u grupu u Outlook tako što ćete je pronaći u levom oknu za navigaciju ili uOutlook na vebu tako što ćete otići na pločicu "osobe". Kada budete tamo, izaberite stavku Beležnica na traci da biste otvorili deljenu beležnicu za grupu.

Prikupljanje i saradnja na beleškama i idejama u deljenoj OneNote beležnici

Prvi put kada otvorite deljenu beležnicu grupe, ona će se otvoriti u pregledaču u OneNote za veb. Možete da izvršite uređivanje tamo ili ako imate Outlook i želite da ga koristite tako da kliknete na dugme Uredi u programu OneNote sa trake. Kada je otvorite u OneNote 2016 Beležnica će se sinhronizovati na listu otvorenih Beležnica u OneNote 2016 i možete da joj pristupite direktno iz programa OneNote bez potrebe da prvo odete u grupu.

Pokušajte da pređete u OneNote beležnicu grupe i razmislite o tome šta može da bude korisno grupi da prikuplja ideje i sarađuje. Na primer, možda imate odeljak koji koristite da biste prikupili i komentarišu Veb sadržaj i članke koji su važni za vaš tim.

Napomena: Beležnica grupe vam je dostupna i na pametnom telefonu ili tablet računaru pomoću programa OneNote za iOS ili android.

Uradite više:

Љanse su dobre da grupa ima događaje, sastanke, prekretnice ili druge stavke koje bi imale korist od deljenog kalendara. Svaka Microsoft 365 grupa ima deljeni kalendar koji svi članovi mogu da vide i doprinesu.

Grupni kalendar prikazan u programu Outlook za računare

Rad sa kalendarom grupe nije drugačiji od rada sa ličnim kalendarom. Ako izaberete dugme "Kalendar" u oknu za navigaciju, videćete lični kalendar, kao i deljene kalendare bilo koje grupe sa kojima ste član. Možete da potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored svakog kalendara koji želite da vidite i da ih prikažete rame po iznad ili preklopljeni.

Dodavanje stavke u deljeni kalendar radi baљ kao i u ličnom kalendaru. Bilo koji sastanak koji dodate u deljeni kalendar pozivaće i druge članove grupe na taj događaj, tako da mogu da ga imaju na sopstvenim kalendarom. Zakazane obaveze dodate u deljeni kalendar grupe ne pojavljuju se na ličnim kalendari drugih članova.

Sada kada imate deljeni kalendar, pokušajte da dodate predstojeće sastanke ili događaje na koje vaša grupa može da učestvuje.

Uradite više:

Tako da sada kada se grupa pokreće, gde možete da idete odatle?

Takođe pogledajte

Imate pitanja?

Posetite Microsoft Tech zajednicu da biste objavili pitanja i učestvovali u razgovorima o Microsoft 365 grupama.

Slušamo vas

Ben poslednji put ažuriran ovaj članak od 2020 16 . Ako vam je to pomoglo, a posebno ako niste, kliknite na kontrole povratnih informacija ispod i ostavite nam neke konstruktivne komentare da bismo mogli da nastavimo da ga poboljšavamo. Hvala!

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×