Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.1.2024.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 19045.3996

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.   

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

 Ističe

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na neke jedno funkcijske štampače. Mogu da se instaliraju kao skener.

 • Novi! Sledeće sedmice će doneti bogatije iskustvo pri radu sa vremenom na zaključani ekran. Ovo uključuje dinamične, interaktivne ispravke vremenske prognoze. Zato, dok zadržite pokazivač miša iznad vremenske prognoze na zaključanom ekranu, videćete više informacija. Kada dodirnete karticu vremenske prognoze ili kliknete na nju i prijavite se, Microsoft Edge se otvara sa punom prognozi u MSN vremenskoj prognozi. Ako u postavkama već koristite opciju > Personalizacija > zaključanog > ekrana, ne treba ništa da radite. Isto tako, ovo novo iskustvo će podrazumevano biti uključeno ako je status zaključanog ekrana postavljen na vrednost "Nijedno". Kao i danas, status zaključanog ekrana biće dostupan kada zaključate ekran bez obzira na to koju opciju personalizacije izaberete (Windows u žiži interesovanja, slika ili projekcija slajdova).

Poboljšanja

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali Windows 10 verziju 22H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Microsoft je radio na obezbeđivanje usaglašenosti sa Zakonom o digitalnim tržištima (DMA) u Evropskoj ekonomskoj oblasti (EEA). Da biste saznali više, pogledajte članak Pregled promena u operativnom sistemu Windows radi usaglašavanja sa Zakonom o digitalnim tržištima u Evropskoj ekonomskoj oblasti. Ove promene će postepeno postati usaglašene Windows 10, verzija 22H2 računara u EEA do 6. marta 2024.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na prečicu u programu Internet Explorer. Kada koristite smernice da biste je uklonili, prečica se ponovo pojavljuje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows Management Instrumentation (WMI). Naišlo se na problem sa keširanjem. Problem dovodi do promene funkcije CurrentTimeZone na pogrešnu vrednost.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na XPath upite u svojstvu FileHash i drugim binarnim poljima. To ih sprečava da se podudaraju sa vrednostima u zapisima događaja.

 • Ova ispravka rešava poznati problem koji utiče na BitLocker šifrovanje samo za podatke. Usluga za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao Microsoft Intune, možda neće dobiti odgovarajuće podatke. Do toga dolazi kada koristite fixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavke smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na modul integriteta koda (ci.dll). Ovaj problem sprečava uređaj da se odaziva.

 • Ova ispravka uključuje kvartalne promene u datoteci Ranjivih upravljačkih programa operativnog sistema Windows, DriverSiPolicy.p7b. On se dodaje na listu upravljačkih programa koji su izloženi riziku za napade sopstvenih ranjivih upravljačkih programa (BYOVD).

 • Ova ispravka utiče na sisteme bezbednog pokretanja usluge Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). On dodaje certifikat o obnavljanju potpisa promenljivoj "Bezbedno pokretanje baze podataka". Sada možete da date saglasnje za ovu promenu. Više detalja potražite u KB5036210.

 • Ova ispravka rešava problem koji vas sprečava da se ponovo povežete sa postojećom sesijom udaljene radne površine. Umesto toga, vi dobijate novi.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada promenite jezik tastature. Promena se ne primenjuje na RemoteApps u nekim scenarijima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Rešenje za lokalnu Windows administratorsku lozinku (LAPS) Radnje posle potvrde identiteta (PAA). Radnje se odvijaju pri ponovnom pokretanju umesto na kraju grejs perioda.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory. Zahtevi za povezivanje na IPv6 adrese ne uspevaju. Do ovoga dolazi kada pošilac zahteva nije pridružen domenu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na LocalUsersAndGroups CSP. Ona zaustavlja obradu članstva grupe ako ne može da pronađe grupu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na izbrisane datoteke u oblaku. Kada dobavljač usluga u oblaku određuje veto na zahtev za brisanje, datoteke će možda i dalje biti uklonjene.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MSIX aplikacije. Ne otvaraju se i, u nekim slučajevima, nateraju hosta da ne reaguje. To se dešava kada koriste MSIX App Attach sa CimFS slikom.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče Smernice grupe preusmeravanje fascikli u primeni sa više šuma. Ovaj problem vas sprečava da odaberete grupni nalog iz ciljnog domena. Zbog toga ne možete da primenite napredne postavke preusmeravanja fascikli na taj domen. Do ovog problema dolazi kada ciljni domen ima jednosmerno poverenje sa domenom administratora. Ovaj problem utiče na sve primene Poboljšane bezbednosne Administrator okruženja (ESAE), Hardened Forests (HF) ili Privileged Access Management (PAM).

 • Ovo ažuriranje menja postavku u odeljku Active Directory korisnici & računarima. Proširenje konzole sada podrazumevano koristi snažno mapiranje certifikata za X509IssuerSerialNumber. Ne koristi slabo mapiranje elementa x509IssuerSubject.

 • Ova ispravka utiče Windows rezervne kopije aplikaciji. Više se neće prikazivati na korisničkom interfejsu uređaja kojima upravlja preduzeće. Da biste saznali više, pogledajte KB5032038.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19045.3989

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Simptom

Zaobilazno rešenje

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Da biste sprečili ove probleme za korisnike, Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu) možda neće biti dostupan na uređajima koji su korišćeni ili se trenutno koriste u konfiguraciji za više monitora.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu) trenutno nije podržan kada se traka zadataka nalazi vertikalno na desnom ili levom uglu ekrana.

Da biste pristupili funkciji Copilot u operativnom sistemu Windows, uverite se da je traka zadataka horizontalno postavljena na vrh ili dno ekrana.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Neki korisnici Windows 10 mogu dobiti 0xd0000034 grešku prilikom pokušaja nadogradnje na Windows 11 sa Windows Update.

Napomena Ovaj problem ne bi trebalo da utiče na mogućnost nastavka korišćenja Windows uređaja sa Windows 10.

Ovaj problem je rešen u KB5034763.

Kada instalirate KB5034203 (od 23. 01. 2024.) ili novije ispravke, neki Windows uređaji koji koriste DHCP opciju 235 za otkrivanje čvorova Microsoft povezanog keša (MCC) u svojoj mreži možda neće moći da koriste te čvorove. Umesto toga, ovi Windows uređaji će preuzimati ispravke i aplikacije sa javnog interneta. IT administratori takođe vide povećan saobraćaj preuzimanja na internet rutama.

Korisnici koji koriste izdanje Home operativnog sistema Windows najverovatnije neće naići na ovaj problem. MCC i DHCP opcija 235 obično se koriste u okruženjima velikih preduzeća.

Opcija 1: Konfigurišite krajnju tačku Microsoft povezanog keša u DOCacheHost smernicama kao što je navedeno u polju Ime hosta keša. Osim toga, DOCacheHostSourcemora biti postavljen na 1ili uklonjen kao što je navedeno u Izvoru imena hosta keša. Podrazumevano, DOCacheHost i DOCacheHostSource smernice nemaju vrednost.

Opcija 2: Možete da ublažite ovaj problem pomoću smernica grupe dostupnih putem našeg kanala podrške. Organizacije mogu da traže pomoć u Podršci za preduzeća.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5014032) 10. maja 2022. pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji ne imaju SSU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5005260) 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5034203.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19045.3989

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×