Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

15.2.2022.

Verzija:

OS izdanje 17763.2628

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

 Ističe

 • Novosti problem koji dovodi do toga da čitači ekrana opišu dugme "nazad" kao "dugme", a ne "dugme 'Nazad'". 

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novi! Dodaje podršku za brzo dodavanje i uklanjanje prostora za imena memorije koji nisu nepostojane (NVMe).

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada windows Server 2016 radi kao terminal server koristeći određenu infrastrukturu za računare u oblaku, virtuelnu infrastrukturu radne površine (VDI). Zbog toga serveri nasumično prestaju da se odazivaju nakon pokretanja određenog vremenskog perioda. Ovo se takođe rešava regresijom koja se proaktivno proverava da bi se obezbedilo da CSharedLock u programu rpcss.exe ispravno podešen da bi se izbegla zastoj.

 • Rešava problem koji vraća poruku o grešci kada potražite domen ili organizacionu jedinicu (OU). Do ovog problema dolazi zato što nema dovoljno memorije.

 • Rešava problem u programu DxDiag.exe koji utiče na mašine sa visokim logičkim brojem jezgra i ne prikazuje ispravne brojeve jezgra.

 • Rešava problem koji izaziva neiskladno čišćenje Dynamic Data Exchange (DDE) objekata. To sprečava suzavanje sesije i uzrokuje prekid odaziva sesije.

 • Rešava problem koji sprečava da štampanje ispravno funkcioniše za neke aplikacije procesa niskog integriteta.

 • Rešava problem zbog kog upisivanje certifikata ne uspe uz poruku o grešci", 0x800700a0 (ERROR _BAD_ARGUMENTS)".

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da BitLocker ošteti sistemske datoteke virtuelne mašine (VM) ako proširite BitLocker particiju dok je virtuelna mašina van mreže.

 • Rešava problem koji vas sprečava da učitate i ponovo učitate upravljačke programe kada su upravljački programi zaštićeni integritetom koda zaštićenim pomoću funkcije Hypervisor (HVCI).

 • Rešava problem sa pouzdanošću koji utiče na korišćenje aplikacije "Udaljena radna površina" za postavljanje lokalne disk jedinice klijenta na sesiju terminal servera.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada pokušate da napišete pseudonim glavnog imena usluge (SPN) (kao što je www/contoso) i HOST/NAME već postoji na drugom objektu. Ako se RIGHT_DS_WRITE_PROPERTY SPN atributa upoređivanja objekta, dobijate grešku "Pristup je odbijen".

 • Rešava problem koji administratore i vlasnike sadržaja sprečava da otvore istekli Active Directory Rights Management Services (AD RMS) sadržaj.

 • Rešava problem koji utiče na Windows uslugu pretrage i javlja se kada izvršite upit pomoću operatora proxy servera.

 • Rešava curenje memorije uwmipicmp.dll modulu koji izaziva mnogo lažnih alarma u sistemu za nadgledanje System Center Operations Manager (SCOM) centra podataka.

 • Rešava problem zbog kog server usluge udaljene radne površine (RDS) postaje nedostupan kada broj prijavljenih korisnika premaši 100. To vas sprečava da pristupate objavljenim aplikacijama pomoću RDS-a u sistemu Windows Server 2019.

 • Rešava problem koji može da prikaže prazan prozor sesije udaljene radne površine.

 • Rešava problem koji izaziva nesudaranje između tastature sesije udaljene radne površine i klijenta remote Desktop Protocol (RDP) prilikom prijavljivanja.

 • Rešava problem zbog kojeg čitači ekrana opisuju dugme "nazad" kao "dugme", a ne "dugme 'Nazad'".

 • Rešava problem koji utiče na brojače performansi bloka poruka (SMB) servera. Kada koristite džoker (*) znak za upite podataka, upit ne radi na očekivani način.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha VM Live migracije zato što vhdmp.sys za istu datoteku prima različite pokazivače bloka za kontrolu datoteke (FCB).

 • Rešava curenje memorije u podsistemu bafera disk jedinice (RDBSS) i upravljačkim programima mrxsmb.sysdisk jedinice.

