Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

11.4.2023.

Verzija:

OS izdanje 17763.4252

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

Ističe 

 • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows. 

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ova ispravka dodaje mnogo novih funkcija i poboljšanja Microsoft Defender za krajnju tačku. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft Defender za krajnju tačku.

 • Novi! Ova ispravka primenjuje novo windows rešenje za lozinku za administratore (LAPS) kao funkciju prijemnog poštanskog sandučeta operativnog sistema Windows. Više informacija potražite u članku Na zahtev korisnika: Windows LAPS je sada dostupan!

 • Ova ispravka utiče na Arapsku Republiku Egipat. Ispravka podržava vladin letnje/zimsko računanje vremena za promenu vremena za 2023.

 • Ova ispravka omogućava događajima učitavanja da kreiraju iskačuće prozore u IE režimu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na microsoft Edge IE režim i stranice koje koriste predviđanje. Edge IE režim ne podržava predviđanje. Zbog toga će se stranica koja koristi prikazivanje unapred učitati kao da nije u upotrebi.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na željenu konfiguraciju stanja. Gubi prethodno konfigurisane opcije. To se dešava ako nedostaje metaconfig.mof .

 • Ova ispravka rešava probleme sa kompatibilnošću koji utiču na neke štampače. Ovi štampači koriste upravljačke programe za štampač Windows graphical Device Interface (GDI). Ovi upravljački programi se ne pridržavanja U POTPUNOSTI GDI specifikacija.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uslugu umrežavanja hosta. Usluga prestaje sa radom. Zbog toga postoje prekidi u saobraćaju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na smernice za zaključavanje administratorskog naloga. GPResult i rezultuantni skup smernica ih nisu prijavili.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MySQL komande. Komande ne uspevaju u Windows Xenon kontejnerima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zadatke popravke skladišta. Posao je obustavljen. To se dešava kada dva fizička diska u dva različita domena kvara na nivou montaže (ukupno tri domena kvara) izgube komunikaciju.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na Novosti.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.4121

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5028168.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5025229.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.4121

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×