Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.11.2023.

Verzija:

OS Verzije 22621.2715 i 22631.2715

AŽURIRANO 27.2.24.
VAŽNO: Novi datumi za završenje nebezbenih ispravki za Windows 11, verzija 22H2

Novi datum završetka je 24. jun 2025. za Windows 11 verzije 22H2 Enterprise, Education, IoT Enterprise i Enterprise izdanja sa više sesija. Home, Pro, Pro Education i Pro for Workstations izdanja verzije 22H2 primaće nebezbednosne ispravke za pregled do 26. juna 2024. 

Nakon ovih datuma, nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke za podržana izdanja programa Windows 11, verzija 22H2. Početni datum za ovu promenu bio je 27. februar 2024. Na osnovu povratnih informacija korisnika, ovaj datum je promenjen tako da više korisnika može da iskoristi naše neprekidne inovacije.

NOVO 16.11.23.
VAЋNO Zbog minimalnih operacija tokom zapadnih praznika i predstojeće nove godine, neće biti izdanje za pregled koji nije bezbednosno za mesec decembra 2023. Biće mesečno bezbednosno izdanje za decembar 2023. Normalno mesečno servisiranje za bezbednosna i nebezbednosna preliminarna izdanja nastaviće se u januaru 2024.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 23H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.         

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet: Sadržaj se nalazi unutar odeljaka koji se mogu skupljati. Kliknite na ime kategorije ili ga dodirnite da biste razvili odeljak.

Ističe

 • Novi! Ova ispravka dodaje pregled centralizovane AI pomoći, koja se zove Copilot u operativnom sistemu Windows. To omogućava Windows 11 prvu platformu računara za dodavanje centralizovane AI pomoći kako bi vam pomogla da obavite poslove. Prvi pregled je usredsređen na integrisan korisnički interfejs.

  Da biste pokrenuli, izaberite dugme Copilot u operativnom sistemu Windows na traci zadataka (ili pritisnite kombinaciju tastera WIN + C). Copilot u operativnom sistemu Windows koristi isti Microsoft nalog (MSA) ili Azure Active Directory (Azure AD) nalog koji ste koristili za prijavljivanje u Windows. Imajte na Azure AD će se promeniti u Microsoft Entra ID.

  Copilot se pojavljuje u operativnom sistemu Windows kao bočna traka sa desne strane ekrana. Neće se preklapati sa sadržajem radne površine ili blokirati otvorene prozore aplikacije.

  Možete da postavljate pitanja ili preduzimate radnje kao što su:

  • "Promeni u tamni režim."

  • "Uključite ne uznemiravaj."

  • "Napravi snimak ekrana."

  • "Rezimiraj ovu veb lokaciju." (Ovo funkcioniše za aktivnu karticu u pregledaču Microsoft Edge.)

  • "Napiљi priиu o psu koji ћivi na Mesecu."

  • "Napravi mi sliku spokoje sa koi ribopondom sa lisiиnim jastucima."

  Kopilot u operativnom sistemu Windows Bing Chat generiše odgovore koji su kontekstualni i poboljšavaju vaše iskustvo u operativnom sistemu Windows.

  Da biste saznali šta Bing radi sa vašim podacima, idite na Microsoft izjavu o privatnosti. Da biste saznali kako Microsoft odgovorno razvija AI tehnologiju, pogledajte posvećenost korporacije Microsoft odgovornom veštačenju.

  Napomena Ispravka za Windows 11, verzija 22H2 koja stiže 26. septembra 2023, biće široko dostupna korisnicima operativnog sistema Windows širom sveta. Kopilot u operativnom sistemu Windows će početi da se izdaje u preliminarnoj verziji izabranog skupa globalnih tržišta. Namera nam je da vremenom nastavimo da širimo dostupnost.

 • Novi! Ova ispravka pruža bogatije preglede kada zadržite pokazivač miša iznad datoteka u okviru Preporučeno u "Start" meniju. Za ovo prvo izdanje sličice neće biti dostupne za sve datoteke. Takođe, kada kliknete desnim tasterom miša na preporuke za datoteke u oblaku, imate opciju da brzo delite te datoteke.

 • Novi! Ova ispravka dodaje poboljšani mešač jačine zvuka u brze postavke. Pomoću njega možete zasebno da prilagodite zvuk za svaku aplikaciju. Takođe možete da zamenite audio uređaje kad god želite. Nova tasterska prečica (WIN + CTRL + V) brzo će vas odneti do mešavine jačine zvuka.

