Sadržaj
×
Posredno uslovno oblikovanje
Posredno uslovno oblikovanje

Upravljanje uslovnim oblikovanjem

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

U polju uslovnog oblikovanja Menadžer za pravila, možete odabrati da Prikaži pravila oblikovanja za oblasti radne sveske koje su pravila, kao što je trenutni izbor ili određeni radni list. Možete da zatim kreiranje, uređivanje, i izbrišite pravila kao i upravljanje redosledom prioriteta pravila za ćelije ili radni list koje ste izabrali.

Uređivanje redosleda prioriteta za pravila uslovnog oblikovanja

  1. Na kartici Početak , u grupi Stilovi kliknite na strelicu pored stavke Uslovno oblikovanje, a zatim izaberite stavku Upravljanje pravilima.

    Lista pravila uslovnog oblikovanja prikazuje se za trenutni izbor, uključujući tip pravila, oblikovanje, opseg ćelija na koje se pravilo primenjuje i postavku Zaustavi ako je tačno.

    Ako ne vidite željeno pravilo u okviru sa listom Prikaži pravila oblikovanja za, uverite se da je izabran odgovarajući opseg ćelija, radni list, tabela ili izveštaj izvedene tabele.

  2. Izaberite pravilo. Moguće je izabrati samo jedno pravilo odjednom.

  3. Da biste izabrano pravilo premestili nagore u redosledu prioriteta, kliknite na strelicu Premesti nagore. Da biste izabrano pravilo premestili nadole u redosledu prioriteta, kliknite na strelicu Premesti nadole.

  4. Opcionalno, da biste zaustavili procenu određenog pravila, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaustavi ako je tačno.

Želite još?

Korišćenje uslovnog oblikovanja

Upravljanje redosledom prioriteta za pravila uslovnog oblikovanja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×