 • Rešava problem koji sprečava da se sinhronizacija radne fascikle oporavi iz koda greške 0x80c80003 "Server je trenutno zauzet" na klijentu. Do ovog problema dolazi čak i kada red za HTTP zahtev na serveru ne ukazuje na učitavanje.

 • Rešava problem koji poziva funkciju konteksta u putanji greške stranice, što dovodi do greške 7F.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.2510

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim nekim azijskim jezičkim paketima mogu dobiti grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

Ovaj problem rešavaju ispravke objavljene 11. juna 2019. i novije verzije. Preporučujemo da instalirate najnovije bezbednosne ispravke za uređaj. Klijenti koji instaliraju Windows Server 2019 koristeći medije trebalo bi da instaliraju najnoviju servisnu ispravku staka (SSU) pre nego što instaliraju jezički paket ili druge opcionalne komponente. Ako koristite Centar za usluge količinskog licenciranja (VLSC), nabavite najnovije dostupne medije za Windows Server 2019. Odgovarajući redosled instalacije je sledeći:

 1. Instaliranje najnovijih preduslova za SSU, trenutno KB5005112

 2. Instaliranje opcionalnih komponenti ili jezičkih paketa

 3. Instaliraj najnoviju kumulativnu ispravku

Beleške Ažuriranje uređaja će sprečiti ovaj problem, ali neće imati uticaja na uređaje na koje ovaj problem već utiče. Ako je ovaj problem prisutan na uređaju, moraćete da koristite korake za privremeno rešenje da biste ga popravili.

Zaobilaženje problema:

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u članku Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza Windows 10.

 2. Kliknite na dugme Proveri Novosti i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. ili noviju. Uputstva potražite u članku Ažuriranje Windows 10.

Beleške Ako ponovna instalacija jezičkog paketa ne umanji problem, koristite funkciju nadogradnje na licu mesta. Uputstva potražite u člancima Kako da izvršite nadogradnju na licu mesta u operativnom sistemu Windows i Obavite nadogradnju na licu mesta za Windows Server.

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Nakon instaliranja ispravki koje su objavljene 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje Active Directory Forest Trust informacija mogu naići na probleme. Aplikacije možda neće uspeti ili će se zatvoriti, ili ćete možda dobiti grešku iz aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pravila pristupa (0xc0000005). 

Napomene za projektante Zahvaćene aplikacije koriste System.DirectoryServices API.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 25. januara 2022. (KB5009616) i kasnije na pogođenim verzijama Windows servera koje imaju ulogu DNS servera, DNS potporne zone se možda neće ispravno učitati. Kao rezultat toga, razrešavanje DNS imena može da ne uspe. Potporna zona je kopija DNS zone koja sadrži samo zapise resursa koji identifikuju DNS servere za tu zonu.

Ovaj problem je rešen u KB5012647.

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) u kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014022.

Računari windows servera mogu da evidentiraju ID 40 događaj u evidenciji sistemskih događaja svaki put kada se Smernice grupe ažuriraju ili osveže na serveru ili klijentu. Pronađena je greška sa opisom „Usluga evidentiranja događaja je naišla na grešku prilikom pokušaja primene nekih regulatornih postavki". Do ovog problema dolazi nakon instaliranja Windows ispravki objavljenih posle 11. januara 2022.

Zadaci osvežavanja gpupdate i Smernice grupe objekata (GPO) će aktivirati ovu grešku kada se pokreću (podrazumevano vreme pokretanja za ove zadatke je na svakih 90-120 minuta na serverima članova ili 5 minuta na kontrolerima domena).

Do ovog problema dolazi naročito kada konfigurišete bilo koju postavku u okviru Konfiguracija računara >Windows Komponente > Usluge evidencije događaja > Bezbednost. Postavke u okviru stavke Konfiguracija računara > Smernice > WindowsPostavke > Bezbednosne postavke > Evidencija događaja ne aktiviraju ovu grešku i mogu se koristiti.

VAŽNO Greške opisane u ovom problemu ne sprečavaju primenu promena u evidenciji bezbednosti.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014022.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5010427.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.2510.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×