  Takođe je lakše uključiti Iskustvo prostornog zvuka operativnog sistema Windows. Nova lista za brzi pristup prikazuje svu prostornu audio tehnologiju instaliranu na uređaju. Da biste pronašli više prostornih zvučnih tehnologija, kao što su Dolby i DTS, posetite Microsoft Store.

 • Novi! Ova ispravka dodaje režim "nikada ne kombinuj". U ovom režimu možete zasebno da prikažete prozore aplikacije i njihove oznake na traci zadataka. Da biste pronašli ovu funkciju, idite na Postavke > Personalizacija > trake zadataka > ponašanja trake zadataka.Postavite dugmad za kombinovanje trake zadataka i sakrijte oznake na "Nikada". Takođe, postoji zasebna postavka za uključivanje ove opcije za druge trake zadataka kada koristite više monitora.

 • Novi! Počevši od ove ispravke, oznake radne površine se pojavljuju kada se krećete sa radne površine na radnu površinu u prikazu zadataka (WIN + CTRL + strelice nalevo ili nadesno). Nove animacije klizanja će se prikazati i kada promenite radnu površinu pomoću pokreta podlokacije za praćenje, pokreta dodirom, interventnih tastera i klikom na polje potpaleta "Prikaz zadataka".

 • Novi! Sada možete da sakrijete vreme i datum na sistemskoj paleti. Da biste uključili ovo, kliknite desnim tasterom miša na sat sistemske palete i odaberite stavku Prilagodi datum i vreme.

 • Novi! Obaveštenja su sada prikazana kao ikona zvona na sistemskoj paleti. Kada se nova obaveštenja pojave, ikona će imati boju popune na osnovu boje naglašavanja sistema. Kada nema obaveštenja i sat je vidljiv, ikona neće imati boju popune. Broj obaveštenja se neće prikazati. 

 • Novi! Ova ispravka dodaje dugme "prikaži obaveštenja" za hitna ili važna obaveštenja koja primate kada uključite opciju "Ne uznemiravaj". Kliknite na dugme da biste prikazali sadržaj obaveštenja. Ovo dugme se pojavljuje kada koristite aplikaciju preko celog ekrana.

 • Novi! Da biste smanjili ometanja iz tosta obaveštenja, Windows sada otkriva da li vršite interakciju sa tostovima iz aplikacije. Ako nije, pojavljuje se predlog za isključivanje reklamnog natpisa za tu aplikaciju. To samo sprečava pojavljivanje reklamnog natpisa. I dalje možete da pronađete tostove u centru za obaveštenja.

 • Novi! Sada možete da kliknete desnim tasterom miša na aplikaciju na traci zadataka i završite zadatak. Ova ispravka dodaje novu postavku u odeljku Postavke> Sistemske > Da bi projektanti uključili ovu mogućnost.

 • Novi! Ova ispravka dodaje opciju za početak dijagnostikovanja problema sa mrežom sa sistemske palete. Da biste prikazali ovu opciju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu mreže na sistemskoj paleti.

 • Novi! Ova ispravka dodaje modernizovanu Istraživač datoteka Home koji koristi WinUI. Preporučene datoteke se prikazuju kao vrteška. Vrteška se pojavljuje samo ako ste prijavljeni u Windows pomoću Azure AD naloga. Da biste isključili ovo i umesto toga prikazali zakačene fascikle, izaberite tri tačke. Da biste otvorili dijalogOpcije fascikle, izaberite stavku Opcije. U odeljku Privatnost potvrdite izbor u novom polju za potvrdu pored stavke Skako se preporučuje odeljak.

 • Novi! Istraživač datoteka novo dizajnirana traka adresa prepoznaje lokalne fascikle i fascikle u oblaku. Takođe prikazuje status datoteke. Za Microsoft OneDrive korisnike, traka adresa sada sadrži OneDrive aplikacija za sinhronizaciju status i polje za potpaletu kvote.

