Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

22.8.2023.

Verzija:

OS izdanje 22621.2215

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.    

Ističe

 • Novi! Ova ispravka dodaje novo ponašanje pri zadržavanju pokazivača u svetlu polju za pretragu. Kada zadržite pokazivač iznad njega, može se pojaviti polje potpaleta za pretragu. Ovo ponašanje možete da prilagodite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na traku zadataka. Zatim odaberite postavke trake zadataka da biste promenili utisak pri radu sa poljem za pretragu.

 • Ova ispravka podržava promene u zimskom računanju vremena (DST) u Izraelu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na ikonu pretrage. Kada je izaberete, aplikacija Pretraga se ne otvara. Ovo se dešava nakon spavanja mašine.

 • Ova ispravka poboljšava pouzdanost aplikacije za pretraživanje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na taster TAB. Korišćenje za pregledanje rezultata pretrage zahteva dodatne radnje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Narator. Ne identifikuje ispravno polje za pretragu na traci zadataka i istaknute stavke pretrage u okviru polja za pretragu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na veličinu polja za pretragu. Njena veličina je smanjena u režimu činjenja tablet računara na Microsoft Surface Pro i Surface Book uređajima.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ova ispravka dodaje novu funkcionalnost koja utiče na podrazumevane vrednosti aplikacije. Da biste saznali više, pogledajte članak Principijelan pristup kačenju aplikacija i podrazumevanim vrednostima aplikacija u operativnom sistemu Windows.

 • Novi! Ovo izdanje dodaje nove smernice pod imenom "Omogući opcionalne ispravke". Administratori mogu da ga koriste za konfigurisanje mesečnih, opcionalnih kumulativnih ispravki za komercijalne uređaje. Ove smernice možete da koristite i za postepeno kontrolisane primene funkcija (CFR). Da biste saznali više, pogledajte članak Omogućavanje i kontrolisanje opcionalnih ispravki za organizaciju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Smernice grupe uslugu. Ona neće čekati 30 sekundi, što je podrazumevano vreme čekanja, da bi mreža bila dostupna. Zbog toga smernice nisu ispravno obrađene.

 • Ova ispravka dodaje novi API za D3D12 nezavisne uređaje. Možete da ga koristite da biste kreirali više D3D12 uređaja na istom adapteru. Da biste saznali više, pogledajtečlanak D3D12 Nezavisni uređaji.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na WS_EX_LAYERED prozor. Prozor može da se prikazuje sa pogrešnim dimenzijama ili na pogrešnoj poziciji. To se dešava kada podesite razmeru ekrana za prikaz.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zadatke štampanja koji se šalju u virtuelni red za štampanje. Ne uspevaju bez greške.

 • Ova ispravka rešava problem koji izaziva visoku upotrebu CPU-a. To se dešava kada omogućite smernice "fBlockNonDomain".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na particije diska. Sistem može prestati sa radom. To se dešava kada izbrišete particiju diska i dodate prostor iz izbrisane particije u postojeću BitLocker particiju.

 • Ova ispravka rešava problem koji dovodi do neuspeha operativnog sistema Windows. To se dešava kada koristite BitLocker na medijumu skladišta koji ima veliku veličinu sektora.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na sesije udaljene radne površine. Ponekad dobijate pogrešnu poruku o grešci kada pokušate da se prijavite u sesiju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na ikone "Start" menija. Oni nedostaju kada se prijavite prvi put.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na postavke. Oni se ne sinhronizuju čak i ako uključite preklopnik Windows rezervne kopije stranici u aplikaciji "Postavke".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na rezultujuću listu smernica (RSOP). Postavka smernica Windows LAPS "BackupDirectory" nije prijavljena. Do toga dolazi kada je postavka postavljena na 1, što je "Nazad na AAD".

 • Ispravka rešava problem koji utiče na one koji koriste Windows Update za preduzeća. Kada se od vas zatraži da promenite lozinku prilikom prijavljivanja, operacija promene neće uspeti. Zatim ne možete da se prijavite. Kôd greške je 0xc000006d.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Excel. Prestaće da se odaziva. To se dešava kada pritisnete taster CTRL ili Shift dok koristite uređivač japanskih metoda unosa (IME).

