Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

22.4.2021.

Verzija:

OS build 18363.1533

13.04.21.
VAŽNO Windows 10, verzija 1909 će stići do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške. 

08.12.20.
PODSETNIK
Windows 10, verzija 1903 je završila servisiranje 8. decembra 2020. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate na Windows 10 verziju 1909, morate da koristite paket za omogućavanje KB4517245(EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Dodatne informacije potražite u Windows 10 verzije 1909 opcije isporuke. 

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Predstavljanje vesti i interesovanja na traci zadataka Windows 10 u programu

  Sa vestima i interesovanjima na Windows traci zadataka, dobijate brz pristup integrisanom feedu dinamičkih sadržaja kao što su vesti, vremenska prognoza, sportovi i još mnogo toga, koje se ažuriraju tokom dana. Feed možete da personalizujete tako da ima odgovarajući sadržaj prilagođen vama. U narednim sedmicama moći ćete neometano da zavirite u feed direktno sa trake zadataka tokom celog dana bez ometanja toka posla. Za više informacija pogledajte Personizovanisadržaj za prvi pogled: uvod u vesti i interesovanja na Windows 10 traci zadataka.

 • Ažurira problem koji izaziva pojavljivanje praznih pločica na "Start" meni imenima kao što su "ms-resource:AppName" ili "ms-resource:appDisplayName".

 • Dodaje mogućnost prilagođavanja količine vremena utonuće u spavanje u aplikaciji Postavke u Windows Mixed Reality. 

 • Ažurira problem koji generiše grešku zaustavljanja kada izbrišete datoteku ili fasciklu sa lokacija koje se sinhronizuju sa Microsoft OneDrive. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava prelazak lokacije iz režima Microsoft Edge IE kada se to očekuje.

 • Rešava problem koji ne uspeva u potpunosti da ukloni obavezne profile kada se odjavite prilikom korišćenja smernica grupe "Brisanje kešovanih kopija roming profila".

 • Rešava problem koji izaziva pojavljivanje praznih pločica na "Start" meni sa imenima kao što su "ms-resource:AppName" ili "ms-resource:appDisplayName". Ove prazne pločice predstavljaju instalirane aplikacije i pojavljuju se približno 15 minuta nakon ažuriranja na noviju verziju programa Windows 10. Instaliranje ove ispravke sprečava pojavljivanje ovih praznih pločica na "Start" meni.

 • Rešava problem sa aktivaciju prozora do kojih dolazi kada se ukloni prozor koji poseduje.

 • Rešava problem sa pretraživanjem kada izaberete stavku Datoteka >Otvorite u 32-bitnim aplikacijama. Kada kliknete u polje za pretragu, aplikacija prestaje da radi.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosystem kako bi se osigurala kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke Windows.

 • Rešava problem koji uključuje pravila režima kerneliranja za .NET aplikacije u smernicama Windows zaštitnik kontrole aplikacije. Zbog toga su generisane smernice znatno veće nego što je neophodno.

 • Rešava problem zbog kojih uređaji ne uspevaju u cilju atitacije za zdravlje uređaja.

 • Rešava problem koji uzrokuje rast lsass.exe memorije sve dok sistem ne postane neutoljiv. To se dešava kada Transport Layer Security (TLS) nastavi sesiju.

 • Rešava problem sa uslovom rase između planra zadataka i usluge Workstation. Zbog toga korisnici ne mogu automatski da se pridruže hibridnom Azure Active Directory (AAD) domenu, a generiše se 0x80070490 greške.

 • Rešava problem koji isključe S režim kada omogućite system Guard secure Launch na sistemu pokrenutom Windows 10 S režimu.

 • Rešava problem zbog kojih Azure Active Directory (AAD) poslovni nalozi neočekivano nestaju iz određenih aplikacija kao što su Microsoft Teams ili Microsoft kancelarija.

 • Rešava problem koji slučajno pokreće hibridno AAD pridruživanje kada je smernica grupe "Registruj računare pridružene domenu kao uređaje" podešena na ONEMOGUĆENO. Više informacija potražite u temi Objavljivanje zadataka konfiguracije za hibridno Azure AD spajanje.

 • Rešava problem sa delimičnom konfiguracijom tačke povezivanja usluge (SCP), što dsregcmd.exeda prestane da funkcioniše. Do ovog problema dolazi zbog poređenja imena domena sa osetljivim na velika i velika slova do kojih dolazi prilikom pridruživanja hibridnom Azure Active Directory domenu korišćenjem jedinstvenog prijavljivanje (SSO).

 • Dodaje mogućnost prilagođavanja količine vremena utonuće u spavanje u aplikaciji Postavke u Windows Mixed Reality.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku zaustavljanja kada se Docker kontejneri pokreću sa izolacije procesa.

 • Rešava problem koji izaziva neuspešno automatsko unošenje i uklanjanje certifikata uz grešku "Parametar je neispravan".

 • Rešava problem koji generiše grešku zaustavljanja kada izbrišete datoteku ili fasciklu sa lokacija koje se sinhronizuju sa Microsoft OneDrive.

 • Rešava problem sa rokom za rok u sistemu novih tehnologija (NTFS).

 • Poboljšava Windows migracije skladišta na serveru:

  • Dodavanje podrške za migraciju iz NetApp FAS nizova u Windows servere i klastere.

  • Rešavanje više problema i poboljšanje pouzdanosti.

        Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kontrole trake za pomeranje mogu da izgledaju prazno na ekranu, ali ne funkcionišu nakon instaliranja ove ispravke. Ovaj problem utiče na 32-bitne aplikacije pokrenute na 64-bitnom programu Windows 10 (WOW64) koje kreiraju trake za pomeranje pomoću superklaseUSER32.DLL SCROLLBAR klase prozora. Ovaj problem utiče i na kontrole HScrollBar i VScrollBar koje se koriste u Visual Basic 6 aplikacijama i klasama izvedenim sa System.Windows. Forms.ScrollBar koje se koriste u .NET Windows Forms aplikacijama. Povećavanje memorije od do 4 GB može da se pojavi u 64-bitnim aplikacijama kada kreirate kontrolu trake za pomeranje.

Trake za pomeranje koje kreirate pomoću klase prozora SCROLLBAR ili korišćenjem WS_HSCROLL i WS_VSCROLL stilova prozora normalno funkcionišu. To ne utiče na aplikacije koje koriste kontrolu trake za pomeranje primenjenuCOMCTL32.DLL verziji 6. To uključuje .NET Windows Forms aplikacije koje pozivaju Application.EnableVisualStyles().

Ovaj problem je rešen u KB5003169.

Kada instalirate ovu ispravku ili noviju, dugme vesti i interesovanja na Windows traci zadataka možda ima mutnog teksta na određenim konfiguracijama prikaza.

Ovaj problem je rešen u KB5003698.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU(KB5003155)pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5001396. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×