Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

18.10.2018.

Verzija:

Verzija OS 14393.2580

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem sa redenominacijom lokalne valute koju je Centralna banka Venecuele primenila kako bi novu valutu Bolivar Soberano uvela u cirkulaciju.

 • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranim informacijama o vremenskim zonama.

 • Rešen je problem zbog kog se ne prikazuje poruka o grešci kada se blokirana aplikacija pozove putem Start menija.

 • Rešen je problem zbog kog AccountName u unosu evidencije događaja za izvor Microsoft-Windows-Kerberos-Key-Distribution-Center i ID događaja 7 povremeno deluje oštećeno.

 • Rešen je problem sa performansama potvrde identiteta u oblaku za naloge koji veoma brzo kreiraju sesije prijavljivanja.

 • Rešen je problem zbog kog je bilo nemoguće onemogućiti TLS 1.0 i TLS 1.1 dok je omogućen režim federalnog standarda obrade informacija (FIPS).

 • Rešen je problem koji mapira dva certifikata ili više njih za potvrdu identiteta na istog korisnika. Korisnik dobija poruku: „Pronađeni su duplikati“ i prima grešku STATUS_CERTIFICATE_MAPPING_NOT_UNIQUE.

 • Rešen je problem zbog kog aplikacije imaju curenja pri rukovanju kada se koriste klijentski certifikati za potvrdu identiteta sa TLS protokolom. Ovaj problem se javlja kada se poziv FreeCredentialsHandle odvije pre poziva DeleteSecurityContext u kodu aplikacije.

 • Rešeni su problemi sa curenjem memorije u okviru svchost.exe (netsvcs i „Pomoćnik za IP“).

 • Rešen je problem koji troši prostor za skladištenje na volumenu deljenih klastera (CSV) zbog proširenja Hyper-V virtuelnog čvrstog diska (VHDX). Usled toga, virtuelna mašina (VM) može da nastavi sa upisom podataka na disk sve dok se ne ošteti ili prestane da radi. Virtuelna mašina se može ponovo pokrenuti i nastaviti da upisuje podatke sve dok ne dođe do oštećenja.

 • Rešen je problem koji uzrokuje neuspeh promocije kontrolera domena koji je samo za čitanje (RODC). Ovo se može desiti ako su particije aplikacije definisane, ali razrešavanje DNS imena ne uspeva uz „Grešku imena“. Greške su „Prilikom promocije kontrolera domena koji je samo za čitanje nisu pronađeni očekivani objekti stanja“ i „Dostupni su dodatni podaci“ (kôd greške 234).

 • Rešeni su problemi sa međusobnom operativnošću Active Directory usluga za ujedinjavanje (ADFS), funkcije pametnog zaključavanja ekstraneta (ESL) i alternativnog ID-a za prijavljivanje. Kada je omogućen alternativni ID za prijavljivanje, pozivi AD FS Powershell cmdlet komandama Get-AdfsAccountActivity i Reset-AdfsAccountLockout vraćaju greške „Nalog nije pronađen“. Kada se pozove Set-AdfsAccountActivity, dodaje se novi unos umesto uređivanja postojećeg.

 • Rešen je problem sa navigacijom od prikaza decenija u japanskom kalendaru. Kada korisnik pokuša da pređe iz trenutne u sledeću eru, navigacija ne radi pravilno. Za više informacija, pogledajte KB4469068.

 • Rešen je problem zbog kog mrežni prolaz Usluga udaljene radne površine prestaje da radi efikasno u scenariju sa balansiranim opterećenjem nakon 12 do 24 časa rada.

 • Rešen je problem koji se javlja kada se koristi više Windows Server 2016 Hyper-V klastera. Sledeći događaj se javlja u evidenciji:

  „Volumen deljenog klastera CSVName (CSVName) je dospeo u stanje pauze zbog STATUS_USER_SESSION_DELETED(c0000203). Sve I/O operacije će biti privremeno stavljene u red čekanja sve dok se ne uspostavi putanja do volumena.“

 • Rešen je problem koji može da prouzrokuje periodičan neuspeh pri kreiranju klastera od jednog čvora ili dodavanja više čvorova u klaster.

