Sadržaj
×

Datum izdavanja::

13.7.2021.

Verzija:

OS Regrade 19041.1110, 19042.1110 i 19043.1110

15.06.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 2004.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

 • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

 • Ažurira problem koji može da oteža štampanje na određenim štampačima. Ovaj problem utiče na različite brendove i modele, ali prvenstveno na štampače sa potvrdom ili nalepnicama koji se povezuju koristeći USB port. Kada instalirate ovu ispravku, ne morate da koristite funkciju "Poznati problem" (KIR) ili specijalne smernice grupe da biste rešili ovajproblem.

Poboljšanja i ispravke

NapomišiteDa biste prikazali listu rešavanih problema, kliknite na ime OS ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se mogu skucati.

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ovo verzija uključuje sva poboljšanja iz verzije Windows 10 verzije 2004.

 • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ovo verzija uključuje sva poboljšanja iz verzije Windows 10 verzije 2004.

 • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Napomena: Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog tima 19041.1157) objavljene 13. jula 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji može da oteža štampanje određenim štampačima. Ovaj problem utiče na različite brendove i modele, ali prvenstveno na štampače sa potvrdom ili nalepnicama koji se povezuju koristeći USB port. Kada instalirate ovu ispravku, ne morate da koristite funkciju "Poznata ispravka problema" (KIR) ili specijalne smernice grupe da biste rešili ovaj problem.

 • Uklanja podršku za postavku PerformTicketSignature i trajno omogućava režim sprovođenja za CVE-2020-17049. Dodatne informacije i korake za omogućavanje pune zaštite na serverima kontrolera domena potražite u temi Upravljanje primenom promena u kerberos S4U za CVE-2020-17049.

 • Dodaje napredne zaštite za šifrovanje standardnog šifrovanja (AES) za CVE-2021-33757. Dodatne informacije potražite u kB5004605.

 • Rešava ranjivost kod koje primarni tokeni za osvežavanje nisu uglavnom šifrovani. Ovaj problem može omogućiti da se tokeni ponovokode dok token ne istekne ili se obnovi. Više informacija o ovom problemu potražite u temi CVE-2021-33779.

 • Bezbednosne ispravke za Windows aplikacije, Windows Management, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows User Account Control (UAC), Operativni sistem Security, Windows virtualizacija, Windows Linux, Windows kernel, Microsoft Scripting Engine, Windows HTML platforme, Windows MSHTML platforma i Windows grafike.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada koristite Microsoft japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda neće biti tačni Furigana znakovi. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Napomišite Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString().

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Uređaji Windows koje su kreirane iz prilagođenog vanmrežnog medija ili prilagođene ISO slike možda su uklonjene Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge ovom ispravkom, ali neće biti automatski zamenjeni novim Microsoft Edge. Na ovaj problem nailazi samo kada se prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike kreiraju prolaženjem ove ispravke u sliku bez instaliranja prvog ažuriranja za standalone servisiranje steka (SSU) objavljene 29. marta 2021. ili novije.

Napomišite Ovo ne utiče na uređaje koji se direktno povezuju Windows ažuriraj da biste primali ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update for Business. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije SSU-a i najnovije kumulativne ispravke (LCU) bez dodatnih koraka. 

Da biste izbegli ovaj problem, uverite se da je SSU objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni medijum van mreže ili ISO sliku pre nego što pošalja lCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10, verzije 20H2 i Windows 10, verzije 2004, morate da izdvojiti SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli korišćenje SSU- a:

 1. Izdvajanje pakovanja iz msu putem ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte putanju odredišta u operativnom sistemu Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab < odredišnoj>

 2. Izdvajanje SSU-a iz prethodno izdvojene komandne linije pomoću ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Zatim ćete imati SSU kabar, u ovom primeru pod imenom "SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem instaliranjem operativnog sistema pomoću prilagođenih medija na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge. Ako je potrebno da široko primenite novu uslugu Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte preuzimanje i primena Microsoft Edge za preduzeća.

Kada instalirate ispravke od 25. maja 2021 (KB5003214) i 21. juna 2021 (KB5003690),neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su 6. jul 2021 (KB5004945) ili novije ispravke. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Više informacija i zaobilaženje potražite u KB5005322.

Nakon instalacije ispravki objavljenih 13. jula 2021. na kontrolerima domena (DC-ovima) u okruženju, štampačima, skenerima i višefunkcionalnim uređajima koji nisu usavršeni sa odeljkom 3.2.1 RFC 4556 specifikacije možda neće uspeti da se odštampa kada koristite potvrdu identiteta pametne kartice (PIV).

Dodatne informacije potražite u kB5005408.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Za Windows Server Update Services (WSUS) primenu:

 • Instalirajte ispravku od 11. maja 2021. (KB5003173) pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku.

Za primenu usluge servisiranje i upravljanje slikama van mreže (DISM.exe):

 • Ako slika nema ispravku od 24. februara 2021 (KB4601382) ili noviju, instalirajte ispravku od 12. januara 2021. SSU (KB4598481) i ispravku od 11. maja 2021 .(KB5003173).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Ispravka za preduzeća

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5004237 obezbeđeneu ovoj ispravki. 

Preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19041.1081, 19042.1081 i 19042.1081 i 19043.1081. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×