Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

21.2.2023.

Verzija:

OS Verzije 19042.2673, 19044.2673 i 19045.2673

19.1.23.
VAЋNO
Posle marta 2023. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za podržana izdanja programa Windows 10, verzija 20H2 i Windows 10, verzija 21H2. Za ove verzije će se nastaviti samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriranje u utorak"). Windows 10, verzija 22H2 će nastaviti da dobija bezbednosna i opcionalna izdanja.

2.21.23.
OPOMENE Povučena, bez podrške Internet Explorer 11 aplikacija za računare trajno je isključena u sklopu bezbednosne ispravke iz februara 2023. ("B" izdanje) 14. februara 2023. Više informacija potražite u članku Povlačenja aplikacije Internet Explorer 11 za računare.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

 Ističe

 • Novi! Ova ispravka poboljšava utisak pri radu kada koristite Windows Spotlight na zaključanom ekranu. Informacione veze se brže otvaraju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IE režim. Tekst na statusnoj traci nije uvek vidljiv.

 • Ova ispravka rešava probleme sa pristupačnošću. Oni utiču na narator na matičnoj stranici Postavki.

 • Ova ispravka rešava problem koji sprečava rad hiperveza u programu Microsoft Excel.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na određenu aplikaciju za protok. Problem zaustavlja reprodukciju video zapisa kada se oglas reprodukuje u aplikaciji.

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 22H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz podržanih izdanja Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.  

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz podržanih izdanja Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali na podržana izdanja sistema Windows 10, verzija 20H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na spremište stanja aplikacije. Kada uklonite korisnički profil, čišćenje je nepotpuno. Zbog toga, baza podataka raste kako vreme prolazi. Ovaj rast može da dovede do odlaganja kada se korisnici prijave u okruženja sa više korisnika kao što je FSLogix.

 • Ova ispravka utiče na Sjedinjene Meksičke Države. Ova ispravka podržava vladin letnje/zimsko računanje vremena za promenu vremena za 2023. 

 • Ova ispravka rešava problem sa neusaglašenošću resursa između dve ili više niti (poznata kao beskontaktna tačka). Ovaj blokadu utiče na COM+ aplikacije.  

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na cbs.log. Ovaj problem evidentira poruke koje nisu poruke o grešci u cbs.log.

 • Ova ispravka poboljšava način na koji cmdlet komanda Ukloni stavku funkcioniše za Microsoft OneDrive fascikle.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na AppV. Sprečava da imena datoteka budu napisana ispravnim slovima (velikim ili malim slovima).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Edge. Ovaj problem uklanja neusaglašene smernice za Microsoft Edge. To se dešava kada postavite MDMWinsOverGPFlag u Microsoft Intune zakupca i Intune otkrije neusaglašenost smernica.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Azure Active Directory (Azure AD). Korišćenje paketa za dodelu privilegija za masovno obezbeđivanje ne uspeva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MSInfo.exe. Ne prijašava ispravno status sprovođenja smernica za Windows zaštitnik korisničkog režima kontrole aplikacije (WDAC).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). LSASS može prestati da se odaziva. To se dešava kada pokrenete Sysprep na računaru pridruženom domenu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na virtuelne mašine (VM). Oni prestaju da se odaziva kada dodate novi disk u grupu skladišta u tankim scenarijima obezbeđivanja.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19042.2664, 19044.2664 i 19045.2664

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novom pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5025221.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. maj 2022. SSU (KB5014032) pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji nemate LCU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. avgust 2021. SSU (KB5005260) pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5022906.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 19042.2664, 19044.2664 i 19045.2664

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×