Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Datum izdanja:

16.8.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.946

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost. 

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novi! Poboljšava sposobnost Microsoft zaštitnik za krajnju tačku identifikuje i presretne ransomver i napredne napade.

 • Novi! Komprimuje datoteku bez obzira na njenu veličinu ako ste konfigurisali komprimovanje bloka poruka servera (SMB). Više informacija potražite u članku SMB kompresija.

 • Rešava problem koji sprečava rad API-ja zadatka pri pokretanju na očekivani način za određene aplikacije.

 • Rešava problem zbog kog Kerberos potvrda identiteta nije uspela. Došlo je do 0xc000009a (STATUS_INSUFFICIENT_RESOURCES "Nedovoljno sistemskih resursa da bi se dovršio API"). Do toga dolazi kada klijent koristi Remote Desktop Protocol (RDP) za povezivanje sa uređajem koji je omogućio daljinski servisni servis za akreditive.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da ServerAssignedConfigurations bude bez vrednosti u nekoliko scenarija pune konfiguracije.

 • Rešava problem koji sprečava privatnu virtuelnu LAN (PVLAN) da pruži izolaciju zakupca i virtuelne mašine (VM).

 • Rešava problem zbog kog klijent odlaže nabavku internet protokola verzije 6 (IPv6) adrese za produžene periode u IPv6 okruženju.

 • Rešava poznati problem zbog kog Microsoft Edge prestaje da se odaziva kada koristite IE režim. Ovaj problem takođe sprečava interakciju sa dijalogom.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku 0x1E kada isključite ili ponovo pokrenete uređaj.

 • Rešava problem koji utiče na instalaciju aplikacija iz Microsoft prodavnice kada imate omogućenu primenu toka kontrole.

 • Rešava problem koji sprečava virtuelizovane App-V Microsoft Office aplikacije da se otvore ili ih uzrokuje da prestanu da rade.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspešnog primene Windows Hello za posao certifikata u određenim okolnostima nakon uspostavljanja početnih vrednosti uređaja.

 • Rešava problem koji pogoršavaju BitLocker performanse.

 • Rešava problem koji može da spreči Windows da preuzima vlasništvo nad uređajem sa modulom pouzdane platforme (TPM).

 • Rešava problem koji može da izazove prekid rada Windows uređaja koji koristi BitLocker.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da alatka rezultantnog skupa smernica (Rsop.msc) prestane da radi kada obradi 1000 ili više bezbednosnih postavki "Sistem datoteka".

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da licenciranje sesije udaljene radne površine prikaže upozorenje o prekidanju veze od 60 minuta nakon ponovnog povezivanja.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da aplikacija Postavke prestane da radi sa kontrolerima domena servera (DCs) prilikom pristupa stranici Istorija >privatnosti .

 • Rešava problem koji sprečava uređaje da primaju ponudu od korisnika Windows Update za isti upravljački program proširenja kada je taj upravljački program proširenja već instaliran bez osnovnog upravljačkog programa.

 • Rešava stanje trke koje dovodi do toga da usluga podsistema lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS) prestane da radi na active Directory kontrolerima domena. Do ovog problema dolazi kada LSASS obrađuje istovremeno Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) preko Transport Layer Security (TLS) zahteva koji se ne dešifrovanje ne dešifruje. Kôd izuzetka je 0xc0000409 (STATUS_STACK_BUFFER_OVERRUN).

 • Rešava problem koji utiče na pronalaženje nepodržanog bezbednosnog ID-a (SID) iz lokalnog domena pomoću kontrolera domena samo za čitanje (RODC). Pronalaženje neočekivano vraća grešku STATUS_TRUSTED_DOMAIN_FAILURE umesto STATUS_NONE_MAPPED ili STATUS_SOME_MAPPED.

 • Rešava problem koji utiče na unos i izlaz u upravljačkim programima usluge Storport i može dovesti do toga da sistem prestane da se odaziva.

 • Rešava problem koji može da utiče na deljene volumene klastera (CSV). Vreme za odušetanje CSV-a može da traje duže kada ih migrirate.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.945

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Počevši od 12:00 sati ujutru u subotu, 10. septembra 2022, zvanično vreme u Čileu će biti pomereno 60 minuta unapred u skladu sa zvaničnim saopštenjem čileanske vlade od 9. avgusta 2022. godine o promeni vremenske zone letnjeg računanja vremena (DST). Ovim se premešta promena letnjeg računanja vremena DST koja je prethodno bila 4. septembra na 10. septembar.

Simptomi ako se privremeno rešenje ne koristi na uređajima između 4. septembra 2022. i 11. septembra 2022:

 • Vreme prikazano u operativnom sistemu Windows i aplikacijama neće biti ispravno.

 • Aplikacije i usluge u oblaku koje koriste datum i vreme za integralne funkcije, kao što su Microsoft Teams i Microsoft Outlook, obaveštenja i planiranje sastanaka mogu da budu isključeni 60 minuta.

 • Automatizacija koja koristi datum i vreme, kao što su planirani zadaci, možda se neće pokrenuti u očekivano vreme.

 • Vremenska oznaka za transakcije, datoteke i evidencije biće isključena 60 minuta.

 • Operacije koje se oslanjaju na vremenski zavisne protokole kao što je Kerberos mogu dovesti do neuspešnih potvrda identiteta prilikom pokušaja prijavljivanja ili pristupa resursima.

 • To može da utiče i na Windows uređaje i aplikacije izvan Čilea ako se povezuju sa serverima ili uređajima u Čileu ili ako planiraju ili prisustvuju sastancima koji se odvijaju u Čileu sa druge lokacije ili vremenske zone. Windows uređaji izvan Čilea ne bi trebalo da koriste privremeno rešenje jer bi to promenilo njihovo lokalno vreme na uređaju.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5017381.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5016693.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.945

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×