 • Novi! Novo okno sa detaljima u programu Istraživač datoteka (ALT + Shift + P) pomaže vam da pristupite srodnom sadržaju, ostanete u toku sa aktivnostima datoteke i sarađujete bez otvaranja datoteke. Kada izaberete datoteku u Istraživač datoteka i uključite okno, okno prikazuje kontekstualne informacije o datoteci. To uključuje sličicu datoteke, status i dugme deljenja, e-poruke i još mnogo toga. Da biste ga uključili, izaberite meni Prikaz i odaberite okno Detalji. Zatim koristite dugme koje se nalazi na desnoj strani komandne trake da biste uključili okno.

 • Novi! Ova ispravka predstavlja galeriju u programu Istraživač datoteka. Galerija olakšava pristup kolekciji fotografija. Sadržaj u galeriji je isti kao onaj koji vidite u prikazu Sve fotografije u aplikaciji "Fotografije". Poslednje snimljene fotografije pojavljuju se na vrhu galerije. To uključuje fotografije sa telefona ako ste podesili OneDrive rezervnu kopiju snimaka kamere.

  • Pomoću padajućeg menija Kolekcija možete da odaberete fascikle koje će se prikazivati u galeriji. Možete i da dodate potfascikle postojećih izvora za filtriranje u podskup sadržaja. To obuhvata pozadine radne površine, SD kartice i uvoz kamere.

  • Galerija funkcioniše i iz dijaloga za biranje datoteka. To olakšava umetanje priloga, pravljenje PowerPoint slajdova ili kreiranje objava na društvenim mrežama.

  • Novo dugme pod imenom "Dodaj fotografije telefona" nalazi se na komandnoj traci. Koristite ga da biste učinili računar spremnim za prikazivanje fotografija sa telefona u galeriji. Kada kliknete na ovo dugme, pojavljuje se URL koji ima QR kôd koji možete skenirati telefonom da biste počeli.

 • Novi! Ova ispravka dodaje izvornu podršku za čitanje dodatnih formata datoteka arhive pomoću libarskog projekta otvorenog izvora, kao što je:

  • .Katran

  • .tar.gz

  • .tar.bz2

  • .tar.zst

  • .tar.xz

  • .tgz

  • .tbz2

  • .tzst

  • .txz

  • .rar

  • .7z

  Napomena Ove funkcije ne podržavaju šifrovane datoteke lozinkom.

 • Novi! Sada možete da otklonite i objedinite kartice sa postojećim Istraživač datoteka prozoru.

 • Novi! Ova ispravka poboljšava performanse faze izračunavanja kada istovremeno pošaljete veliki broj datoteka u korpu za otpatke u Istraživač datoteka.

 • Ova ispravka rešava problem koji Istraživač datoteka otvaranje.

 • Novi! Datoteke možete da pošaljete putem e-pošte pomoću programa Outlook direktno u okviru Windows prozora za deljenje. Izaberite Outlook ikonu u odeljku "Deljenje pomoću" prozora za deljenje operativnog sistema Windows.

 • Novi! Windows prozor za deljenje sada ima polje za pretragu. Dakle, sada možete da tražite kontakte u programu Outlook da biste delili datoteku. Prozor za deljenje operativnog sistema Windows prikazuje i 8–10 predloženih kontakata za brzo deljenje – uključujući slanje datoteke e-poštom.

 • Novi! Umesto padajućeg menija u Windows prozoru za deljenje, postoji dugme za uključivanje deljenja u blizini.

 • Novi! Za obližnje deljenje, vaši računari se pojavljuju na vrhu otkrivenih uređaja u okviru "Obližnja deljenja".

 • Novi! Deljenje datoteka sa jednog računara na drugom je brže kada koristite Wi-Fi Direktno.

  Napomena Ova iskustva će funkcionisati za aplikacije koje koriste ugrađeni Windows prozor za deljenje. To obuhvata deljenje lokalnih datoteka sa radne površine, Istraživač datoteka, fotografija, alatke za isecanje i iz usluge Microsoft Xbox.

 • Novi! Ova ispravka uvodi Windows rezervne kopije aplikaciju. Koristite ga da biste brzo napravili rezervnu kopiju trenutnog računara i spremni za prelazak na novi računar.

 • Novi! Microsoft Store aplikacije sa prethodnog računara zakačene su tamo gde ste ih ostavili na traci zadataka i u "Start" meniju. Aplikacije za stone računare koje niste instalirali iz prodavnice Microsoft Store takođe su mesto gde ste ih ostavili.

