Pretpostavimo da šef želi da zaštitite celu radnu svesku, ali takođe želi da može da promeni nekoliko ćelija nakon što omogućite zaštitu u radnoj svesci. Pre nego što ste omogućili zaštitu lozinkom, otključali ste neke ćelije u radnoj svesci. Sada kada je vaš šef završio sa radnom sveskom, možete da zaključate ove ćelije.

Slijedite ove korake da biste zaključali ćelije u radnom listu:

  1. Izaberite ćelije koje želite da zaključate.

  2. Na kartici Početak , u grupi Poravnavanje kliknite na malu strelicu da biste otvorili prozor Oblikovanje iskačućeg menija.

  3. Na kartici Zaštita potvrdite izbor u polju za potvrdu zaključano , a zatim kliknite na dugme u redu da biste zatvorili iskačući meni.

    Napomena: Ako ove korake probate u radnoj svesci ili radnom listu koji niste zaštitili, videćete ćelije koje su već zaključane. To znači da su ćelije spremne za zaključavanje kada zaštitite radnu svesku ili radni list.

  4. Na kartici Redigovanje na traci, u grupi Promene izaberite stavku Zaštiti list ili Zaštiti radnu svesku, a zatim ponovo primenite zaštitu. Pogledajte odeljak Zaštita radnog lista ili Zaštita radne sveske.

    Savet: Preporučuje se da otključate sve ćelije koje želite da promenite pre nego što zaštitite radni list ili radnu svesku, ali možete ih otključati i kada primenite zaštitu. Da biste uklonili zaštitu, jednostavno uklonite lozinku.

Pored zaštite radnih svezaka i radnih listova, možete da zaštitite i formule.

Excel za veb ne može da zaključavaju ćelije ili određene oblasti radnog lista.

Ako želite da zaključate ćelije ili zaštitite određene oblasti, kliknite na dugme Otvori u programu Excel i Zaključaj ćelije da biste ih zaštitili ili zaključali ili otključali određene oblasti zaštićenog radnog lista.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da dobijete podršku u Answers zajednici.

Takođe pogledajte

Zaključavanje ili otključavanje određenih oblasti zaštićenog radnog lista

Zaštita radnog lista

Zaštita radne sveske

Prikazivanje ili skrivanje formula

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×