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 steka servisiranja - 22621.2061

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Microsoft je primio izveštaje o problemu u kojem korisnici dobijaju poruku o grešci „UNSUPPORTED_PROCESSOR“ na plavom ekranu nakon što su instalirali ažuriranja objavljena 22. avgusta 2023. i zatim ponovo pokrenuli svoj uređaj. Ova ispravka može automatski da se deinstalira kako bi omogućila operativnom sistemu Windows da se pokrene prema očekivanjima.

Ako imate problema, koristite čvorište za povratne informacije da biste podneli izveštaj prateći korake u nastavku:

 1. Otvorite Čvorište za povratne informacije tako što ćete otvoriti "Start" meni i otkucati "Čvorište za povratne informacije" ili pritisnuti taster sa Windows logotipom + F

 2. Popunite polja „Rezimirajte povratne informacije“ i „Objasnite detaljnije“, a zatim kliknite na dugme „Dalje“.

 3. U okviru odeljka "Odaberite kategoriju" kliknite na dugme "Problem" i izaberite kategoriju "Instaliraj i ažuriraj". Zatim izaberite potkategoriju „Preuzimanje, instaliranje i konfigurisanje usluge Windows Update”. Kliknite na dugme Dalje.

 4. U okviru odeljka "Pronađi slične povratne informacije" izaberite radio dugme "Napravi novu grešku" i kliknite na dugme „Dalje“.

 5. U okviru odeljka "Dodajte više detalja" navedite sve relevantne detalje (imajte na umu da ovo nije ključno za rešavanje vašeg problema).

 6. Razvijte okvir „Ponovo kreiraj moj problem“ i pritisnite „Započni snimanje“. Reprodukujte problem na uređaju.

 7. Kada završite, pritisnite dugme „Zaustavi snimanje“. Kliknite na dugme "Prosledi".

Dodatne informacije potražite u članku Pošaljite povratne informacije korporaciji Microsoft pomoću aplikacije „Čvorište za povratne informacije“.

Nakon istraživanja ovih izveštaja, otkrili smo da grešku „UNSUPPORTED_PROCESSOR“ nisu izazvali problemi u ovoj ispravci i da je ograničena na određeni podskup procesora. Više informacija potražite u članku 13. gen Intel® Core porodice procesora sa performansama problema sa prekidom plavog ekrana arhitekture™ sa operativnim sistemom Windows* Preview Novosti.

Ovaj problem neće uticati na buduće mesečne ispravke objavljene za Windows. Ova ispravka neće biti ponuđena Windows uređajima na koje ovaj problem utiče i preporučujemo da ne pokušavate da je ručno instalirate na uređajima na koje ovo utiče.

IT administratori

Korišćenje FixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavki smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP) u aplikacijama za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) možda neće ispravno prikazati grešku 65000 u postavci "Zahtevaj šifrovanje uređaja" za neke uređaje u okruženju. Ugrožena okruženja su ona sa smernicama "Nametni tip šifrovanja disk jedinice na disk jedinicama operativnog sistema" ili "Nametni šifrovanje disk jedinice na fiksne disk jedinice" podešene tako da budu omogućene i izabrane opcije "potpuno šifrovanje" ili "samo korišćeni prostor". Ovaj problem utiče na Microsoft Intune, ali to može da utiče i na upravljanje mobilnim uređajima nezavisnih proizvođača.

Važno Ovaj problem je samo problem sa izveštavanjem i ne utiče na šifrovanje disk jedinice niti na izveštavanje o drugim problemima na uređaju, uključujući druge BitLocker probleme.

Da biste umanjili ovaj problem u programu Microsoft Intune, možete postaviti smernice "Nametni tip šifrovanja disk jedinice na disk jedinicama operativnog sistema" ili "Nametni šifrovanje disk jedinice na fiksne disk jedinice" na nekonfigurisane.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5029351.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22621.2061

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×