Srodne teme
×

Datum izdanja:

26.7.2022.

Verzija:

OS verzije 19042.1865, 19043.1865 i 19044.1865

22.7.2012.
VAЋNO Windows Server, verzija 20H2 će stići do kraja usluge 9. avgusta 2022. godine. Posle 9. avgusta 2022. ovi uređaji više neće dobijati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju sistema Windows Server.

Nastavićemo da pružamo sledeća izdanja: Windows 10 Enterprise Education, Windows 10 IoT Enterprise, Windows 10 Enterprise sesije sa više sesija i Windows 10 Surface Hub uređaju. 

10.5.22.
OPOMENE Da biste ažurirali na neku od novijih verzija sistema Windows 10, preporučujemo da koristite odgovarajući paket omogućenih paketa (EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Da biste pronašli EKB za određeni OS, idite na odeljak Poboljšanja i izaberite ili dodirnite ime operativnog sistema da biste razvili odeljak koji može da se skuplja.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled verzije Windows 10 20H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

 Ističe

 • Novi! Pruža opciju da primate važna obaveštenja kada je uključena pomoć za koncentraciju. Pomoć za koncentraciju je kao režim "ne uznemiravaj" koji skriva obaveštenja.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da određene banje stanice gube vezu sa internetom prilikom budnog režima spavanja.

 • Dodaje funkcionalnost koja poboljšava iskustvo nadogradnje operativnog sistema. 

 • Rešava problem koji može da izazove neuspeh uzastopne reprodukcije video klipova u igrama koje koriste DX12.

 • Rešava problem koji utiče na određene igre koje koriste XAudio API za reprodukovanje zvučnih efekata.

 • Rešava problem koji utiče na visinu polja za pretragu kada koristite više monitora koji imaju različita rešenja.

 •  Rešava problem koji sprečava otvaranje određenih alatki za rešavanje problema. 

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB5000736 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H1.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 20H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novi! Pruža mogućnost da pristanete na primanje važnih obaveštenja kada je pomoć za fokus uključena.

 • Novi! Vraća funkcionalnost u prethodno stanje za scenarije Windows Autopilot primene na koje utiče bezbednosno umanjivanje za ponovnu upotrebu hardvera. Ova ispravka uklanja ograničenje jednokratne upotrebe za režim samopromene (SDM) i unapred dodeljivanje privilegija (PP). Ova ispravka takođe ponovo omogućava bilo koji prikaz glavnog korisničkog imena (UPN) u režimu korisničkog upravljača (UDM) za odobrene proizvođače.

 • Smanjuje ometanje u sadržaju resursa u operacijama visokog unosa/izlaza u sekundi (IOPS) scenarijima koji imaju mnogo niti koje se oslanjaju na jednu datoteku.

 • Poboljšava pouzdanost uspostavljanja početnih vrednosti pritiskom na dugme nakon nadogradnje operativnog sistema.

 • Rešava problem zbog kojeg kanal evidentiranja događaja ograničenja zakupca nije dostupan ako uklonite en-US jezički paket.

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje određenih alatki za rešavanje problema.

 • Novosti cmdlet komande Ukloni stavku da biste pravilno vršili interakciju sa Microsoft OneDrive fasciklama.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da određene banje stanice gube vezu sa internetom prilikom budnog režima spavanja.

 • Dodaje funkcionalnost koja keširanje dodatnih informacija o krajnjim tačkama zvuka radi poboljšanja iskustva nadogradnje operativnog sistema.

 • Rešava problem koji može da izazove neuspeh uzastopne reprodukcije video klipova u igrama koje koriste DX12.

 • Rešava problem koji utiče na određene igre koje koriste XAudio API za reprodukovanje zvučnih efekata.

 • Rešava problem koji izaziva neusaglašenosti mapiranja porta za kontejnere.

 • Rešava problem zbog kog integritet koda nastavlja da ima poverenja u datoteku nakon izmene.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da Windows prestane da radi kada omogućite kontrolu aplikacije Windows zaštitnik uključenom funkcijom inteligentnog bezbednosnog grafikona.