 • Novi! Postavke sa prethodnog uređaja će se vratiti na novi računar. To vam pomaže da se što pre vratite u tok posla.

  Napomena Ova ispravka ne podržava sve postavke i tipove aplikacija za Windows rezervne kopije. Pravljenje rezervne okviru poslovnog ili školskog naloga nije podržano.

 • Novi! Ova ispravka dodaje podršku za Unikod Emoji 15. Sada možete da vidite, potražite i umetnete novi emodži sa table emodžija. Da biste otvorili tablu emodžija, pritisnite taster sa Windows logotipom + . (tačka).

 • Novi! Ažuriranjem formata fonta boje na COLRv1, Windows sada prikazuje emoji sa 3D izgledom kao što je. Ovu funkciju ćete videti samo ako je podržava aplikacija.

 • Novi! Ova ispravka poboljšava Windows Spotlight iskustvo. Slike možete da pregledate preko celog ekrana pomoću dugmeta Saznajte više. Ova ispravka takođe pruža umanjeno iskustvo pri radu u programu Windows Spotlight. Postoji mnogo načina da saznate više o svakoj slici. Da biste otvorili windows spotlight polje potpalete, kliknite desnim tasterom miša na ikonu "U žiži interesovanja" na radnoj površini. Da biste saznali više o svakoj slici, kliknite dvaput na njenu ikonu da biste otvorili Bing ciljnu stranicu.

 • Novi! Ova ispravka dodaje nove prirodne glasove za Narator. Ovi glasovi koriste moderne prelamanje teksta u govor na uređaju. Kada ga preuzmete, radiće bez internet veze. Novi prirodni glasovi su:

  • Kineski

  • Japanski

  • Korejski

  • Portugalski

  • španski (Španija, Meksiko)

  • engleski (Ujedinjeno Kraljevstvo, Indija)

  • francuski

  • Nemački

 • Novi! Kada se Narator otvori, on će dobiti ispravke za outlook podršku. Kada se preuzimanje dovrši, dobijate obaveštenje. Trenutno je Outlook podrška za Narator samo za američki engleski.

 • Novi! U programu Microsoft Excel, narator pruža efikasnije i efikasnije iskustvo čitanja. On daje prioritet objavama na osnovu onoga što vam je potrebno da pregledate radnu svesku. Možete da koristite tasterske prečice da biste ih prilagodili. Da biste saznali više, pogledajte podršku za poboljšani narator u Excel dokumentaciji. Ovo novo iskustvo je dostupno u prodavnici Microsoft Store. Stoga će možda biti potrebno nekoliko minuta da budete dostupni na uređaju.

 • Novi! Ova ispravka poboljšava kako narator dobro čita tradicionalne kineske znakove i reči kada koristite prozor kandidata metoda unosa Uređivač (IME). Ovo je dostupno samo za tajvanski jezički paket. Nije dostupan za jezički paket za HongKong.

 • Novi! Ova ispravka dodaje komande za ispravljanje reči koje glasovni pristup ne prepoznaje. Možete da kažete "ispravi [tekst]" da biste ispravili određeni tekst. Koristite reč "ispravi to" da biste ispravili tekst koji ste poslednji diktirao. Pojavljuje se prozor za ispravljanje sa listom reči označenih brojevima. Možete da kažete "click [number]" (kliknite na [broj]) da biste izabrali bilo koju reč sa liste. Ako odaberete reč iz prozora, ta reč zamenjuje tekst koji želite da ispravite. Možete i da kažete "spell that" ili "spell out" da biste diktirali ispravno napisani tekst. Dobijate predloge dok pišete tekst. Sve reči i fraze koje pišete dodaju se u Windows rečnik. Oni će se pojaviti kao predlozi kada ponovo pokušate da tekst pišete.

 • Novi! Glasovni pristup sada funkcioniše odmah kada pokrenete računar. Glasovni pristup možete da uključite iz potpalete pristupačnosti na zaključanom ekranu. Da biste je automatski uključili, idite na Postavke >pristupačnost > Govor. Odaberite postavku "Započnite glasovni pristup pre nego što se prijavite na računar". Zatim možete da koristite glasovni pristup da biste se prijavili na računar i pristupili drugim oblastima na zaključanom ekranu.

