Sadržaj
×

Datum izdanja:

22.3.2022.

Verzija:

OS Verzije 19042.1620, 19043.1620 i 19044.1620

15.3.22
VAŽNO Windows 10, verzija 20H2 će dostići kraj usluge 10. maja 2022. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro Education i Pro za Workstations. Posle 10. maja 2022. ovi uređaji više neće dobijati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju sistema Windows 10 ili Windows 11.

Nastavićemo da pružamo sledeće verzije: Enterprise, IoT Enterprise, Windows na Surface Hub i Windows Server, verzija 20H2.

11.01.2202
. PODSETNIK Windows 10, verzija 2004 je dostigao kraj pružanja usluge 14. decembra 2021. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju Windows 10.

Da biste ažurirali na neku od novijih verzija sistema Windows 10, preporučujemo da koristite odgovarajući paket omogućenih paketa (EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Da biste pronašli EKB za određeni OS, idite na odeljak Poboljšanja i izaberite ili dodirnite ime operativnog sistema da biste razvili odeljak koji može da se skuplja.

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled verzije Windows 10 20H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli Windows izdanja ispravnosti.

 Ističe

 • Novi! Uvod u istaknute stavke pretrage

  Istaknuti sadržaji pretrage predstaviće zapažene i zanimljive trenutke o tome šta je posebno za svaki dan – kao što su praznici, godišnjice i drugi edukativni trenuci na vremenu i globalno i u vašem regionu. Da biste za tren oka videli više detalja, zadržite pokazivač, kliknite na ilustraciju ili je dodirnite u polju za pretragu. 

  Istaknute stavke pretrage za klijente iz preduzeća će prikazati najnovije ispravke iz vaše organizacije i predložiti osobe, datoteke i još mnogo toga. 

  Istaknute stavke pretrage će biti dostupne Windows 10 korisnicima u narednih nekoliko nedelja. Zauzećemo fazama i mereni pristup. Široka dostupnost će biti dostupna u sledećim mesecima. Više informacija potražite u članku Konfiguracija grupe: istaknute stavke pretrage Windows.

  Enterprise

  Potrošački

  alternativni tekst

  alternativni tekst

 • Ažurira problem koji sprečava korisnike Android uređaja da se prijave u neke Microsoft aplikacije, kao što su Microsoft Outlook ili Microsoft Teams.

 • Ažurira problem zbog kojeg dugme Nazad u prozoru sa akreditivima, gde se prijavljujete, postaje nevidljivo u crnom režimu visokog kontrasta.

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB5000736 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H1.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 20H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novi! Uvod u istaknute stavke pretrage

  Istaknuti sadržaji pretrage predstaviće zapažene i zanimljive trenutke o tome šta je posebno za svaki dan – kao što su praznici, godišnjice i drugi edukativni trenuci na vremenu i globalno i u vašem regionu. Da biste za tren oka videli više detalja, zadržite pokazivač, kliknite na ilustraciju ili je dodirnite u polju za pretragu.

  Istaknute stavke pretrage će za klijente iz preduzeća obuhvatati i najnovije ispravke iz organizacije i predložiti osobe, datoteke i još mnogo toga.

  Istaknute stavke pretrage će biti dostupne Windows 10 korisnicima u narednih nekoliko nedelja. Zauzećemo fazama i mereni pristup. Široka dostupnost će biti dostupna u sledećim mesecima. Više informacija potražite u članku Konfiguracija grupe: istaknute stavke pretrage Windows.

 • Novi! Obezbeđuje mogućnost da promenite boju iskasanih dugmadi radi lakšeg identifikovanja uspeha i kritičnih scenarija za aplikacije koje šalju obaveštenja Windows obaveštenjima u operativnom sistemu. Ova funkcija takođe čini obaveštenja vizuelno kompaktnijim.

