Važno: 
Podrška za staru aplikaciju za sinhronizaciju OneDrive for Business sa sistemom SharePoint Online je završena. Ako vidite ovu Stara ikona za OneDrive for Businessikonu na traci zadataka, pročitajte ovaj članak da biste saznali više. 

Ako vaša organizacija imaMicrosoft 365 rad ili školsku pretplatu ili koristite SharePoint Server 2019 i timove, možete da sinhronizujete Microsoft SharePoint i timove timova sa fasciklom na računaru. To vam omogućava da radite direktno u istraživaču datoteka i da pristupite datotekama čak i kada ste van mreže. Kada se vratite na mrežu, sve promene napravljene na tim datotekama automatski će se sinhronizovati.

Napomena: Informacije o sinhronizaciji datoteka na računaru macOS potražite u članku Sinhronizovanje datoteka pomoću usluge OneDrive na Mac OS X.

Podešavanje sinhronizacije

 1. U Microsoft 365 pokretanju aplikacija izaberite stavku SharePoint ili timove, a zatim izaberite sajt sa datotekama koje želite da sinhronizujete.

 2. Izaberite stavku dokumenti ili idite do potfascikle koju želite da sinhronizujete.

 3. Izaberite stavku Sinhronizacija. (Ovo treba da uradite samo jednom na računaru da biste podesili sinhronizovanje na tom računaru. Kada podesite sinhronizaciju, datoteke se automatski sinhronizuju.)

  Snimak ekrana koji prikazuje dugme „Sinhronizuj“ u SharePoint biblioteci.
 4. Ako vaš pregledač zahteva dozvolu za korišćenje "Microsoft OneDrive," potvrdite da je ovo u redu.

  Važno: Ako se pojavi prikaz "koje biblioteke želite da sinhronizujete?", lokacija nije podešena da se sinhronizuje sa OneDrive aplikacija za sinhronizaciju. Ako ste IT administrator organizacije, pogledajte članak Neka korisnici sinhronizuju SharePoint datoteke sa novom OneDrive aplikacijom za sinhronizaciju. Ako niste IT administrator, a vaši ekrani ne liиe na one iz ovog članka, pogledajte članak Sinhronizovanje SharePoint datoteka sa aplikacijom OneDrive Sync (Groove.exe)ili se obratite IT odeljenju.

Datoteke se zatim sinhronizuju sa fasciklom na RAČUNARU sa imenom vaše organizacije (na primer%USERPROFILE%\stutoso). Ova fascikla se automatski dodaje u levo okno u istraživaču datoteka. Ne možete da izaberete sinhronizaciju na drugoj lokaciji.

Snimak ekrana koji prikazuje fascikle za sinhronizaciju za OneDrive i lokacije.

5. da biste sinhronizovali datoteke na drugom računaru, idite na taj računar i ponovo slijedite ove korake.

Napomene: 

 • Sada možete da sinhronizujete IRM zaštićene SharePoint , timove i OneDrive datoteke na poslovnom ili školskom nalogu. Ako trenutno sinhronizujete lokaciju koja je zaštićena lozinkom pomoću prelaza iz prethodne OneDrive aplikacije za sinhronizaciju, prestanite da ga sinhronizujete sa aplikacija za sinhronizaciju. Zatim instalirajte klijenta Rights Management (RMS). Kada se to završi, otvorite SharePoint ili timove lokacije ili OneDrive u pregledaču i da biste započeli sinhronizaciju sa aplikacija za sinhronizaciju, izaberite stavku Sinhronizuj

 • Ako vidite ikonu brave u sinhronizovanim datotekama u istraživaču datoteka, to znači da su datoteke sinhronizovane samo za čitanje. Možda nemate dozvolu za uređivanje datoteka ili biblioteka može zahtevati odjavljivanje ili imati neophodne kolone ili metapodatke. Ako promenite datoteke na računaru, promene neće biti sinhronizovane. Za dozvole se obratite administratoru.

 • Ne možete da premeštate OneNote beležnice sa jedne na drugu lokaciju na računaru i ako premestite druge Office datoteke između lokacija, istorija verzija će biti izgubljena. Da biste premestili Office datoteke, idite na sajt i koristite komandu Premesti u ili Kopiraj u .

 • Ako ime stranice uključuje znakove kao što je ":" koji nisu podržani u imenima fascikli u operativnom sistemu Windows, datoteke na sajtu se ne mogu sinhronizovati.

 • Ako ste koristili prethodnu OneDrive za posao ili školu aplikaciju za sinhronizaciju, struktura fascikle za sinhronizovane fascikle može da se promeni kada počnete da se sinhronizujete sa aplikacija za sinhronizaciju. Na računarima sa starijim verzijama operativnog sistema Windows gde ste koristili prethodnu OneDrive aplikaciju za sinhronizaciju, možda ćete videti staru fasciklu "SharePoint " ili "timovi" u okviru stavke "Omiljene lokacije" u istraživaču datoteka. Da biste uklonili dodatnu fasciklu "SharePoint " ili "timovi", kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Ukloni.

Promena postavki sinhronizacije

Da biste promenili fascikle koje se sinhronizuju za Veb lokacija ili zaustavili sinhronizaciju svih datoteka na sajtu, slijedite ove korake:

 1. Izaberite ikonu plavog OneDrive oblaka na Windows sistemskoj traci poslova trake zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  (Možda ćete morati da izaberete strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova za ikonu OneDrive da se pojavi. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Start, unesite OneDrive u polje za pretragu, a zatim izaberite OneDrive u rezultatima pretrage.)

  Windows sistemska paleta sa strelicom koja pokazuje skrivene ikone

 2. Izaberite stavkeIkona „Pomoć i postavke za OneDrive“Pomoć i postavke>.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Da biste videli listu svih lokacija za sinhronizovanje, izaberite karticu nalog .

  Snimak ekrana sa postavkama naloga u OneDrive klijentu za sinhronizaciju.
 4. Da biste promenili fascikle koje sinhronizujete, izaberite stavku Odaberi fascikle za tu biblioteku, a zatim izaberite fascikle koje želite da sinhronizujete. Da biste zaustavili sinhronizaciju sajta, izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju pored sajta. (Kopije datoteka ostaju na računaru. Ako želite, možete da ih izbrišete.)

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×