 • Rešava problem koji utiče na visinu polja za pretragu kada koristite više monitora koji imaju različite rezolucije kao merene tačke po inču (TPI).

 • Rešava problem koji sprečava uslugu migracije skladišta (SMS) da dovrši zalihe na serverima koji imaju mnogo deljenja. Sistemski evidentira događaj greške 2509 u microsoft-Windows-StorageMigrationService/Administrator kanalu (ErrorId=-2146233088/ErrorMessage="Invalid table id").

 • Rešava problem zbog kog usluga Windows profila sporadično otkazuje. Do otkazivanja može doći prilikom prijavljivanja. Poruka o grešci glasi: "gpsvc usluga nije uspela da se prijavi. Pristup je odbijen".

 • Rešava poznati problem koji utiče na Universal Windows Platform (UWP) aplikacije. Ove aplikacije se možda neće otvoriti na uređajima koje ste uspostavili u početnim vrednostima. To uključuje uspostavljanje početnih vrednosti upravljanja mobilnim uređajima (MDM), kao što su Uspostavljanje početnih vrednosti računara, uspostavljanje početnih vrednosti pritiskom na dugme i Autopilot Reset.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19042.1852, 19043.1852 i 19044.1852

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novom pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instaliranja ispravke od 21. juna 2021. (KB5003690), neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su ispravke od 6. jula 2021. (KB5004945) ili novije. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Dodatne informacije i privremeno rešenje potražite u članku KB5005322.

Kada instalirate ovu ispravku, moguće je da će kartice IE režima u pregledaču Microsoft Edge prestati da se odazivaju kada sajt prikaže modalni dijalog. Modalni dijalog je obrazac ili dijalog koji zahteva da korisnik odgovori pre nego što nastavi sa radom ili izvrši interakciju sa drugim delovima veb stranice ili aplikacije.

Beleška za projektante Sajtovi na koje utiče ovaj problem pozivaju window.focus.

Ovaj problem je rešen u KB5016688. Ako ne želite da instalirate ovo izdanje, pogledajte dolenavedena uputstva.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatog problema (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se rešenje automatski prenese na potrošačke uređaje i poslovne uređaje kojima se ne upravlja. Ponovno pokretanje vašeg Windows uređaja može pomoći da se rešenje brže primeni na vaš uređaj. Za uređaje kojima upravlja preduzeće koji su instalirali ispravku na koju ovo utiče i koji su naišli na ovaj problem mogu da ga reše tako što će instalirati i konfigurisati specijalne smernice grupe navedene u nastavku. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih smernica grupe potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema

Preuzimanje smernica grupe sa nazivom smernica grupe: 

Važno Moraćete da instalirate i konfigurišete smernice grupe za svoju verziju operativnog sistema Windows da biste rešili ovaj problem.

Microsoft je primio izveštaje o problemima koji utiču na neke uređaje za štampanje nakon instalacije ove ispravke. Primećeni simptomi mogu da uključuju duplirane kopije štampača instaliranih na uređaju (obično sa sličnim imenom i sufiksom „Kopija1“), i aplikacije koje se odnose na štampač pod određenim imenom ne mogu da štampaju.

Normalna upotreba štampača može biti prekinuta, što dovodi do neuspešnog štampanja operacija.

Ovaj problem je rešen u KB5016616.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 28. juna 2022. ili novijih verzija, indikator unosa i traka jezika se možda neće pojaviti u oblasti za obaveštenja. Oblast za obaveštenja se obično nalazi na desnoj strani trake zadataka. Na uređajima na koje ovo utiče instalirano je više jezika. Indikator unosa i traka jezika koriste se za prebacivanje između jezika unosa ili tastature na Windows uređajima i koriste se posebno sa jezicima koji koriste Uređivače metoda unosa (IME).