  Pratite uputstva na traci za glasovni pristup da biste se fokusirali na polje za lozinku. Koristite glas da biste diktirali lozinku ili PIN. Možete da kažete "prikaži tastaturu" da biste otvorili tastaturu na ekranu osetljivom na dodir sa oznakama brojeva. Izgovorite broj na ključu da biste uneli slovo povezano sa njim. Ovo će maskiraniti lozinku koju unesete da je ne čuju svi u vašoj blizini. Možete da koristite i druge komande, kao što su "prikaži brojeve" ili "kliknite na dugme [ime elementa]" da biste pristupili drugim elementima na tastaturi na ekranu osetljivom na dodir.

 • Novi! Tasteri za prolaz su jednostavna i bezbednija zamena lozinki kada se prijavite na veb lokaciju ili aplikaciju koja ih podržava. Sada možete da odete na bilo koju aplikaciju ili veb lokaciju koja podržava tastere za prolaz da biste kreirali ključ za prolaz koji koristi Windows Hello. Kada kreirate ključ za prolaz, možete da koristite Windows Hello (lice, otisak prsta ili PIN) da biste se prijavili. Pored toga, za prijavljivanje možete da koristite telefon ili tablet.

 • Nova, nova! Prikažite i izbrišite ključ za prolaz sačuvane za omiljene aplikacije i veb lokacije u postavkama operativnog sistema Windows. Idite na Postavke >naloge > prolaza. Pojavljuje se lista ključa za prolaz. Možete da pretražite i izbrišete bilo koji ključ za prolaz sa uređaja.

  Beleške Kada u pregledaču Microsoft Edge ili Google Chrome vidite korisnički interfejs ključa za prolaz pregledača, odaberite "Windows Hello ili spoljni bezbednosni ključ".

 • Novi! Ova ispravka dodaje poboljšanu zaštitu od phishinga u Microsoft Defender SmartScreen. Pomaže u zaštiti školskih i poslovnih lozinki od phishing prevara i nebezbednog korišćenja na veb lokacijama i u aplikacijama. Ovo funkcioniše ako ste uključili opcije upozorenja za Windows bezbednost. Idite na stavku & pregledača i >zaštite zasnovane na reputaciji > Phishing zaštita. Kada je uključen, pojavljuje se dijalog koji vas upozorava o korišćenju lozinke na način koji nije bezbedan. Na primer, ponovno korišćenje lozinke nije bezbedno.

 • Novi! Poslovni klijenti sada mogu dapodese smernice EnablePasswordlessExperience. Kada podesite smernice, ona sakriva lozinke za neke scenarije Windows potvrde identiteta. Ovo važi za prijavljivanje na uređaj i za scenarije potvrde identiteta u okviru sesije. To obuhvata upravljače lozinkama veb pregledača, "Pokreni kao" administratora i kontrolu korisničkog naloga (UAC). Ove smernice se primenjuju na mašine koje su pridružene AAD-u. Korisnici mogu da spasu lozinke pomoću Windows Hello za posao poništavanja PIN-a ili prijavljivanja na vebu. To mogu da rade bez pomoći IT tehničke podrške.

 • Novi! Automatsko upravljanje bojama (ACM) možete da uključite na ekranu Standardni dinamički opseg (SDR). ACM čini da se sve boje u svim Windows aplikacijama prikazuju tačno i dosledno na svakom podržanom ekranu. To važi čak i ako aplikacijama nije upravljana bojama. Da biste uključili ACM, idite na Postavke> Prikaz > napredni ekran. OdaberiteSDR prikaz i uključite opciju Automatski upravljaj bojom za aplikacije. Pogledajte zahteve za korišćenje ACM-a u dolenavedenoj tabeli.

  Vozaи

  Podržani GPU

  WDDM upravljački program verzije 3.0 ili novije

  AMD:

  • AMD RX 400 Serija ili novija verzija

  • AMD Ryzen procesori sa Radeon Graphics

  Informacije:

  • Integrisano: Intel 12th Gen (Alder Lake) ili novija verzija

  • Diskretno: Intel DG1 ili novija verzija

  NVIDIA:

  • NVIDIA GTX 10xx ili novija verzija (Pascal+)

  Nema čvrstih zahteva za prikaz ili vezu. ACM može da pruži pogodnosti čak i na 8-bitnim SRGB tablama. Međutim, preporučujemo ACM uređaje da imaju table sa gamuom koji je veći od SRGB. Deseto bitni (10-bitni) po kanalu u boji ili većem, takođe se savetuju kao opcija.

