Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

19.7.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.859

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Poboljšava pouzdanost uspostavljanja početnih vrednosti pritiskom na dugme nakon nadogradnje operativnog sistema.

 • Rešava problem zbog kojeg kanal evidentiranja događaja ograničenja zakupca nije dostupan ako uklonite en-US jezički paket.

 • Novosti cmdlet komande Ukloni stavku da biste pravilno vršili interakciju sa Microsoft OneDrive fasciklama.

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje određenih alatki za rešavanje problema.

 • Rešava problem koji izaziva neusaglašenosti mapiranja porta za kontejnere.

 • Rešava problem zbog kog integritet koda nastavlja da ima poverenja u datoteku nakon izmene.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da Windows prestane da radi kada omogućite kontrolu aplikacije Windows zaštitnik uključenom funkcijom inteligentnog bezbednosnog grafikona.

 • Rešava problem koji brže pokreće smernice za zaključavanje kada koristite Remote Desktop Protocol (RDP) sa brzim ponovnim povezivanjem i potvrda identiteta na nivou mreže (NLA) je onemogućena. Do ovog problema dolazi kada pozovete LogonUser() sa praznom lozinkom.

 • Obezbeđuje opciju za konfigurisanje alternativnog ID-a za prijavljivanje za Azure Multi-Factor Authentication (MFA) Active Directory usluge za ujedinjavanje (AD FS) adapter za lokalne scenarije. Možete da onemogućite alternativni ID za prijavljivanje po potrebi. Da biste konfigurisali Azure MFA ADFS adapter za zanemarivanje alternativnog ID-a za prijavljivanje, pokrenite sledeću PowerShell komandu: 

  • Set-AdfsAzureMfaTenant -TenantId '<TenandID>' -ClientId '981f26a1-7f43-403b-a875-f8b09b8cd720' -IgnoreAlternateLoginId $true.

   Da biste ponovo pokrenuli ADFS uslugu na svakom serveru u farmi, koristite powerShell komandu Ponovo pokreni uslugu adfssrv PowerShell.

   Konfiguracija adaptera će zanemariti alternativni ID za prijavljivanje samo kada je ignoreAlternateLoginId izričito postavljen na $true korišćenjem gorenavedene komande . Ako ne podesite IgnoreAlternateLoginId ili ako ga postavite na $false, dolazi do podrazumevanog ponašanja, što dovodi do toga da adapter koristi postavke alternativnog ID-a za prijavljivanje.

 • Smanjuje ometanje u sadržaju resursa u operacijama visokog unosa/izlaza u sekundi (IOPS) scenarijima koji imaju mnogo niti koje se oslanjaju na jednu datoteku.

 • Rešava problem koji sprečava uslugu migracije skladišta (SMS) da dovrši zalihe na serverima koji imaju mnogo deljenja. Sistemski evidentira događaj greške 2509 u microsoft-Windows-StorageMigrationService/Administrator kanalu (ErrorId=-2146233088/ErrorMessage="Invalid table id").

 • Rešava problem zbog kog usluga Windows profila sporadično otkazuje. Do otkazivanja može doći prilikom prijavljivanja. Poruka o grešci glasi: "gpsvc usluga nije uspela da se prijavi. Pristup je odbijen".

 • Nameće očvrsnu promenu koja zahteva štampače i skenere koji koriste pametne kartice za potvrdu identiteta kako bi imali firmver usaglašen sa odeljkom 3.2.1 RFC 4556. Ako nisu usaglašeni, active Directory kontrolori domena neće potvrditi identitet. Više informacija o ovoj promeni potražite u članku KB5005408.

 • Rešava poznati problem koji utiče na Universal Windows Platform (UWP) aplikacije. Ove aplikacije se možda neće otvoriti na uređajima koje ste uspostavili u početnim vrednostima. To uključuje uspostavljanje početnih vrednosti upravljanja mobilnim uređajima (MDM), kao što su Uspostavljanje početnih vrednosti računara, uspostavljanje početnih vrednosti pritiskom na dugme i Autopilot Reset.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.850

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, moguće je da će kartice IE režima u pregledaču Microsoft Edge prestati da se odazivaju kada sajt prikaže modalni dijalog. Modalni dijalog je obrazac ili dijalog koji zahteva da korisnik odgovori pre nego što nastavi sa radom ili izvrši interakciju sa drugim delovima veb stranice ili aplikacije.

Beleška za projektante Sajtovi na koje utiče ovaj problem pozivaju window.focus.

Ovaj problem je rešen u KB5016693.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5015879.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.850

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×