Srodne teme
×
You have multiple accounts
Choose the account you want to sign in with.

Datum izdanja:

23.8.2022.

Verzija:

OS izdanje 17763.3346

22.7.2012.
Posle 20. septembra 2022. više neće biti opcionalnih, nebezbednosnih izdanja (poznatih kao "C" ili preliminarna izdanja) za 2019 LTSC izdanja i Windows Server 2019. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za izdanja 2019 LTSC i Windows Server 2019.  

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

 Ističe

 • Rešava problem koji može da izazove grešku 0x1E kada isključite ili ponovo pokrenete uređaj.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novi! Poboljšava sposobnost Microsoft zaštitnik za krajnju tačku identifikuje i presretne ransomver i napredne napade.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da ServerAssignedConfigurations bude bez vrednosti u nekoliko scenarija pune konfiguracije.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku 0x1E kada isključite ili ponovo pokrenete uređaj.

 • Rešava problem koji sprečava virtuelizovane App-V Microsoft Office aplikacije da se otvore ili ih uzrokuje da prestanu da rade.

 • Rešava problem koji dovodi do netačne greške kada pokrenete skripte dok je Windows zaštitnik Application Control (WDAC) uključena. To može da izazove pojavljivanje AppLocker događaja 8029, 8028 ili 8037 u evidenciji kada ne bi trebalo.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da alatka rezultantnog skupa smernica (Rsop.msc) prestane da radi kada obradi 1000 ili više bezbednosnih postavki "Sistem datoteka".

 • Rešava problem koji dovodi do toga da aplikacija Postavke prestane da radi sa kontrolerima domena servera (DCs) prilikom pristupa stranici Istorija >privatnosti .

 • Rešava stanje trke koje dovodi do toga da usluga podsistema lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS) prestane da radi na active Directory kontrolerima domena. Do ovog problema dolazi kada LSASS obrađuje istovremeno Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) preko Transport Layer Security (TLS) zahteva koji se ne dešifrovanje ne dešifruje. Kôd izuzetka je 0xc0000409 (STATUS_STACK_BUFFER_OVERRUN).

 • Rešava problem koji utiče na pronalaženje nepodržanog bezbednosnog ID-a (SID) iz lokalnog domena pomoću kontrolera domena samo za čitanje (RODC). Pronalaženje neočekivano vraća grešku STATUS_TRUSTED_DOMAIN_FAILURE umesto STATUS_NONE_MAPPED ili STATUS_SOME_MAPPED.

 • Rešava problem koji sprečava privatnu virtuelnu LAN (PVLAN) da pruži izolaciju zakupca i virtuelne mašine (VM).

 • Rešava problem zbog kog klijent odlaže nabavku internet protokola verzije 6 (IPv6) adrese za produžene periode u IPv6 okruženju.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da licenciranje sesije udaljene radne površine prikaže upozorenje o prekidanju veze od 60 minuta nakon ponovnog povezivanja.

 • Rešava problem koji dovodi do neočekivanog ponovnog pokretanja RODC-a. U evidenciji događaja pronaći ćete sledeće:

  • Događaj 1074 sa porukom "Sistemski proces 'C:\Windows\system32\lsass.exe' je neočekivano prekinut pomoću koda statusa -1073740286. Sistem će se sada isključiti i ponovo pokrenuti".

  • Događaj 1015 sa porukom "Kritični sistemski proces, C:\Windows\system32\lsass.exe, nije uspeo sa kodom statusa c0000602. Računar se sada mora ponovo pokrenuti."

  • Događaj 1000 sa porukom "Neispravnog imena aplikacije: lsass.exe, ime neispravnog modula: ESENT.dll, kôd izuzetka: 0xc0000602".

 • Rešava problem koji može da dovede docldflt.sys upućuje na nevažeću memoriju u trkačkim uslovima.

 • Rešava problem koji može da utiče na deljene volumene klastera (CSV). Vreme za odušetanje CSV-a može da traje duže kada ih migrirate.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.3232

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim nekim azijskim jezičkim paketima mogu dobiti grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

Ovaj problem rešavaju ispravke objavljene 11. juna 2019. i novije verzije. Preporučujemo da instalirate najnovije bezbednosne ispravke za uređaj. Klijenti koji instaliraju Windows Server 2019 koristeći medije trebalo bi da instaliraju najnoviju servisnu ispravku staka (SSU) pre nego što instaliraju jezički paket ili druge opcionalne komponente. Ako koristite Centar za usluge količinskog licenciranja (VLSC), nabavite najnovije dostupne medije za Windows Server 2019. Odgovarajući redosled instalacije je sledeći:

 1. Instaliranje najnovijih preduslova za SSU, trenutno KB5005112

 2. Instaliranje opcionalnih komponenti ili jezičkih paketa

 3. Instaliraj najnoviju kumulativnu ispravku

Beleške Ažuriranje uređaja će sprečiti ovaj problem, ali neće imati uticaja na uređaje na koje ovaj problem već utiče. Ako je ovaj problem prisutan na uređaju, moraćete da koristite korake za privremeno rešenje da biste ga popravili.

Zaobilaženje problema:

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u članku Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza Windows 10.

 2. Kliknite na dugme Proveri Novosti i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. ili noviju. Uputstva potražite u članku Ažuriranje Windows 10.

Beleške Ako ponovna instalacija jezičkog paketa ne umanji problem, koristite funkciju nadogradnje na licu mesta. Uputstva potražite u člancima Kako da izvršite nadogradnju na licu mesta u operativnom sistemu Windows i Obavite nadogradnju na licu mesta za Windows Server.

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Počevši od 12:00 sati ujutru u subotu, 10. septembra 2022, zvanično vreme u Čileu će biti pomereno 60 minuta unapred u skladu sa zvaničnim saopštenjem čileanske vlade od 9. avgusta 2022. godine o promeni vremenske zone letnjeg računanja vremena (DST). Ovim se premešta promena letnjeg računanja vremena DST koja je prethodno bila 4. septembra na 10. septembar.

Simptomi ako se privremeno rešenje ne koristi na uređajima između 4. septembra 2022. i 11. septembra 2022:

 • Vreme prikazano u operativnom sistemu Windows i aplikacijama neće biti ispravno.

 • Aplikacije i usluge u oblaku koje koriste datum i vreme za integralne funkcije, kao što su Microsoft Teams i Microsoft Outlook, obaveštenja i planiranje sastanaka mogu da budu isključeni 60 minuta.

 • Automatizacija koja koristi datum i vreme, kao što su planirani zadaci, možda se neće pokrenuti u očekivano vreme.

 • Vremenska oznaka za transakcije, datoteke i evidencije biće isključena 60 minuta.

 • Operacije koje se oslanjaju na vremenski zavisne protokole kao što je Kerberos mogu dovesti do neuspešnih potvrda identiteta prilikom pokušaja prijavljivanja ili pristupa resursima.

 • To može da utiče i na Windows uređaje i aplikacije izvan Čilea ako se povezuju sa serverima ili uređajima u Čileu ili ako planiraju ili prisustvuju sastancima koji se odvijaju u Čileu sa druge lokacije ili vremenske zone. Windows uređaji izvan Čilea ne bi trebalo da koriste privremeno rešenje jer bi to promenilo njihovo lokalno vreme na uređaju.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5017379.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5016690.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.3232.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×