 • Novi! Ova ispravka dodaje novu matičnu stranicu Postavki. Ona ima interaktivne kartice koje predstavljaju uređaje i postavke povezane sa nalogom. Dok koristite uređaj, stranica i kartice se prilagođavaju da bi vam pružile najrelevantnije i korisne informacije. U ovom izdanju postoji do sedam kartica (pogledajte ispod). Još stiže uskoro.

  • Preporučene postavke: Pruža vam opcije koje vam pomažu da uštedite vreme.

  • Skladište u oblaku: Ovo prikazuje upotrebu skladišta u oblaku i obaveštava vas kada se bližite kapacitetu.

  • Oporavak naloga: Pomaže vam da dodate više informacija o oporavku. To vas sprečava da ne pristupate nalogu.

  • Personalizacija: Samo jednim klikom možete da promenite temu pozadine ili režim boje.

  • Microsoft 365: Brzo pogledajte status i pogodnosti pretplate. Ovde možete da izvršite i neke ključne radnje umesto da odete na veb.

  • Xbox: Ovde možete da prikažete status pretplate i upravljate pretplatom.

  • Bluetooth uređaji: Možete brzo da pristupite omiljenim Bluetooth uređajima i da se povežete sa njima.

  Napomena Ovo iskustvo je dostupno samo u izdanjima Windows 11 Home i Pro. Nije na uređajima koje upravljaju preduzeća.

 • Novi! Dev disk jedinica je novi oblik jačine zvuka skladišta. On projektantima pruža ono što im je potrebno za hostovanje izvornog koda, radnih fascikli i keša paketa. Dev disk je ugrađen na resilient File System (ReFS) tehnologiji. Dev disk jedinica takođe ima režim performansi. To je nova mogućnost Microsoft Defender antivirusnog programa. Režim performansi umanjuje uticaj na radna učitavanja projektanta. Dev disk jedinicu možete da kreirate pomoću slobodnog prostora na postojećoj disk jedinici ili da kreirate VHD/VHDX. Idite u aplikaciju "Postavke" u okviru usluge System > System > za projektante. Možete je podesiti i pomoću komandne linije. Dev disk jedinica mora da bude najmanje 50 GB ili veća. Preporučujemo da na uređaju imate 8 GB ILI više RAM memorije. Da biste saznali više, pogledajte članak Podešavanje dev disk jedinice na Windows 11 (javni pregled).

 • Novi! Ova ispravka dodaje dinamičko osvetljenje. On vam pruža kontrolu nad uređajima za osvetljenje koji primenjuju otvoreni HID LampArray standard. Ovi uređaji mogu da kreiraju milione kombinacija boja koristeći crvenu, zelenu i plavu (RGB). Ova ispravka obuhvata API-je za Windows aplikacije za kontrolisanje uređaja u pozadini i prednjem planu. Da biste promenili ponašanje uređaja, idite na postavke >Personalizacija > dinamičko osvetljenje. Neke od stvari koje možete da uradite pomoću dinamičkog osvetljenje uključuju:

  • Možete odmah da sinhronizujete boju naglašavanja operativnog sistema Windows sa uređajima oko njega. Koristite preklopnik "Podudaranje moje Windows boje naglašavanja" ispod stavke "Efekti".

  • Možete da odaberete prilagođenu boju da biste osvetlili uređaje.

   Listu kompatibilnih uređaja na tržištu potražite u članku Uređaji za dinamičko osvetljenje. Morate da koristite najnoviji firmver sa ovim uređajima.

 • Novi! Ispravka dodaje prilagodljivo prelamanje. Ovo funkcioniše za računare koji imaju senzore prisutnosti koji podržavaju otkrivanje pažnje. Uređaj sada može da zatamni ekran kada pogledate i opozovete ga kada se vratite. Da biste ga uključili, idite na Postavke> Privatnost & bezbednost > prisutnost. Funkciju "Osećaj prisutnosti" možete da uključite i prilikom podešavanja novog uređaja. To je opcija za postavke privatnosti.

 • Novi! Stranica sa postavkama "Za projektante" sada je u okviru postavke> Sistem. Više se ne nalazi u postavkama >privatnost& bezbednost.

