Sadržaj
×

Datum izdavanja::

22.11.2021.

Verzija:

OS build 17763.2330

09.11.21.
VAŽNO
Zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojeće zapadne nove godine, neće biti preliminarnog izdanja (poznato kao "C" izdanje) za mesec decembra 2021. Biće mesečno bezbednosno izdanje (poznato kao "B" izdanje) za decembar 2021. Normalno mesečno servisiranje za B i C izdanja nastaviće se u januaru 2022.

17.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Za pregled verzije Windows 10 1809 pogledajte stranicu istorije ažuriranja. 

 Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji izaziva neispravno prikazivanje nekih promenljivih fontova. 

 • Ažurira problem koji sprečava da se aplikacije koje koristite često pojavljuju na "Start" meni što bi trebalo.

 • Ažurira problem zbog kojih Internet Explorer prestaje da radi. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Dodaje podršku za otkazivanje letnje/zimskog vremena za Republiku Fidži za 2021.

 • Dodaje opciju za konfigurisanje maksimalne jedinice prenosa (MTU) internet protokola verzije 4 (IPv4) koja je manja od 576 bajova u interfejsu.

 • Rešava problem koji neispravno prikaže neke promenljive fontove.

 • Rešava problem zbog kojih Internet Explorer prestaje da radi.

 • Rešava problem sa curenjem memorije uctfmon.exe do njega dolazi kada se prebacuje između različitih klijenata za uređivanje.

 • Rešava poznati problem koji izaziva kôdove grešaka 0x000006e4, 0x0000007c ili 0x00000709 prilikom povezivanja sa udaljenim štampačem koji se deli na Windows serveru za štampanje.

 • Omogućava akredile za Azure Active Directory (Azure AD) Active Directory usluge za ukidanje (ADFS) korisnika Brza daljinska pomoć.

 • Rešava problem koji ponekad sprečava korisnike Brza daljinska pomoć koriste prikaz celog ekrana kada započnu sesiju daljinske pomoći.

 • Rešava problem koji sprečava da se aplikacije koje često koristite pojavljuju na "Start" meni i sprečava da ih konfigurišete da se pojavljuju na "Start" meni korišćenjem smernica grupe.

 • Rešava problem koji za rezultat ima obnovu kompletnog indeksa nakon što se podaci oštete.

 • Rešava problem koji izaziva pretraživanjendeksera.exe da biste zadržao regulatore za bazu podataka za pretraživanje po korisniku na putanji ispod kada se odjavite: "C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Search\Data\Applications\<SID>\" Zbog toga pretraživač.exe prestaje da funkcioniše i kreiraju se duplirana imena profila.

 • Rešava problem koji ne uspe da pruži opis događaja za Sistemski centar – Operations Manager.

 • Rešava problem koji može da izazove neuspešno dešifrovati datoteku koja se nalazi na udaljenom serveru. Do ovog problema dolazi kada koristite šifrovani sistem datoteka (EFS) na udaljenom serveru, a poruka o grešci je "ERROR_DECRYPTION_FAILED".

 • Rešava problem koji vas sprečava da omogućavate BitLocker na tanko obezbeđenoj virtuelnoj mašini (VM). Greška je "Uređaj priložen sistemu ne funkcioniše", a sistemska evidencija je "STATUS_UNSUCCESSFUL".

 • Rešava problem zbog kojih kontrola Windows zaštitnik aplikacije neispravno poredi dva broja verzija datoteke.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje uređaja i postaje neodgovoran zbog licenciranja API poziva.

 • Rešava problem koji sprečava klastering za preuzimanje neuspeha da ažuriranje zapisa Domain Name Server (DNS) servera.

 • Rešava poznati problem koji može da spreči otvaranje aplikacija, kao što su Kaspersky aplikacije, kada pokušate da popravite ili ažurirate aplikacije pomoću microsoft Installer (MSI).

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows 10 servisiranje steka - 17763.2328

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim instaliranim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje jezičkim postavkama unosa i prikaza u programu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite u aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak ovog računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB5001342ili novije, usluga "Klaster" možda neće uspeti jer upravljački program klaster mreže nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja PnP upravljačkih programa razreda koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Dodatne informacije o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u temi KB5003571.

Nakon instaliranja ove ili novijih ispravki, Microsoft zaštitnik za krajnju tačku možda neće uspeti da se pokrene ili radi na uređajima sa Windows Server Core instalacijom. 

Napomena Ovaj problem ne utiče na Microsoft zaštitnik za krajnju tačku u operativnom sistemu Windows 10.

Ovaj problem je rešen u KB5008218.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

 • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

 • KMS host nije odgovorio.

 • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ispravke od 22. novembra 2021. ili novijih ispravki, nedavne e-poruke se možda neće pojaviti u rezultatima pretrage u Microsoft Outlook aplikaciji za računare. Ovaj problem se odnosi na e-poruke koje su uskladištene lokalno u PST ili OST datotekama. To može da utiče na POP i IMAP naloge, kao i na naloge hostovane u sistemima Microsoft Exchange i Microsoft 365. Ako je podrazumevana pretraga u aplikaciji Microsoft Outlook podešena na pretragu servera, problem će uticati samo na naprednu pretragu.

Da biste ublažili problem, možete da onemogućite Windows Desktop Search, zbog čega će Microsoft Outlook koristiti svoju ugrađenu pretragu. Uputstva potražite u članku Outlook Search ne prikazuje nedavne e-poruke nakon ispravke za Windows KB5008212.

Rešenje: Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatog problema (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se rešenje automatski prenese na potrošačke uređaje i poslovne uređaje kojima se ne upravlja. Ponovno pokretanje vašeg Windows uređaja može pomoći da se rešenje brže primeni na vaš uređaj. Za uređaje kojima upravlja veliko preduzeće koji imaju instaliranu ugroženu ispravku, a koji su naišli na ovaj problem, on se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih smernica grupe (poželjno).

Važno Proverite da li koristite ispravne smernice grupe za svoju verziju programa Windows.

Smernice grupe: Windows 10, verzija 1809, Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows Server 2019

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na lokaciju Postavke > Ažuriraj & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows za Windows ažuriranje (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene 5007266 uovoj ispravki.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.2328. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×