22. april 2021. – pregled KB5001396 (pregled OS 18363.1533)

Datum izdavanja::

22.4.2021.

Verzija:

OS build 18363.1533

13.04.21.
VAŽNO Windows 10, verzija 1909 će stići do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške. 

08.12.20.
PODSETNIK
Windows 10, verzija 1903 je završila servisiranje 8. decembra 2020. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate na Windows 10 verziju 1909, morate da koristite paket za omogućavanje KB4517245(EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Dodatne informacije potražite u Windows 10 verzije 1909 opcije isporuke. 

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Predstavljanje vesti i interesovanja na traci zadataka Windows 10 u programu

  Sa vestima i interesovanjima na Windows traci zadataka, dobijate brz pristup integrisanom feedu dinamičkih sadržaja kao što su vesti, vremenska prognoza, sportovi i još mnogo toga, koje se ažuriraju tokom dana. Feed možete da personalizujete tako da ima odgovarajući sadržaj prilagođen vama. U narednim sedmicama moći ćete neometano da zavirite u feed direktno sa trake zadataka tokom celog dana bez ometanja toka posla. Za više informacija pogledajte Personizovanisadržaj za prvi pogled: uvod u vesti i interesovanja na Windows 10 traci zadataka.

 • Ažurira problem koji izaziva pojavljivanje praznih pločica u "Start" meniju sa imenima kao što su "ms-resource:AppName" ili "ms-resource:appDisplayName".

 • Dodaje mogućnost prilagođavanja količine vremena udubljanja pre nego što slušalice odu u spavanje u aplikaciji Postavke za Windows Mixed Reality. 

 • Ažurira problem koji generiše grešku zaustavljanja kada izbrišete datoteku ili fasciklu sa lokacija koje se sinhronizuju sa Microsoft OneDrive. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava prelazak lokacije iz režima Microsoft Edge IE kada se to očekuje.

 • Rešava problem koji ne uspeva u potpunosti da ukloni obavezne profile kada se odjavite prilikom korišćenja smernica grupe "Brisanje kešovanih kopija roming profila".

 • Rešava problem koji izaziva pojavljivanje praznih pločica u "Start" meniju sa imenima kao što su "ms-resource:AppName" ili "ms-resource:appDisplayName". Ove prazne pločice predstavljaju instalirane aplikacije i pojavljuju se približno 15 minuta nakon ažuriranja na noviju verziju programa Windows 10. Instaliranje ove ispravke sprečava pojavljivanje ovih praznih pločica u "Start" meniju.

 • Rešava problem sa aktivaciju prozora do kojih dolazi kada se ukloni prozor koji poseduje.

 • Rešava problem sa pretraživanjem kada izaberete stavku Datoteka >Otvorite u 32-bitnim aplikacijama. Kada kliknete u polje za pretragu, aplikacija prestaje da radi.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosystem kako bi se osigurala kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke Windows.

 • Rešava problem koji uključuje pravila režima kerneliranja za .NET aplikacije u smernicama Windows zaštitnik kontrole aplikacije. Zbog toga su generisane smernice znatno veće nego što je neophodno.

 • Rešava problem zbog kojih uređaji ne uspevaju u cilju atitacije za zdravlje uređaja.

 • Rešava problem koji uzrokuje rast lsass.exe memorije sve dok sistem ne postane neutoljiv. To se dešava kada Transport Layer Security (TLS) nastavi sesiju.

 • Rešava problem sa uslovom rase između planra zadataka i usluge Workstation. Zbog toga korisnici ne mogu automatski da se pridruže hibridnom Azure Active Directory (AAD) domenu, a generiše se 0x80070490 greške.

 • Rešava problem koji isključe S režim kada omogućite system Guard secure Launch na sistemu pokrenutom Windows 10 S režimu.

 • Rešava problem zbog kojih Azure Active Directory (AAD) poslovni nalozi neočekivano nestaju iz određenih aplikacija kao što su Microsoft Teams ili Microsoft kancelarija.

 • Rešava problem koji slučajno pokreće hibridno AAD pridruživanje kada je smernica grupe "Registruj računare pridružene domenu kao uređaje" podešena na ONEMOGUĆENO. Više informacija potražite u temi Objavljivanje zadataka konfiguracije za hibridno Azure AD spajanje.

