We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.
Verifikacija digitalnog potpisa u potpisanoj e-poruci

Kada neko proverava vašu ispravu kako bi proverio jeste li to zaista vi, važno je da utvrdi da li fotografija odgovara vašem licu. Slično tome, kada u programu Microsoft Outlook primite poruku koja sadrži digitalni potpis, važno je uveriti se da je potpisnik osoba za koju mislite da jeste.

 1. Otvorite digitalno potpisanu poruku.

 2. Pogledajte statusni red Potpisao da biste proverili e-adresu osobe koja je potpisala poruku. Nije dovoljno da proverite e-adresu u redu Od  zato što želite da proverite ko je u stvari potpisao poruku, a ne samo ko je poslao poruku.

  Važno:  Ako e-adresa u redu Od ne odgovara adresi u statusnom redu Potpisao, na osnovu reda Potpisao treba da utvrdite ko je zaista poslao poruku.

 3. Da biste proverili da li je potpis važeći, kliknite na ikonu Ikona digitalnog potpisa u statusnom redu Potpisao. Zatim, da biste videli više informacija o digitalnom potpisu kliknite Detalji.

  Napomene: 

  • Postoji više razloga zbog kojih digitalni potpis može biti nevažeći. Na primer, možda je istekao certifikat pošiljaoca, možda ga je opozvao autoritet za izdavanje certifikata (CA) ili server koji proverava certifikat nije dostupan. Obavestite pošiljaoca poruke o tom problemu.

  • Ako je delegat poslao poruku u ime neke druge osobe, ime delegata se pojavljuje kao ime pošiljaoca.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×