 • Novi! Dodaje nove smernice koje podrazumevano proširuju tri najvažnija obaveštenja aplikacije u centru aktivnosti za aplikacije koje šalju obaveštenja Windows obaveštenjima u operativnom sistemu. Ova funkcija prikazuje više obaveštenja sa kojima možete da vršite interakciju istovremeno.

 • Rešava problem koji izaziva indekser pretrage.da biste prestali da se odazivate tokom operacije uklanjanja u okruženju podešavanja udaljene radne površine.

 • Rešava problem koji utiče na indekser pretrage.exe i sprečava Microsoft Outlook pretragu van mreže da vrati nedavne e-poruke.

 • Rešava problem koji može da Windows deaktivira kada promenite verziju podrške za nacionalni jezik (NLS) sa 6.3 na 6.2.

 • Rešava problem zbog kog moderni pregledači ne uspeju ispravno da vizuelizuju HTML koji je generisan gpresult/h.

 • Rešava problem koji dovodi do izuzetka "Pristup je odbijen" za datoteku tokom PowerShell testa za AppLocker.

 • Rešava problem zbog kog usluga Smernice grupe prestala da obrađuje telemetrijske informacije za Smernice grupe registratora.

 • Rešava problem koji može da spreči da smernice za rešavanje upita DNS servera rade kao što je očekivano kada navedete potpuno određeno ime domena (FQDN) i uslove podmreže.

 • Rešava curenje iz paketa u usluzi PacRequestorEnforcement koje pogoršava performanse kontrolera domena.

 • Rešava problem koji utiče na proxy centra za ključnu distribuciju (KDC). KDC proxy ne može ispravno da dobavi Kerberos tikete za prijavljivanje u ključne pouzdane Windows Hello za posao.

 • Dodaje podršku za prolazne scenarije Microsoft naloga (MSA) u Azure Active Directory (AAD) Menadžeru veb naloga (WAM).

 • Rešava problem koji evidentira ID događaja 37 tokom određenih scenarija promene lozinke, uključujući promene lozinke objekta klastera imena klastera za preuzimanje posla (CNO) ili promene lozinke objekta virtuelnog računara (VCO).

 • Rešava problem koji može nenamerno da doda zaštitni modul pouzdane platforme (TPM) kada koristite tihe BitLocker smernice za omogućavanje.

 • Rešava problem koji sprečava dijalog "Kontrola korisničkog naloga (UAC)" da ispravno prikazuje aplikaciju koja zahteva pune privilegije.

 • Rešava problem zbog kog komanda Move-ADObject ne uspeva kada premeštate naloge računara sa različitih domena. Poruka o grešci je: "Navedeno je više vrednosti za atribut koji može da ima samo jednu vrednost".

 • Rešava problem koji sprečava događaj 4739 da prikaže nove vrednosti određenih atributa nakon promene smernica.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike Android uređaja da se prijave u neke Microsoft aplikacije, kao što su Microsoft Outlook ili Microsoft Teams. Do ovog problema dolazi nakon objavljivanja potpisa tokena i dešifrovanja certifikata, poništavanja lozinke korisnika ili kada administrator opozove tokene za osvežavanje.

 • Rešava problem koji može dovesti do otkazivanja pridruživanja domenu u okruženjima koja koriste imena DNS hosta koji se ne podudaraju.

 • Rešava problem koji sprečava dugme Nazad u prozoru sa akreditivima, gde se prijavljujete, tako da bude vidljivo u crnom režimu visokog kontrasta.

 • Rešava problem koji vas sprečava da pristupite mrežnom bloku poruka (SMB) servera pomoću IP adrese kada je omogućeno SMB ojačnjavanje.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada vrednosti funkcije Best Practices Analyzer (BPA) za SMB nisu ažurirane za novije platforme.

 • Rešava problem koji dovodi do zaustavljanja 0x1E u SMB serveru (srv2.sys).

 • Rešava problem koji dovodi do nesklada između imena NetBIOS i DNS Active Directory domena kada kreirate klaster.

