Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

22.11.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.1311

NOVO 22.12.22.
VAЋNO
Posle 22. novembra 2022. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za Windows Server 2022. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za Windows Server 2022.

08.01.22
VAЋNO
Zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojeće zapadne nove godine, neće biti izdanje za pregled koji nije bezbednosno za mesec decembra 2022. Biće mesečno bezbednosno izdanje (poznato kao "B" izdanje) za decembar 2022. Normalno mesečno servisiranje za izdanja B i pregled bez bezbednosti nastaviće se u januaru 2023.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.  

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:   

  • Ona se fokusira na obustavljanje letnje/zimskog računanja vremena (DST) u Republici Fidži za ovu godinu.

  • Rešava problem koji utiče na objekte imena klastera (CNO) ili virtuelne objekte računara (VCO). Poništavanje lozinke ne uspeva. Poruka o grešci je: "Došlo je do greške prilikom poništavanja AD lozinke... // 0x80070005".

  • Rešava problem koji utiče na Microsoft Direct3D 9 (D3D9). To dovodi do toga da D3D9 prestane da radi kada koristite Microsoft udaljena radna površina.

  • Rešava problem koji utiče na krajnje korisnički definisane znakove (EUDC). Kada ih onemogućite, uređaj prestaje da radi.

  • Rešava problem koji utiče na prozirnost u slojevima prozora. To se dešava kada ste u udaljenim aplikacijama visoke definicije integrisanim lokalno (RAIL) režimom.

  • Rešava problem koji utiče na uslugu Windows zaštitnog zida. Ona se ne pokreće kada uključite opciju Zameni pravila blokiranja.

  • Rešava problem koji može da utiče na aplikacije koje se pokreću u Windows smernicama za zaključavanje (WLDP). Moћda prestanu da rade.

  • Rešava problem koji utiče na Microsoft Defender za krajnju tačku. Automatizovana istraga blokira istrage odgovora uživo.

  • Rešava problem sa vremenom u udaljenoj radnoj površini. To dovodi do toga da uređaji prestanu da rade tokom procesa licenciranja.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.1300

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate moćan i pouzdan niz servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, aplikacije koje koriste ODBC veze putem Microsoft ODBC SQL Server upravljačkog programa (sqlsrv32.dll) za pristup bazama podataka možda se neće povezati. Možda ćete dobiti grešku unutar aplikacije ili ćete možda dobiti grešku od programa SQL Server, kao što je „EMS sistem je naišao na problem“ sa „Poruka: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver] Greška protokola u TDS Stream“ ili „Poruka: [Microsoft][ODBC SQL Server Upravljački program]Nepoznat token primljen od SQL Server“.

Napomene za projektante Aplikacije na koje ovaj problem utiče možda neće uspeti da prenesu podatke, na primer prilikom korišćenja funkcije SQLFetch. Do ovog problema može doći prilikom pozivanja funkcije SQLBindCol pre SQLFetch ili pozivanja funkcije SQLGetData nakon SQLFetch-a i kada je data vrednost 0 (nula) za argument „BaferLength“ za fiksne tipove podataka veće od 4 bajta (kao što je SQL_C_FLOAT).

Ako niste sigurni da li koristite aplikacije na koje ovo utiče, otvorite sve aplikacije koje koriste bazu podataka, a zatim otvorite komandnu liniju(izaberite stavku Start, a zatim otkucajte komandnu liniju i izaberite je) i otkucajte sledeću komandu:  

tasklist /m sqlsrv32.dll

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5022291.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft ažuriranje

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft ažuriranje kataloga

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb Microsoft kataloga ažuriranja.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite Microsoft članku Ažuriranje kataloga.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5020032.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.1300

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×