 • Rešava problem sa delimičnom konfiguracijom tačke povezivanja usluge (SCP), što dsregcmd.exeda prestane da funkcioniše. Do ovog problema dolazi zbog poređenja imena domena sa osetljivim na velika i velika slova do kojih dolazi prilikom pridruživanja hibridnom Azure Active Directory domenu korišćenjem jedinstvenog prijavljivanje (SSO).

 • Dodaje mogućnost prilagođavanja količine vremena udubljanja pre nego što slušalice odu u spavanje u aplikaciji Postavke za Windows Mixed Reality.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku zaustavljanja kada se Docker kontejneri pokreću sa izolacije procesa.

 • Rešava problem koji izaziva neuspešno automatsko unošenje i uklanjanje certifikata uz grešku "Parametar je neispravan".

 • Rešava problem koji generiše grešku zaustavljanja kada izbrišete datoteku ili fasciklu sa lokacija koje se sinhronizuju sa Microsoft OneDrive.

 • Rešava problem sa rokom za rok u sistemu novih tehnologija (NTFS).

 • Poboljšava Windows migracije skladišta na serveru:

  • Dodavanje podrške za migraciju iz NetApp FAS nizova u Windows servere i klastere.

  • Rešavanje više problema i poboljšanje pouzdanosti.

        Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz verzije Windows 10, verzije 1809 ili novije verzije Windows 10. Uređaji će uticati samo ako su već instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenu 16. septembra 2020. ili novije, a zatim nastavite sa ažuriranjem na noviju verziju programa Windows 10 sa medija ili iz izvora instalacije koji nema integrisan LCU objavljen 13. oktobra 2020. ili noviju. To se prevashodno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zatamnjenih paketa ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjima kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Manager. To može da se desi i kada koristite zatamnjene fizičke medije ili ISO slike koje nemate integrisane najnovije ispravke.

Napomišite Uređaji koji koriste Windows Update for Business ili koji se direktno povezuju sa Windows ispravkom nisu utiču. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije ispravke funkcija, uključujući najnoviji LCU, bez dodatnih koraka.

Ako ste već naišli na ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite u okviru prozora za deinstaliju tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju programa Windows koristeći uputstva ovde. Prozor za deinstalaciju može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije na koju ažuriranje koristite. Zatim ćete morati da ažurirate na noviju verziju programa Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Napomišite U okviru prozora za deinstalovanje možete da povećate broj dana koji su vam za to dani kada treba da se vratite na prethodnu verziju programa Windows 10 tako što ćete koristiti DISM komandu /Set-OSUninstallWindow. Ovu promenu morate da promenite da bi podrazumevani prozor za deinstalnu lokaciju zatamnio sa prekidima. Više informacija potražite u temi Deinstalvanje opcija komandne linije DISM operativnog sistema.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažurirane pakete i osvežene medije u narednim nedeljama.

Kontrole trake za pomeranje mogu da izgledaju prazno na ekranu, ali ne funkcionišu nakon instaliranja ove ispravke. Ovaj problem utiče na 32-bitne aplikacije pokrenute na 64-bitnom programu Windows 10 (WOW64) koje kreiraju trake za pomeranje pomoću superklaseUSER32.DLL SCROLLBAR klase prozora. Ovaj problem utiče i na kontrole HScrollBar i VScrollBar koje se koriste u Visual Basic 6 aplikacijama i klasama izvedenim sa System.Windows. Forms.ScrollBar koje se koriste u .NET Windows Forms aplikacijama. Povećavanje memorije od do 4 GB može da se pojavi u 64-bitnim aplikacijama kada kreirate kontrolu trake za pomeranje.

Trake za pomeranje koje kreirate pomoću klase prozora SCROLLBAR ili korišćenjem WS_HSCROLL i WS_VSCROLL stilova prozora normalno funkcionišu. To ne utiče na aplikacije koje koriste kontrolu trake za pomeranje primenjenuCOMCTL32.DLL verziji 6. To uključuje .NET Windows Forms aplikacije koje pozivaju Application.EnableVisualStyles().

Ovaj problem je rešen u KB5003169.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU(KB5003155)pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5001396. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×