20. septembar 2018. – KB4457127 (verzija OS 14393.2515)

Datum izdavanja::

Verzija:

20.9.2018.

Verzija OS 14393.2515

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kog dijalozi bezbednosti i sertifikata pregledača Internet Explorer u određenim uslovima prikazuju odzive u pozadini umesto u prvom planu.

 • Omogućava vidljivost smernica grupe na stranici sa postavkama u okviru konfiguracija korisnika i konfiguracije računara. Smernice grupe su dostupne na sledećim putanjama:

  • Konfiguracija korisnika/Administrativni predložak/Kontrolna tabla/Vidljivost na stranici sa postavkama

  • Konfiguracija računara/Administrativni predložak/Kontrolna tabla/Vidljivost na stranici sa postavkama

 • Rešava problem sa prikazom ispravnih promena sadržaja fascikle na nekim konfiguracijama skladišta povezanog sa mrežom (Network Attached Storage, NAS).

 • Rešava problem sa kanalom dijagnostike za uređaje upisane u Windows Analytics kada je prisutan CommercialID ključ registratora, „HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\DataCollection“.

 • Rešava problem koji sprečava sinhronizaciju planiranog zadatka App-V klijenta ako je omogućena smernica Device Guard zaključavanja.

 • Rešava problem zbog kog prijavljivanje ne uspeva ako se koristi pametna kartica za prijavu na server udaljene radne površine. Greška glasi „STATUS_LOGON_FAILURE“.

 • Rešava problem zbog kog se ponekad prikazuju kao oštećeni unosi u evidenciji događaja za sledeće:

  • Izvor Microsoft-Windows-Kerberos-Key-Distribution-Center.

  • ID-i događaja 4933, 4928 i 4937.

 • Rešava problem koji se javlja prilikom korišćenja šifrovane e-pošte. Ako klijent izabere Otkaži kada se prvi put od njega zatraži PIN, prikazuje se više odziva za PIN pre nego što odziv na kraju nestane.

 • Rešava problem zbog kog ne dolazi do uspešnog uspostavljanja veze direktnog pristupa ako je sertifikat za potvrdu identiteta klijenta uskladišten na TPM uređaju.

 • Rešava problem zbog kog sistem evidentira negativne događaje za važeće upravljače uređaja koji bi trebalo da budu pouzdani. Ovaj problem se javlja kada se koristi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (Device Guard) u režimu nadzora.

 • Rešava problem zbog kog host server sesije udaljene radne površine povremeno prestane da se odaziva prilikom prijavljivanja.

 • Rešava problem zbog kog može doći do prekida procesa komponente Local Security Authority Subsystem Service (LSASS) prilikom pokušaja obrade pogrešno uobličenog bezbednosnog identifikatora (SID).

 • Rešava problem zbog kog dolazi do neuspešnog štampanja iz otvorene ili postojeće datoteke bez prikaza poruke o grešci. Ovaj problem se javlja kada koristite Microsoft Print to PDF ili XPS Document Writer.

 • Rešava problem zbog kog DNS server može vratiti grešku na upit prilikom upravljanja velikim rekurzivnim odgovorom koji zahteva skraćivanje.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje narednih radnji kada kreirate više radnji u zadatku koristeći planer zadataka i zadatak je planiran u okviru pravila Zaustavi postojeću instancu.

 • Rešava problem sa zadatkom koji ima postavku ponavljanja. Zadatak je isplaniran i ne počinje nakon što se onemogući i ponovo omogući. Sledeće vreme izvršavanja u planeru zadataka prikazuje pravo vreme, ali zadatak ne započinje tada.

 • Rešava problem sa planiranim zadatkom koji ima neograničeno trajanje. Zadatak započinje odmah nakon kreiranja, umesto u vreme podešeno na kartici Okidači.

 • Rešava problem zbog kog dolazi do neočekivanog pokretanja svakodnevnog zadatka koji se ponavlja kada se zadatak prvi put kreira ili pokretanja kada se zadatak ažurira.

 • Rešava problem koji se javlja kada host usluge u ulozi gosta (svchost) prestane da radi u operativnom sistemu Windows Server 2016. Hyper-V usluga sinhronizacije vremena (vmictimesync) kod gosta može da prestane da radi i može doći do problema sa sinhronizacijom vremena. U tom slučaju bi gost bio osetljiv na pomeranje vremena usled uzoraka neispravnog hardvera ili pogrešnog mrežnog protokola za vreme (Network Time Protocol, NTP).