 • Rešen je problem koji se javlja kada se ponovo pokreće čvor nakon pražnjenja čvora. ID događaja 5120 se prikazuje u evidenciji sa porukom STATUS_IO_TIMEOUT c00000b5. Ovo može da uspori ili da zaustavi ulazne i izlazne operacije (I/O) do virtuelnih mašina i ponekad čvorovi mogu da napuste članstvo u grupi klastera.

 • Rešen je problem zbog kog System.Security.Cryptography.Algorithms referenca nije pravilno učitana u komponentu .NET Framework 4.7.1 nakon zakrpi od 10. jula 2018. i 14. avgusta 2018.

 • Rešen je problem koji može da dovede do prestanka rada sistema tokom isključivanja Windows Presentation Foundation (WPF) aplikacija usled TaskCanceledException. Aplikacije koje su podložne ovom problemu vrše zadatke koji uključuju slabe događaje ili povezivanje podataka nakon što funkcija Application.Run() vrati vrednosti.

 • Otklonjeno je stanje trke u privremenim datotekama i određenim antivirusnim skenerima zbog kog aplikacije .NET Framework prestaju da rade. Poruka o grešci glasi „Proces ne može da pristupi datoteci <naziv privremene datoteke>“.

 • Ažurira podršku komponente .NET Framework za formatiranje japanskih datuma za prvu godinu u erama. Kada je šablon formata y年, format godine koristi simbol 元, a ne broj godine 1. Osim toga, .NET Framework će podržati datume koji sadrže 元. Za više informacija, pogledajte KB4469068.

 • Ažurirane su informacije o venecuelanskoj valuti. To će uticati na kulturu es-VE na sledeći način:

  • Simbol valute je „Bs.S“.

  • Naziv valute na engleskom je Bolívar Soberano.

  • Lokalni naziv valute je bolívar soberano.

  • Međunarodna šifra valute je VES.

 • Rešen je problem koji može da prouzrokuje povremeni neuspeh pri dodavanju čvorova nakon kreiranja jednog čvora u okviru Windows Server 2016 klastera. Kôd greške je 0x0000001e.

 • Rešen je problem koji u aplikaciji sa podređenim prozorom može da izazove prestanak obrade unosa mišem. Ovaj problem se javlja kada precizna tabla osetljiva na dodir aktivira događaj WM_MOUSEWHEEL.

 • Rešen je problem koji dovodi do otkazivanja navigacije kroz ere u prikazu japanskog kalendara.

 • Rešen je problem koji je povezan sa formatom datuma u japanskom kalendaru era.

 • Rešen je problem zbog kog funkcija GetCalendarInfo vraća pogrešnu vrednost za japansku eru.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke, instaliranje i aktiviranje klijenta za Windows Server 2019 i ključeva hosta za 1809 LTSC Key Management Service (KMS) (CSVLK) ne funkcioniše na očekivani način.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4467684.

Nakon instaliranja ove ispravke, Windows Server 2016 promocije koje kreiraju domene koji nisu osnovni otkazuju u šumama u kojima su omogućene opcionalne funkcije poput recikliranja u usluzi Active Directory. Greška glasi: „Operacija replikacije je naišla na grešku baze podataka“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4467684.

Nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018, kreiranje instance za SqlConnection može da izbaci izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

4470809 Izuzetak pri kreiranju instance za SqlConnection u softveru .NET 4.6 i novijim verzijama nakon instaliranja ispravki za .NET Framework iz avgusta i septembra 2018.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4480977.

Nakon instaliranja ove ispravke, korisnici možda neće moći da koriste traku za traženje u programu Windows Media Player kada reprodukuju određene datoteke. Ovaj problem ne utiče na normalnu reprodukciju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4471321.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Windows kumulativne ispravke zahtevaju da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Ovo ublažava potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđena najnovija SSU (KB4132216). Da biste dobili zaseban paket za na najnoviju SSU, pređite na Katalog Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4462928

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×