Sortiranje tabele ili matrice u prikazu Power View

U Power View možete da sortirate tabelu ili matricu da biste podatke prikazale po željeno redosledu. Možete odmah da promenite redosled podataka tako što ćete sortirati tabelu ili matricu u bilo kojoj koloni (osim kolonama sa slikama).

Napomena: Ako sortirate u prikazu Power View u sistemu SharePoint, morate da budete u režimu uređivanja. U tabeli ili matrici koju želite da sortirate izaberite stavku Uredi izveštaj u gornjem levom uglu oblasti izveštaja.

Dugme „Omogući uređivanje“ u prikazu Power View u sistemu SharePoint

 1. U tabeli ili matrici kliknite na naslove kolona koje želite da sortirate. Vidite strelicu nagore ili nadole pored naslova koji pokazuje da je polje sortirano po rastućem ili opadajućem redosledu.

  Ikona za sortiranje matrice u prikazu Power View

 2. Kliknite na strelicu da biste obrnuli redosled sortiranja. Možete da sortirate tekst, brojeve, datume i vremena. Ne možete da sortirate kolone sa slikama.

  Sortirana tabela u prikazu Power View

  Obratite pažnju na to da nema strelica pored broja polova ili broja medalja. Pol koristi svoj podrazumevani redosled sortiranja po abecednom redosledu. Prebrojavanje za orden, polje za vrednost, se ne sortira u ovom prikazu.

 3. U matrici možete da sortirate celu matricu na jednoj numeričkoj koloni ili da sortirate matricu na jednoj koloni koja nije numerička u svakom nivou grupisanja. Pretpostavimo da imate matricu grupisanu po sportu, sa stubu za disciplinu, događaj i brojanje godina. Možete sortirati po samo koloni "godina" ili možete sortirati po jednom ili više od druga 3 polja (sport, disciplina, događaj) na osnovu redosleda koji se pojavljuju u matrici.

  Napomena: U ravnoj tabeli možete da sortirate samo jednu po jednu kolonu.

  Matrica ispod se sortira po godini. Ako se sortirate po brojci godina kada je događaj reprodukovan, matrica je sortirana od sporta koji se najčešće reprodukuju u poslednjih nekoliko godina. U okviru sporta, disciplina se sortira i od svih godina do najmanje godina, a zatim abecednim redom za discipline sa uskladanim ukupnim vrednostima.

  Excel matrica sortirana po godinama

  I ova Matrica je sortirana po disciplini.

  Matrica u prikazu Power View sortirana po kategoriji

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Sortiranje grafikona u programskom dodatku Power View

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×