Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

21.3.2023.

Verzija:

OS Verzije 19042.2788, 19044.2788 i 19045.2788

21.3.2013.
OPOMENE
Nakon ovog 21. marta 2023. nema više opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za podržana izdanja programa Windows 10, verzija 20H2 i Windows 10, verzija 21H2. Za ove verzije će se nastaviti samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriranje u utorak"). Windows 10, verzija 22H2 će nastaviti da dobija bezbednosna i opcionalna izdanja.

NOVO 21.3.23
. VAЋNO Počev od aprila 2023. godine, opcionalne, nebezbednosne ispravke za pregled biće objavljene četvrtog utorka u mesecu. Više informacija potražite u članku Objašnjenja mesečnih ispravki za Windows.

2.21.23.
OPOMENE Povučena, bez podrške Internet Explorer 11 aplikacija za računare trajno je isključena u sklopu bezbednosne ispravke iz februara 2023. ("B" izdanje) 14. februara 2023. Više informacija potražite u članku Povlačenja aplikacije Internet Explorer 11 za računare.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

 Ističe

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na USB štampače. Sistem ih klasifikuje kao multimedijalne uređaje iako nisu.

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 22H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz podržanih izdanja Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.  

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz podržanih izdanja Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali na podržana izdanja sistema Windows 10, verzija 20H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka utiče na URI ms-appinstallera . Sada funkcioniše sa smernicama DesktopAppInstaller.

 • Ispravka rešava problem koji utiče na uslugu pozivanja udaljene procedure (rpcss.exe). Problem može da dovede do rasnog stanja između distribuiranog Component Object Modela (DCOM) i mapera krajnje tačke poziva Microsoft daljinske procedure (RPC).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft HOST HTML aplikacije (HTA). Ovaj problem blokira izvršavanje koda koji koristi Microsoft HTA. Do ovoga dolazi kada uključite nametnut režim Windows zaštitnik kontrole aplikacije (WDAC) integritet koda korisničkog režima (UMCI).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na željenu konfiguraciju stanja. Gubi prethodno konfigurisane opcije. To se dešava ako nedostaje metaconfig.mof

 • Ova ispravka rešava probleme sa kompatibilnošću koji utiču na neke štampače. Ovi štampači koriste upravljačke programe za štampač Windows graphical Device Interface (GDI). Ovi upravljački programi se ne pridržavanja U POTPUNOSTI GDI specifikacija.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Simple Certificate Registrment Protocol (SCEP) certifikat. Sistem izveštava o nekim instalacijama SCEP certifikata kao neuspešne. Umesto toga, sistem bi trebalo da ih prijavi kao na čekanju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Fast Identity Online 2.0 (FIDO2) ikonu akreditiva za Fast Identity Online 2.0 (FIDO2). Ne pojavljuje se na ekranu sa akreditivema spoljnog monitora. To se dešava kada je monitor povezan sa zatvorenim laptopom.

 • Ova ispravka utiče na aplikacije koje koriste Windows biblioteku korisničkog interfejsa u Windows App SDK (WinUI 3). To omogućava štampanje za njih na Windows 10 uređajima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na upravljač DeljenogPC naloga. Nije moguće izbrisati više naloga tokom čišćenja.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče nalsass.exe. Moћda prestane da se odaziva. To se dešava kada šalje Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) upit kontroloru domena koji ima veoma veliki LDAP filter.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 stek servisiranja - 19042.2780, 19044.2780 i 19045.2780

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novim pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5025221.

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027215.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. maj 2022. SSU (KB5014032) pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji nemate LCU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni SSU 10. avgusta 2021. (KB5005260) pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5023773.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 19042.2780, 19044.2780 i 19045.2780

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×