Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.7.2021.

Verzija:

OS Verzije 19041.1110, 19042.1110 i 19043.1110

15.6.21.
VAЋNO
Ovo izdanje uključuje Flash paket za uklanjanje. Ako izvršite ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u članku Kraj podrške za Adobe Flash Player.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 2004.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Ističe

 • Novosti za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

 • Novosti poboljšali bezbednost kada Windows izvršava osnovne operacije.

 • Novosti problem koji može da oteža štampanje na određenim štampačima. Ovaj problem utiče na različite brendove i modele, ali prvenstveno na štampače sa potvrdom ili nalepnicama koji se povezuju pomoću USB porta. Kada instalirate ovu ispravku, ne morate da koristite funkciju "Vraćanje poznatih problema" (KIR) ili specijalnu Smernice grupe za rešavanje ovog problema.

Poboljšanja i ispravke

BeleškeDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 2004.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 2004.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Napomena: Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog sistema 19041.1157) objavljene 13. jula 2021. Microsoft će izdati ispravku direktno na Windows Update klijentu kako bi Windows Update poboljšao pouzdanost Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Rešava problem koji može da oteža štampanje na određenim štampačima. Ovaj problem utiče na različite brendove i modele, ali prvenstveno na štampače sa potvrdom ili nalepnicama koji se povezuju pomoću USB porta. Kada instalirate ovu ispravku, ne morate da koristite funkciju "Vraćanje poznatog problema" (KIR) ili specijalnu Smernice grupe za rešavanje ovog problema.

 • Uklanja podršku za postavku PerformTicketSignature i trajno omogućava režim sprovođenja za CVE-2020-17049. Dodatne informacije i korake za omogućavanje potpune zaštite na serverima kontrolera domena potražite u članku Upravljanje primenom kerberos S4U promena za CVE-2020-17049.

 • Dodaje advanced Encryption Standard (AES) zaštitu šifrovanja za CVE-2021-33757. Više informacija potražite u članku KB5004605.

 • Rešava ranjivost u kojoj primarni tokeni osvežavanja nisu strogo šifrovani. Ovaj problem može da omogući ponovno koristite tokene dok token ne istekne ili dok se ne obnovi. Više informacija o ovom problemu potražite u članku CVE-2021-33779.

 • Bezbednosne ispravke za Windows aplikacije, Windows Management, Windows Fundamentals, Windows potvrdu identiteta, Windows user Account Control (UAC), Bezbednost operativnog sistema, Windows virtualizacija, Windows Linux, Windows kernel, Microsoft Scripting Engine, Windows HTML platforme, Windows MSHTML platformu i Windows grafiku.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Windows Update poboljšanja

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji radi Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz programa Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje Windows Update za preduzeća. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada koristite Microsoft Japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciji koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne Furigana znakove. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Beleške Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString( ).

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novom pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka. 

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instalacije ispravki od 25. maja 2021. (KB5003214) i 21. juna 2021 (KB5003690), neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su ispravke od 6. jula 2021. (KB5004945) ili novije. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Dodatne informacije i privremeno rešenje potražite u članku KB5005322.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 13. jula 2021. na kontrolorima domena (DC)u okruženju, štampačima, skenerima i višefunkcionalnim uređajima koji nisu usaglašeni sa odeljkom 3.2.1 specifikacije RFC 4556 možda neće uspeti da se odštampa kada koristite potvrdu identiteta pametne kartice (PIV).

Više informacija potražite u članku KB5005408.

Universal Windows Platform (UWP) aplikacije se možda neće otvoriti na uređajima koji su imali uspostavljanje početnih vrednosti Windows uređaja. To uključuje operacije koje su započete korišćenjem funkcije Upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao što su Uspostavljanje početnih vrednosti računara, uspostavljanje početnih vrednosti pritiskom na dugme i Autopilot uspostavljanje početnih vrednosti.

To ne utiče na UWP aplikacije koje ste preuzeli iz prodavnice Microsoft Store. Ovo utiče samo na ograničeni skup aplikacija, uključujući:

 • Paketi aplikacija sa zavisnim elementima okvira

 • Aplikacije koje su obezbeđene za uređaj, ne po korisničkom nalogu.

Aplikacije na koje ovo utiče neće se otvoriti bez poruka o grešci ili drugih uočljivih simptoma. Morate ih ponovo instalirati da biste vratili funkcionalnost u prethodno stanje.

Ovaj problem je rešen u KB5015878 za sva izdanja počev od 21. juna 2021. i novije verzije.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS):

 • Instalirajte ispravku od 11. maja 2021. (KB5003173) pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku.

Za primenu usluge i upravljanja slikama van mreže (DISM.exe):

 • Ako slika nema kumulativnu ispravku od 24. februara 2021. (KB4601382) ili noviju, instalirajte SSU od 12. januara 2021. (KB4598481) i ispravku od 11. maja 2021. (KB5003173).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10 verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5004237

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19041.1081, 19042.1081 i 19043.1081

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×