Srodne teme
×
Podizanje objedinjavanja pošte na viši nivo
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Podizanje objedinjavanja pošte na viši nivo

Saveti za posredno objedinjavanje pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Idite više od osnovnog objedinjavanja pošte. Uvoz liste iz programa Excel i korišćenje programa Excel podataka i alatki za broj. Prilagodite objedinjavanje pošte sa personalizovane poruka.

Objedinjavanje pošte pomoću Excel unakrsne tabele

Objedinjavanje se izvršava više nesmetano ako su sve informacije koje želite da uključite spremne – Dakle, uverite se da:

  • Kolone u unakrsnoj tabeli se podudaraju polja koja želite da koristite u objedinjavanju. Na primer, adresa čitaocima po imenu, uverite se da imate odvojene kolone za ime i prezime.

  • Svi podaci koje želite da objedinite se nalaze u unakrsnoj tabeli.

  • Oblikovanje brojeva se neće promeniti. Ako unakrsna tabela sadrži datume, vremena, valute ili poštanske brojeve koji počinju ili se završavaju brojem 0, pogledajte članak oblikovanje za objedinjavanje pošte brojeva, datuma i drugih vrednosti.

Kad spremite podatke, započnite objedinjavanje pošte

  1. Otvorite novi dokument u programu Word.

  2. Izaberite stavke Pošiljke > Započni objedinjavanje pošte i kliknite na vrstu objedinjavanja koje želite da pokrenete.

  3. Izaberite stavke Izbor primalaca > Postojeća lista.

  4. Potražite Excel unakrsnu tabelu, a zatim kliknite na dugme Otvori. Ako Word prikaže odziv, izaberite stavku List1$ i kliknite na dugme u redu. Sada je Excel unakrsna tabela povezana sa dokumentom za objedinjavanje pošte koji kreirate u programu Word.

  5. Zatim, možete da umetnete polja za objedinjavanje pošte da izvučete informacije iz unakrsne tabele u dokumentu. Na primer, da biste dodali red za pozdrav e-poruku ili pismo, izaberite stavku pošiljke > Red za pozdrav. Ili dodavanje adrese sa liste tako što ćete kliknuti na dugme pošiljke > Adresni blok.

  6. Kad dokument bude spreman, izaberite stavku Pregledaj rezultate i klikom na strelice pogledajte svaku određenu kopiju dokumenta.

  7. Da biste završili objedinjavanje, kliknite na dugme Završi i objedini i izaberite stavke Odštampaj dokumente ili Pošalji e-poruke.

Želite još?

Objedinjavanje pošte

Napredno objedinjavanje pošte

Kreiranje ili brisanje Excel tabele u radnom listu

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×