Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

11.6.2024.

Verzija:

OS verzije 19044.4529 i 19045.4529

AŽURIRANO 11.06.24.
OPOMENE Sledeća izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 21H2 se završavaju danas, 11. juna 2024:

- Windows 10 Enterprise and Education

- Windows 10 IoT Enterprise

- Windows 10 Enterprise više sesija

Nakon tog datuma, ovi uređaji neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke. Ove ispravke sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, preporučujemo da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows.

Nastavićemo da podržavamo Windows 10 Enterprise LTSC 2021 i Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled operativnog sistema Windows 10, verzija 22H2, potražite na stranici istorije ažuriranja

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Ističe

 • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows. 

Poboljšanja 

NotaDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 22H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz podržanih izdanja operativnog sistema Windows 10, verzije 21H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.  

Važno: Koristite EKB KB5003791 za ažuriranje na Windows 10, verzija 21H2 u podržanim izdanjima.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta koja su bila deo ispravke KB5037849 (objavljeno 28. maja 2024.). Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na lsass.exe. Prestaće da se odaziva. To se dešava kada instalirate bezbednosne ispravke iz aprila 2024. na Windows serverima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na lsass.exe. Prokišnjava sećanje. Do ovoga dolazi tokom poziva local Security Authority (Domain Policy) Remote Protocol (LSARPC).

 • Počevši od ove ispravke, istraživač datoteka dodaje oznaku "Oznaka veba (MoTW) u datoteke i fascikle koje potiču sa nepouzdanih lokacija. Kada MapUrlToZone klasificira datoteku kao "Internet", ta datoteka takođe dobija ovu oznaku. Zbog ove promene, vremenska oznaka "LastWriteTime" se ažurira. To može da utiče na neke scenarije koji se oslanjaju na operacije kopiranja datoteka.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.  

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i bezbednosnim ispravkama iz juna 2024.  

Windows 10 servisna stek ispravka (KB5037995) - 19044.4467 i 19045.4467

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Simptom

Zaobilazno rešenje

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Postepeno objavljujemo novo Copilot iskustvo za uređaje sa instaliranim KB5039299 ili novijim ispravkama. Ovo novo iskustvo će rešiti ovaj problem.

KB5039299 je objavljen 25. juna 2024. i možete da očekujete da primite novo Copilot iskustvo počev od sada pa u narednih nekoliko meseci.

Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu) trenutno nije podržan kada se traka zadataka nalazi vertikalno na desnom ili levom uglu ekrana.

Postepeno objavljujemo novo iskustvo u programu Copilot za uređaje sa instaliranim KB5039299 ili novijim ispravkama. Ovo novo iskustvo će rešiti ovaj problem.

KB5039299 je objavljen 25. juna 2024. i možete da očekujete da primite novo Copilot iskustvo počev od sada pa u narednih nekoliko meseci.

Kada instalirate KB5034203 (od 23. 01. 2024.) ili novije ispravke, neki Windows uređaji koji koriste DHCP opciju 235 za otkrivanje čvorova Microsoft povezanog keša (MCC) u svojoj mreži možda neće moći da koriste te čvorove. Umesto toga, ovi Windows uređaji će preuzimati ispravke i aplikacije sa javnog interneta. IT administratori takođe vide povećan saobraćaj preuzimanja na internet rutama.

Korisnici koji koriste izdanje Home operativnog sistema Windows najverovatnije neće naići na ovaj problem. MCC i DHCP opcija 235 obično se koriste u okruženjima velikih preduzeća.

Opcija 1: Konfigurišite krajnju tačku Microsoft povezanog keša u DOCacheHost smernicama kao što je navedeno u polju Ime hosta keša. Osim toga, DOCacheHostSourcemora biti postavljen na 1ili uklonjen kao što je navedeno u Izvoru imena hosta keša. Podrazumevano, DOCacheHost i DOCacheHostSource smernice nemaju vrednost.

Opcija 2: Možete da ublažite ovaj problem pomoću smernica grupe dostupnih putem našeg kanala podrške. Organizacije mogu da traže pomoć u Podršci za preduzeća.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kada instalirate ovu ispravku, možda nećete moći da promenite sliku profila za svoj korisnički nalog.

Kada pokušate da promenite sliku profila klikom na dugme „Početak“ > „Postavke“ > „Nalog“ > „Vaše informacije“ i u okviru stavke „Kreirajte svoju sliku“ kliknete na „Potražite“, možda ćete primiti poruku o grešci sa kôdom greške 0x80070520. 

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Određene aplikacije mogu da prikazuju dijalog „Otvori koristeći“ uz pitanje „Kako želite da otvorite ovu datoteku?“. Do ovog problema može doći kada postavite miš na ikonu aplikacije koja je prikazana na traci zadataka ili kada u „Start“ meniju kliknete desnim tasterom miša na aplikaciju da biste izvršili zadatak u toj aplikaciji. Kao rezultat toga, možda ćete videti dijalog „Otvori koristeći“ umesto izvršavanja izabranog zadatka.

Ovaj problem je prijavljen u usluzi Teams, novoj verziji programa Outlook za Windows, kao i od strane korisnika alatke „Odsečak i skica“. Ovaj problem može da utiče i na druge aplikacije koje pokušavaju da prikažu kontekstualni meni sa listom zadataka kada se desnim tasterom miša klikne na ikonu date aplikacije.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5039299.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre nego što instalirate ovu ispravku

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5014032) 10. maja 2022. pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji ne imaju SSU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5005260) 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Da biste instalirali ovu ispravku, koristite jedan od sledećih kanala za Windows i Microsoft izdanje.

Dostupna

Sledeći korak

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati iz usluge Windows Update i usluge Microsoft Update.

Dostupna

Sledeći korak

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update for Business u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Dostupna

Sledeći korak

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Dostupna

Sledeći korak

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa Windows Server Update Services (WSUS) ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5039211.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU (KB5037995) – verzije 19044.4467 i 19045.4467

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×