Umetanje isečka ekrana na stranicu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Hvatanje vizuelnih informacija na ekranu računara je sjajan način da sačuvate sadržaj koji možda na kraju promena ili istekne – kao što su najnovije vesti ili osetljive na vreme liste. OneNote možete da koristite da biste uhvatili isečak ekrana bilo kog dela ekrana računara i dodali ga kao sliku u beleške.

 1. Prikažite informacije koje želite da uhvatite (na primer, Veb stranice ili neku drugu aplikaciju).

 2. Prebacite se na program OneNote i postavite kursor tamo gde želite da dodate isečak ekrana.

 3. Odaberite stavke Umetanje > Isečak ekrana.

  Snimak ekrana dugmeta „Umetni isečak ekrana“ u programu OneNote 2016

  OneNote se umanjuje i vraćate se na zatamnjenu verziju poslednje stvari koju ste gledali.

 4. Koristite miš ili prst da biste izabrali oblast ekrana koju želite da uhvatite.

Kada napravite izbor, on će se u beleškama pojaviti kao slika. Ona će takođe biti kopirana u Windows ostavu da biste mogli da nalepite (Ctrl+V) isečak ekrana na drugu stranicu u beležnici ili u drugu aplikaciju.

Napomena: Isečci ekrana predstavljaju statičke slike koje predstavljaju snimak informacije. Ako je izvor informacije, isečak ekrana ostaje isti. Nema veze između isečak ekrana i njen originalni izvor. Međutim, možete Kopiraj tekst sa slike u programu OneNote i nalepite ih kao tekst koji se može uređivati.

Ako volite da koristite tasterske prečice, pritisnite kombinaciju tastera Alt + N + R da biste pokrenuli na isečak ekrana.

Korišćenje ikone programa OneNote na Windows sistemskoj traci poslova

Ukoliko ste navikli na to da kliknete na ikonu programa OneNote na Windows sistemskoj traci poslova, možda ćete primetiti da ona nije vidljiva u operativnom sistemu Windows 10. Evo kako da napravite da se pojavi.

 1. U donjem levom uglu ekrana kliknite na Windows ikonu, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. U prozoru postavke operativnog sistema Windows, pretražite Izbor ikone koje su na traci zadataka.

 3. Pored stavke Alatke za slanje u OneNote, promenite preklopnik na.

Nakon što je alatka za slanje u OneNote na sistemskoj traci poslova, možete početi da je koristite. Da biste promenili stavke koje se pojavljuju kada kliknete desnim tasterom miša na ikonu, postavite pokazivač na stavku Podrazumevane vrednosti OneNote ikone i odaberite stavku „Nova brza beleška“, „Otvori OneNote“ ili „Napravi isečak ekrana“.

Snimak ekrana sistemske trake poslova sa opcijama programa OneNote .

Napomena: Ako kliknete na ikonu, videćete dijalog Izaberite lokaciju na OneNote . Međutim, tasterske prečice koje vidite (Windows + Shift + S) je promenjena sa Windows 10 kreatora Update. Koristite tu prečicu, vaš isečak ekrana će otići odmah ostavi tako da možete da ga nalepite u bilo koju aplikaciju, uključujući OneNote.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×