 • Rešava problem zbog kog preusmeravanje mrežnog sistema datoteka (NFS) preusmeravač (0x50) prilikom konvertovanja tekstualne datoteke u PDF datoteku.

 • Rešava poznat problem koji može da izazove da neki uređaji primaju poruke o greškama na plavom ekranu kada su ti uređaji upakovani Bluetooth uređajima. Do ovog problema dolazi kada su određene smernice dobavljača usluga konfiguracije (CSP) postavljene koje utiču Bluetooth A2dp profil.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19042.1613, 19043.1613 i 19044.1613

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Windows kreiranim od prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonjeni ovom ispravkom, ali nisu automatski zamenjeni novom Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instaliranja ispravke od 21. juna 2021. (KB5003690), neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su ispravke od 6. jula 2021. (KB5004945) ili novije. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Dodatne informacije i privremeno rešenje potražite u članku KB5005322.

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014023.

Kada instalirate ovu ispravku, neke aplikacije mogu da prikažu sadržaj neispravno ili izvan prozora aplikacije. Zahvaćene aplikacije koriste WebView2za prikaz sadržaja koji je generisan lokalno ili preuzet sa interneta.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatih problema (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje Windows uređaja može pomoći da se KIR brže primeni na uređaj. Za uređaje kojima upravlja veliko preduzeće koji imaju instaliranu ugroženu ispravku, a koji su naišli na ovaj problem, možete ga rešiti tako što ćete instalirati i konfigurisati specijalne smernice grupe navedene u nastavku.

Važno Proverite da li koristite ispravne smernice grupe za svoju verziju programa Windows.

Preuzimanja smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

VažnoMorate da instalirate i konfigurišete smernice grupe specifične za vašu verziju operativnog sistema Windows da biste rešili ovaj problem.

Da biste konfigurisali posebne Smernice grupe, koristite sledeće korake:

 1. Ako KIR smernice grupe nisu instalirane, instalirajte ih sa gorenavedene veze.

 2. Otvorite Uređivač smernica grupe, idite do odeljkaSmernice lokalnog računara ili Smernice domena na kontroleru domena, a zatim: Administrativni predlošci -> <Ime kao što je navedeno iznad>, a zatim izaberite verziju operativnog sistema Windows na kojoj želite da koristite ove smernice grupe. 

  Napomena Možda ćete morati da izaberete Windows 10 verziju koja koristi istu ispravku kao verzija servera koju koristite. Na primer, možda ćete morati da izaberete Windows 10 verziju 1809 ako koristite Windows Server 2019.

 3. Postavite na „Onemogućeno“:

 4. Ako ovo postavljate na kontroleru domena, morate sačekati da smernice grupe repliciraju promene smernica grupe u uslugama Active Directory i SYSVOL.

 5. Uređaji koji primenjuju KIR GP u lokalnoj smernici ili smernicama za domene moraju da primene pozadinskoiliručno osvežavanje smernica grupe.

 6. Ponovo pokrenite pogođeni uređaj.

  Napomena Nakon što instalirate ove KIR smernice grupe, ne bi trebalo da ponovo pokrenete kontroler domena.

 7. Dozvolite da Smernice grupe osvežite uređaje na koje ovo utiče pre nego što instalirate ispravku na Windows.

Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih smernica grupe potražite u temi Kako se koriste Smernice grupe za primenu povratne informacije o poznatom problemu.

Primamo izveštaje da aplikacija Odsečak i skica možda neće uspeti da napravi snimak ekrana i da se možda neće otvoriti pomoću prečice na tastaturi (Windows taster + Shift + S) Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke KB5010342 (8. februar 2022.) i novijih ispravki.

Trenutno istražujemo i obezbedićemo ispravku kada bude dostupno više informacija.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Za Windows Server Update Services (WSUS) primenu ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga:

Ako vaši uređaji ne imaju ispravku od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU od 10. avgusta 2021. (KB5005260).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows usluga ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5011543.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19042.1613, 19043.1613 i 19044.1613

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×