Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Hvatanje vizuelnih informacija na ekranu računara je odličan način da očuvate sadržaj koji bi vremenom možda trebalo da se promeni ili istekne – kao što je udarna vest ili vremenski ograničena lista. Možete da koristite OneNote da biste napravili isečak ekrana bilo kog dela ekrana računara i dodali ga kao sliku u beleške.

 1. Prikažite informacije koje želite da uhvatite (na primer, veb stranicu ili neku drugu aplikaciju).

 2. Prebacite se na program OneNote i postavite kursor tamo gde želite da dodate isečak ekrana.

 3. Odaberite stavke Umetanje > Isečak ekrana.

  Snimak ekrana dugmeta „Umetni isečak ekrana“ u programu OneNote 2016

  OneNote se umanjuje i vraćate se na zatamnjenu verziju poslednje stvari koju ste gledali.

 4. Koristite miš ili prst da biste izabrali oblast ekrana koju želite da uhvatite.

Kada napravite izbor, on će se u beleškama pojaviti kao slika. Ona će takođe biti kopirana u Windows ostavu da biste mogli da nalepite (Ctrl+V) isečak ekrana na drugu stranicu u beležnici ili u drugu aplikaciju.

Napomena: Isečci ekrana su statične slike koje predstavljaju snimak uhvaćenih informacija. Ako se izvor informacija ažurira, isečak ekrana ostaje isti. Ne postoji veza između isečka ekrana i njegovog originalnog izvora. Međutim, možete da kopirate tekst sa slika u programu OneNote i nalepite ih kao tekst koji se može uređivati.

Ako biste radije da koristite tasterske prečice, pritisnite kombinaciju tastera Alt+N+R da biste započeli isečak ekrana.

Korišćenje ikone programa OneNote na Windows sistemskoj traci poslova

Ukoliko ste navikli na to da kliknete na ikonu programa OneNote na Windows sistemskoj traci poslova, možda ćete primetiti da ona nije vidljiva u operativnom sistemu Windows 10. Evo kako da napravite da se pojavi.

 1. U donjem levom uglu ekrana kliknite na Windows ikonu, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. U prozoru Postavke operativnog sistema Windows potražite stavku Izaberite ikone koje će se pojaviti na traci zadataka.

 3. Pored alatke za slanje u OneNote promenite preklopnik na Uključeno.

Nakon što je alatka za slanje u OneNote na sistemskoj traci poslova, možete početi da je koristite. Da biste promenili stavke koje se pojavljuju kada kliknete desnim tasterom miša na ikonu, postavite pokazivač na stavku Podrazumevane vrednosti OneNote ikone i odaberite stavku „Nova brza beleška“, „Otvori OneNote“ ili „Napravi isečak ekrana“.

Snimak ekrana sistemske trake poslova sa opcijama programa OneNote .

Napomena: Ako kliknete na ikonu, videćete dijalog Izbor OneNote lokacije . Međutim, tasterska prečica koju vidite (Windows+Shift+S) promenjena je pomoću Windows 10 ispravka za kreativne. Pomoću te prečice isečak ekrana odmah prelazi u ostavu kako biste mogli da ga nalepite u bilo koju aplikaciju, uključujući OneNote.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×