Ovaj problem je rešen u KB5016616. Ako koristite ispravku objavljenu pre 9. avgusta 2022, pogledajte ispod.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatih problema (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje Windows uređaja može pomoći da se KIR brže primeni na uređaj. Na uređajima kojima upravlja veliko preduzeće, a na kojima je instalirana ugrožena ispravka i koji nailaze na ovu grešku, problem možete rešiti tako što ćete instalirati i konfigurisati posebne Smernice grupe. Posebne Smernice grupe možete pronaći u odeljku Konfiguracija računara > Administrativni predlošci > <Naziv Smernica grupe naveden u nastavku >. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih posebnih Smernica grupe potražite u člankuKako koristiti Smernice grupe za primenu funkcije „Vraćanje na poznate probleme“.

Preuzimanja smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

Važno Da biste rešili ovaj problem, morate da instalirate i konfigurišete Smernice grupe za svoju verziju operativnog sistema Windows.

Nakon instaliranja ove ispravke, prikazivač za XPS možda neće moći da otvori XML Paper Specification (XPS) dokumente na nekim jezicima izuzev engleskog, uključujući kodiranje nekih znakova za japanski i kineski. Ovaj problem utiče kako na XML Paper Specification (XPS), tako i na Open XML Paper Specification (OXPS) datoteke. Kada naiđete na ovaj problem, možda ćete dobiti grešku „Nije moguće prikazati ovu stranicu“ u okviru prikazivača za XPS ili on može prestati da se odaziva i imati visoku vrednost CPU upotrebe uz neprekidno povećavanje iskorišćenosti memorije. Kada se pojavi greška, ako prikazivač za XPS nije zatvoren, može dostići i do 2,5 GB iskorišćenosti memorije pre nego što se neočekivano zatvori.

Ovaj problem ne utiče na većinu kućnih korisnika. Prikazivač za XPS više nije podrazumevano instaliran još od verzije 1803 operativnog sistema Windows 10 i mora se ručno instalirati.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5017380.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki Windows uređaji mogu imati problema sa zvukom koji ne radi. Neki ugroženi Windows uređaji možda ne sadrže zvuk, ali drugi ugroženi Windows uređaji mogu imati problema samo na određenim portovima, određenim audio uređajima ili samo u okviru određenih aplikacija. Većina upravljačkih programa audio uređaja na koje ovo utiče imaju onemogućenu postavku „poboljšanja zvuka“ pre instaliranja ove ispravke ili upravljački program zvučnog uređaja ima problema sa funkcijom „poboljšanja zvuka“.

Ovaj problem se može ublažiti drugačije u zavisnosti od simptoma i od toga da li ste već instalirali ispravku. Pogledajte poznat problem u Ispravnost izdanja Windows da biste dobili uputstva za sprečavanje i umanjivanje ovog problema.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatih problema (KIR). Ovaj KIR će sprečiti problem na Windows uređajima koji nisu instalirali KB5015878,  ali neće imati uticaja na uređaje na koje ovaj poznati problem već utiče. Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje računara Windows može pomoći da se KIR primeni na uređaj brže. Na uređajima kojima upravlja veliko preduzeće, a na kojima je instalirana ugrožena ispravka i koji nailaze na ovu grešku, problem možete rešiti tako što ćete instalirati i konfigurisati posebne Smernice grupe. Posebne Smernice grupe možete pronaći u odeljku Konfiguracija računara > Administrativni predlošci > <Naziv Smernica grupe naveden u nastavku>. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih posebnih Smernice grupe potražite u članku Kako se koriste Smernice grupe za primenu funkcije Vraćanje poznatog problema.

Preuzimanja smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

Važno Morate da instalirate i konfigurišete Smernice grupe za svoju verziju operativnog sistema Windows da biste rešili ovaj problem.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. maj 2022. SSU (KB5014032) pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji nemate LCU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. avgust 2021. SSU (KB5005260) pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5015878.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19042.1852, 19043.1852 i 19044.1852

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×