Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Dokske stanice za modele modela Surface Pro 3, Pro 2 i Pro (1st gen) (kao i Surface 3) dizajnirane su tako da možete brzo da se prebacite sa Surface uređaja u pokretu da biste ga koristili kao pun stoni računar. Ako imate Surface dock, pogledajte članak Korišćenje Surface dock-a.

Napomena: Informacije o tome kako da pronađete model stanice za usidravanje potražite u članku Identifikovanje Surface dock-a i funkcija.

Upoznajte svoju stanicu za usidravanje

Koristite baznu stanicu da biste povezali Surface sa monitorima u punoj veličini, ethernet vezom, spoljnim zvučnicima i još mnogo toga. Takođe puni Surface.

Portove

Upoznajte portove koji su dostupni na doku. 

Power jack 

Konektor za napajanje povezuje backu stanicu sa napajanjem.

Mini-prikaz

Koristite ovaj port da biste se povezali sa spoljnim monitorom. U zavisnosti od konektora monitora, možda će vam biti potreban adapter za prikaz (prodaje se zasebno). 

USB portovi

Prenesite velike datoteke na spoljni disk, povežite USB štampač ili slušalice sa mikrofonom, napunite pribor i još mnogo toga.

Audio portovi

Povežite omiljene audio pribore, kao što su žični zvučnici ili slušalice, sa portom audio-porta od 3,5 mm bazne stanice.

Ethernet port

Kada vam je potrebna pouzdanost i brzina žične mrežne veze, povežite Surface sa žičanom mrežom pomoću ethernet porta na baznim stanicama.

Podešavanje stanice za usidravanje

Kada otkačite bačenu stanicu, stavite je na sto i ostavite sve neophodne kablove ili kablove da biste lako došli do njih. Sada ste spremni da je podesite.

Podešavanje radnog prostora i dodatne komponente

 1. Priključite kabl za napajanje AC na kraju priručne stanice na električnu utičnicu ili traku za napajanje, a zatim priključite drugi kraj u konektor za napajanje na dokacionoj stanici.

 2. Ako želite da koristite žičnu mrežnu vezu, povežite mrežni kabl sa Ethernet portom na pozadini bazne stanice.

 3. Povežite USB periferne uređaje sa USB portovima na baznim stanicama. 

 4. Povežite video kabl sa monitora na mini DisplayPort na bazi za usidravanje.

  Ako monitor kabl nema mini DisplayPort konektor, moraćete da kupite drugi kabl ili adapter. Više informacija o adapterima potražite u članku Povezivanje Surface uređaja sa televizorom, monitorom ili projektorom.

 5. Povežite audio pribor, kao što su žični zvučnici ili slušalice. 

  Bez spoljnih zvučnika možda nećete čuti zvuk kada koristite Surface. Da biste saznali kako da se prebacite na ugrađene zvučnike na Surface uređaju, idite na rešavanje problema sa Surface dock-om i dokovima.

Povežite Surface sa baskijnom stanicom

Kada podesite radni prostor, postavite Surface na baališnu stanicu da biste se povezali sa tim radnim prostorom. Evo kako:

 1. Iskopčajte Surface iz napajanja i uklonite priložene dodatke sa Surface uređaja. Ako koristite Type Cover tastaturu, otvorite je tako da leži ravno.

 2. Prevucite Surface nadole u priručnu stanicu, a zatim prevucite bočne strane priručne stanice sa strane Surface uređaja.

Animirana grafika prikazuje Surface uređaj koji kliže nadole u stanicu za usidravanje i monitor iza te usidrene stanice kako bi se prikazala ista slika kao na Surface uređaju

Napomena: Ako nemate Type Cover tastaturu povezanu sa Surface uređajem, moraćete da povežete USB (žičnu ili bežičnu) ili Bluetooth® tastaturu da biste mogli da počnete da kucate. 

Podešavanje monitora

Kada povežete Surface i spoljni monitor sa stanicom za usidravanje, možete da odaberete šta ćete prikazati na svakom ekranu. Evo kako:

 1. Idite na Start > Postavke > Ekran > sistema .

 2. U okviru Više ekrana odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Dupliraj ove ekrane. Ekran se pojavljuje na dva ekrana.

  • Proširite ove ekrane. Ekran je prevučen preko dva ekrana i možete da prevlačite stavke između dva ekrana.

  • Prikaži samo na __. Ekran se pojavljuje na izabranom ekranu, a drugi ekran je prazan.

Srodne teme

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×