 • Rešava problem koji sprečava ažuriranje atributa lastLogonTimestamp novih korisnika usluge Active Directory. Ovaj problem se javlja prilikom izvršavanja LDAP jednostavnih povezivanja u odnosu na Windows Server 2016 kontroler domena.

 • Rešava problem Active Directory usluge izdavanja certifikata (AD CS) zbog kog dolazi do neuspešnog slanja zahteva za upisivanje sertifikata sa rutera nekih preduzeća na MSCEP/NDES server. Slanje zahteva je neuspešno usled greške „Usluga upisivanja mrežnog uređaja ne može da konvertuje šifrovane delove http poruke klijenta (ili tekst zahteva za POSTPKIOperation), ili je konvertovana poruka (ili tekst zahteva za POSTPKIOperation) veća od 64 K (%1). %2“.

 • Rešava problem upravljanja privilegovanim pristupom usluge domena aktivnog direktorijuma (AD DS) zbog kog korisnik može da zadrži vezu sa konfigurisanim principalom senke izvan konfigurisane vrednosti TTL. Ovaj problem se javlja kada se DC unapredi dok TTL važi.

 • Rešava problem zbog kog ne uspeva Windows Server rezervna kopija kada se kopiraju dva volumena zajedno na jednoj lokaciji u usluzi NetApp.

 • Rešava problem zbog kog Windows Server rezervna kopija ne uspeva da vrati rezervne kopije za Microsoft Exchange 2016.

 • Rešava problem kod kog kreiranje pristupne tačke klijenta može da potraje kada zaštitni zid blokira pristup kontrolerima podređenog domena.

 • Rešava curenja memorije u usluzi Cluster Health.

 • Rešava problem koji može da dovede do greške kada pokušate da pristupite NFS deljenju.

 • Rešava problem kod kog ne uspeva otvaranje Explorer prikaza na lokaciji SharePoint servera pomoću TMG proxy servera. Ovaj problem se javlja kada server zahteva potvrdu identiteta sertifikata SSL i TLS klijenta i šalje liste pouzdanog CA izdavaoca.

 • Rešava problem koji može dovesti do prestanka rada sistema kada postavite NFS disk jedinicu pomoću komandne linije sa opcijom -u-p. Ovaj problem se javlja ako se dužina lozinke razlikuje od dužine imena domena.

 • Rešava problem koji može dovesti do neuspešnog konfigurisanja tokom OEM-OOBE implementacije ako je izabrana postavka za francuski ili španski jezik na Hyper-V hostu.

 • Rešava problem zbog kog se datum izveštaja prikazuje kao „Nepoznat“ u upravljaču licence udaljene radne površine.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem kod kog sve gostujuće virtuelne mašine koje rade pod Unicast NLB neće uspeti da odgovore na NLB zahteve kada ponovo pokrenete virtuelne mašine.

 • Rešava problem koji dovodi do mnogih otkazivanja unosa i izlaza (I/O) kada je omogućen QoS. Sistem ne pokušava još jednom, a kôd greške je „STATUS_Device_Busy“. Ovo se događa tokom periodične instance koja padne ako Windows klaster koristi grupu skladišta i ako je omogućen Multipath I/O (MPIO). Nakon instaliranja ove ispravke, možete da kreirate ključ registratora (Red_DWORD) koji ima vrednost „0x1“ da biste dozvolili ponovni pokušaj. Putanja registratora je „HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorPort\QoSFlags“

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

 

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke, instaliranje i aktiviranje klijenta za Windows Server 2019 i ključeva hosta za 1809 LTSC Key Management Service (KMS) (CSVLK) ne funkcioniše na očekivani način.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4467684.

Nakon instaliranja ove ispravke, Windows Server 2016 promocije koje kreiraju domene koji nisu osnovni otkazuju u šumama u kojima su omogućene opcionalne funkcije poput recikliranja u usluzi Active Directory. Greška glasi: „Operacija replikacije je naišla na grešku baze podataka“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4467684.

Nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018, kreiranje instance za SqlConnection može da izbaci izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

4470809 Izuzetak pri kreiranju instance za SqlConnection u softveru .NET 4.6 i novijim verzijama nakon instaliranja ispravki za .NET Framework iz avgusta i septembra 2018.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4480977.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Windows kumulativne ispravke zahtevaju da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Ovo ublažava potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđena najnovija SSU (KB4132216). Da biste dobili zaseban paket za na najnoviju SSU, pređite na Katalog Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka obezbeđenih u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4457127

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×