 • Novi! Ova ispravka dodaje dve nove preporuke za energiju u Postavkama > System > Power & bateriju > Energy preporukama. Jedan uključuje tamni režim. Druga prilagođava stopu osvežavanja.

 • Novi! Sada možete da sprečite Windows da komunicira sa mobilnim uređajima. Idite na Postavke> Bluetooth & uređajima > Povezivanje sa telefonom. Tamo ćete pronaći opciju za isključivanje Povezivanje sa telefonom.

 • Novi! Sada možete da se pridružite Bluetooth ličnim mrežama. Ova opcija je za upavljene uređaje, kao što su telefoni, koji dele internet vezu preko Bluetooth veze. Idite na Postavke> Bluetooth & uređajima > uređajima.

 • Novi! Ova ispravka dodaje novi preklopnik za mobilnu mrežu. To olakšava kontrolu nad korišćenjem mobilne mreže kada Wi-Fi dostupna, ali je loša. Idite na Postavke >Network & Internet > Cellular.

 • Novi! Imate više opcija na stranici Upotreba podataka. One podržavaju dnevna i sedmična ograničenja podataka. Takođe, na stranici je prikazano koliko je ograničenje podataka premašeno.

 • Novi! Do postavki možete brzo da dođete da biste deinstalirali aplikaciju iz kontekstualnog menija. Kliknite desnim tasterom miša na Win32 aplikaciju u "Start" meniju ili potražite aplikaciju i odaberite stavku "Deinstaliraj".

 • Novi! Ova ispravka poboljšava dizajn stranice "Postavke" za uređaje sa točkovima, kao što je Surface Dial.

 • Novi! Ova ispravka menja dizajn nekoliko lista tako da bude dosledniji sa drugim stranicama postavki. Liste su za Postavke> Aplikacije > aplikacije za pokretanje i postavke > Aplikacije > Napredne postavke aplikacije > pseudonim izvršavanja aplikacije. Novi dizajn takođe olakšava pregled dodatnih informacija o aplikacijama koje imate.

 • Novi! Sada možete da pristupite naprednim svojstvima za mrežne adaptere i internet svojstva iz postavki. Idite na Postavke >Mreže & internet >napredne mrežne postavke.

 • Novi! Sada možete da prikažete Wi-Fi za poznate mreže u postavkama. Idite na Postavke> Network & internet > Wi-Fi i "Upravljanje poznatim mrežama".

 • Novi! Ova ispravka poboljšava vaše iskustvo kada promenite vremenske zone. Ova promena uzima u obzir scenarije u kojima podaci o lokaciji možda nisu tačni. Pojavljuje se obaveštenje koje od vas traži da potvrdite vremensku zonu pre nego što je Windows podesi za vas.

 • Novi! Ova ispravka takođe poboljšava utisak pri radu kada promenite vremensku zonu u okviru Postavke >& jezika > datum & vreme. Ako su postavke lokacije isključene, pojavljuje se upozorenje. On vam govori da uključite postavke lokacije da biste obezbedili tačna prilagođavanja vremenskih zona. Ovo upozorenje vam pomaže da razumete zašto vremenska zona možda nije ispravna kako biste mogli da rešite problem.

 • Novi! Ova ispravka poboljšava dizajn dijaloga upravljača zadacima i njegove stranice sa postavkama. Sada se podudara sa izgledom i doživljajom drugih stranica sa postavkama. Novi dizajn takođe razdvaja kategorije u različite odeljke za čistiji korisnički interfejs.

 • Novi! Windows sada otkriva probleme sa strimovanjem kamere. Ako se kamera ne pokrene ili je zatvarač zatvoren, pojavljuje se obaveštenje. Preporučuje se da otvorite automatizovanu alatku za rešavanje problema "Pronalaženje pomoći" da biste rešili problem.

 • Novi! Okvir za potpaleta mreže na zaključanom ekranu sada se poravnava sa Windows 11 dizajna.

 • Novi! Ova ispravka menja dizajn dijaloga obaveštenja zaštitnog zida za Windows bezbednost. Sada se podudaraju sa izgledom Windows 11.

 • Ova ispravka rešava grešku na matičnoj stranici "Postavke" do koje dolazi kada se prijavite. Zbog toga ne možete da prikažete informacije o nalogu na toj matičnoj stranici.

