Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Surface Type Cover je tanka tastatura koja ima pokretne tastere. Koristite ga da biste dobili brzinu i doživljaj klasične tastature i da biste se prešli sa tablet računara na laptop. 

Type Cover tastatura kliknite magnetski na svoje mesto i obezbedite zaštitu za Surface ekran osetljiv na dodir. Sva Surface Type Cover tastatura imaju standardni raspored tastera na tastaturi, tasterske prečice i tablu osetljivu na dodir sa dva dugmeta koja podržava pokrete dodirom.

Više informacija o dodirima i pokretima na tabli osetljivoj na dodir potražite u članku Pokreti po tabli osetljivoj na dodir za Windows.

Prvi koraci uz Type Cover

Izaberite radnju i saznajte kako da koristite Type Cover sa Surface uređajem. 

Povežite Type Cover tastaturu

Type Cover tastatura se magnetski prilaže surface uređaju. Približite ih sve dok type Cover tastatura ne poravna i klikne na mesto.

Kada se Type Cover poveže, on ostaje tu. Kada želite da je uklonite, samo ga povucite.

Uz neke Type Cover tastature možete da zakačite ivicu uz Surface. To pruža dodatnu stabilnost kada radite u krilu.

Covers for Surface Pro 3 and Surface 3 support an angled typing position

Presavijte Type Cover tastaturu unazad

Presavijte Type Cover iza ekrana da biste koristili Surface kao tablet. Surface neće otkriti pritiske tastera dok je savijen.

Da biste otkucali tekst dok je Type Cover presavijena, dodirnite ekran gde god možete da kucate i pojaviće se tastatura na ekranu osetljivom na dodir.

Presavij koricama unazad

Zatvaranje Type Cover tastature

Type Cover tastatura štiti ekran kada ga ne koristite. Ekran se automatski isključuje kada zatvorite Type Cover tastaturu. Kada ga ponovo otvorite, pritisnite dugme za napajanje na Surface uređaju da biste ga probudili.

Napomena: Ako zatvorite Type Cover, surface ekran će biti isključen samo ako su Type Cover i Surface iste veličine. Ako su Type Cover i Surface različitih veličina, pritisnite dugme za napajanje na Surface uređaju kada ga zatvorite da biste uštedeli napajanje.

Korišćenje Funkcija Type Cover tastature

Korišćenje table osetljive na dodir

Type Cover tabla osetljiva na dodir ima dugmad desnim tasterom miša i klik levim tasterom miša i podržava pokrete. Više informacija o korišćenju pokreta i promeni postavki table osetljive na dodir potražite u članku Korišćenje i postavke table osetljive na dodir.

Korišćenje čitača otisaka prstiju

Tastatura Surface Pro Type Cover sa ID-om otisaka prstiju uključuje čitač otisaka prstiju koji vam omogućava da se prijavite na uređaj koristeći Windows Hello.

Čitač otisaka prstiju na Surface Pro 4 Type Cover sa ID-om otisaka prstiju

Da biste saznali kako da podesite Surface tako da prepoznaje otiske prstiju, pogledajte članak Šta je Windows Hello?

Imate problema sa čitača otisaka prstiju? Pogledajte članak Rešavanje problema sa Surface Type Cover ili tastaturom. Ovaj članak sadrži i veze ka dodatnim člancima o rešavanju problema Windows Hello problema i čitača otisaka prstiju vašeg Type Cover tastature.

Dodavanje jezika unosa na Surface uređaj

Type Cover tastature su dostupne za različite jezike i abecede. Da biste videli koje su Type Cover tastature dostupne na željenom jeziku ili abecedi, posetite Microsoft Store za taj region ili jezik.

Surface uređaj možete da podesite tako da koristi dodatne jezike i rasporede tastera na tastaturi. Više informacija potražite u člancima Upravljanje postavkama jezika prikaza u operativnom sistemu Windows i Promena rasporeda tastera na tastaturi. Ove postavke se čuvaju na Surface uređaju i primenjuju se na type Cover tastaturu koju priložite.

Ako ćete koristiti Type Cover na drugom Surface uređaju, primenjuju se jezičke postavke unosa za taj Surface. Postavke jezika su povezane sa samim Surface uređajem, a ne sa Type Cover tastaturom.

Imate problem sa Type Cover tastaturom?

Ako imate problema sa Type Cover tastaturom, pogledajte članak Rešavanje problema sa Surface Type Cover tastaturom ili Tastaturom.

Srodne teme

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×