 • Novi! Pomoću Windows 365 Switch možete da se prijavite i povežete Windows 365 Računar u oblaku lokalnu radnu površinu. Zatim možete da se krećete između njih koristeći poznate komande na tastaturi, klikove mišem ili pokret brzog prevlačenja. Radi lakšeg pristupa sa radne površine, možete da dodate Windows 365 prebacite na prikaz zadataka.

 Poboljšanja

Važno: Koristite EKB KB5027397 da biste ažurirali Windows 11 verziju 23H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja u verziji Windows 11 22H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5031455 (objavljena 26. oktobra 2023. godine). Kada instalirate ovaj KB:  

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na COM+ komponentu. Moћda prestane da se odaziva. Do toga dolazi zbog mrtve tačke tokom COM+ Just-in-Time (JIT) aktivacije.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na veb lokaciji Vodič za bezbednosne Novosti.

Windows 11 stek servisiranja - 22621.2567 i 22631.2567

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Korišćenje FixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavki smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP) u aplikacijama za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) možda neće ispravno prikazati grešku 65000 u postavci "Zahtevaj šifrovanje uređaja" za neke uređaje u okruženju. Ugrožena okruženja su ona sa smernicama "Nametni tip šifrovanja disk jedinice na disk jedinicama operativnog sistema" ili "Nametni šifrovanje disk jedinice na fiksne disk jedinice" podešene tako da budu omogućene i izabrane opcije "potpuno šifrovanje" ili "samo korišćeni prostor". Ovaj problem utiče na Microsoft Intune, ali to može da utiče i na upravljanje mobilnim uređajima nezavisnih proizvođača.

Važno Ovaj problem je samo problem sa izveštavanjem i ne utiče na šifrovanje disk jedinice niti na izveštavanje o drugim problemima na uređaju, uključujući druge BitLocker probleme.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034204.

Svi korisnici

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Ovaj problem je rešen na strani usluge za Windows 11, verzije 22H2 i 23H2, na uređajima sa ispravkama objavljenim 9. januara 2024. ili novijim.

Napomena Nadgledani uređaji u vašem okruženju koji su korišćeni ili se trenutno koriste u konfiguraciji više monitora još uvek neće imati dostupan Copilot za Windows.

Svi korisnici

Format fonta u boji za COLRv1 se ne prikazuje ispravno. Ovaj format omogućava operativnom sistemu Windows da prikaže emodži sa 3D izgledom. 

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034204.

Svi korisnici

Kada koristite fizičke medije ili slike diska (ISO) za instaliranje programa Windows 11, verzija 23H2 (koja se naziva i Windows 11 2023 ispravka) na uređaju, Microsoft Narator možda neće pokrenuti.

Narator se obično pokrene pomoću tasterskih komandi, kao što su Ctrl + Windows taster + Enter. Iako je Narator prisutan u operativnom sistemu Windows kada proces instalacije počne, on se može otvoriti u stanju koje se ne odaziva kada se pokrene pomoću bilo kog metoda.

Imajte na umu da se ovaj problem ne javlja kada je operativni sistem Windows 11, verzija 23H2 instaliran pomoću usluge Windows Update na uređaju koji već radi pod operativnim sistemom Windows 10 ili Windows 11. Do ovog problema dolazi samo kada se fizički mediji ili ISO-i koriste za ovu instalaciju, a to utiče na program Narator samo dok se proces instalacije odvija. On bi trebalo da nastavi da radi kao što je očekivano kada se instalacija dovrši.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5033375.

Počevši od 19. decembra 2023. godine, dostupna je nova datoteka za kreiranje instalacionog medijuma za ažuriranje na Windows 11, verzija 23H2. Novi mediji ne nailazi na ovaj problem i sadrži bezbednosnu ispravku iz decembra 2023. Dostupna je za preuzimanje na stranici Preuzimanje softvera za Windows 11 u odeljku "Preuzimanje Windows 11 slike diska (ISO) za x64 uređaje". Vodič za instalaciju možete da pronađete i na ovoj lokaciji.

IT administratori i korisnici takođe imaju opciju da se prijave u pretplatu na portalu Visual Studio Pretplate da bi preuzeli novi medijum. Novim medijima možete da pristupite i u Centru za usluge količinskog licenciranja (VLSC) počevši od 21. decembra 2023. godine.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5032190

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 22621.2567 i 22631.2567.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×