Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.6.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.803

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost. 

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novi! Dodaje nadzor IP adresa za dolazne Windows Remote Management (WinRM) veze u bezbednosnom događaju 4262 i WinRM događaju 91. Ovo rešava problem koji ne evidentira izvornu IP adresu i ime računara za daljinsku PowerShell vezu.

 • Novi! Dodaje mogućnost pozivanja funkcije SetCredentialsAttribute u korisničkom režimu za SECPKG_ATTR_CLIENT_CERT_POLICY. 

 • Novi! Dodaje serverski blok poruka bloka poruka (SMB) specifičan javni Filtere System Control (FSCTL) kôd FSCTL_LMR_QUERY_INFO.

 • Novi! Omogućava konfigurisanje redosleda programskog paketa SMB klijent i SMB servera pomoću programa PowerShell.

 • Novi! Dodaje nadzor IP adresa za dolazne Windows Remote Management (WinRM) veze u bezbednosnom događaju 4262 i WinRM događaju 91. Ovo rešava problem koji ne evidentira izvornu IP adresu i ime računara za daljinsku PowerShell vezu.

 • Novi! Dodaje serverski blok poruka (SMB) specifičan javni File System Control (FSCTL) kôd FSCTL_LMR_QUERY_INFO.

 • Novi! Dodaje podršku za Transport Layer Security (TLS) 1.3 u Windows klijentu i serveru Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) primene.

 • Rešava problem koji utiče na uslugu "Ostava u oblaku" i sprečava sinhronizaciju između računara nakon perioda neaktivnosti.

 • Rešava problem koji neispravno prikazuje japanske znakove u programu PowerShell.

 • Rešava problem koji ne prikazuje Windows Server 2019 i Windows Server 2022 u određenim listama padajućih menija u programu Server Manager.

 • Rešava probleme koji blokiraju GPU paravirtualizaciju.

 • Poboljšava korišćenje GPU-a u scenarijima u kojima se više korisnika daljinski povezuje sa serverom na kojem je instalirano više GPU-a.

 • Omogućava InternetExplorerModeEnableSavePageAs Smernice grupe. Više informacija potražite u dokumentaciji microsoft Edge smernica pregledača.

 • Rešava problem zbog kog GetDoubleClickTime() API ne uspeva na ne interaktivnim stanicama prozora. Više informacija potražite u člancima Funkcija GetDoubleClickTime (winuser.h) i Prozorska stanica i Kreiranje radne površine.

 • Rešava problem koji utiče na oblast table osetljive na dodir koja odgovara na klik desnim tasterom miša (zona koja se klikće desnim tasterom miša). Više informacija potražite u članku Zona na koji se klikne desnim tasterom miša.

 • Rešava problem koji utiče na neke lanace certifikata sa vrhovnim autoritetima za certifikaciju koji su članovi programa Microsoft Root Certification. Za ove certifikate status lanca certifikata može biti "Ovaj certifikat je opozvao njegov autoritet za izdavanje certifikata".

 • Rešava problem koji sprečava korišćenje šifrovanih datoteka sistema datoteka (EFS) putem veze distribuiranog autora i kreiranja verzija zasnovane na vebu (WebDAV).

 • Rešava problem zbog kog kontroler domena neispravno piše događaj Key Distribution Center (KDC) 21 u evidenciju događaja sistema. Do ovoga dolazi kada KDC uspešno obradi Kerberos javnu kriptografiju za potvrdu identiteta za početnu potvrdu identiteta (PKINIT) sa samopotpisanim certifikatom za ključne scenarije poverenja (Windows Hello za posao i potvrdu identiteta uređaja).

 • Rešava problem zbog kog kreiranje instalacije od medija (IFM) za Active Directory ne uspeva i generiše grešku "-2101 JET_errCallbackFailed".

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada Active Directory Lightweight Directory Service (LDS) poništi lozinku za objekte userProxy. Poništavanje lozinke ne uspeva uz grešku kao što je "00000005: SvcErr: DSID-03380C23, problem 5003 (WILL_NOT_PERFORM), podaci 0".

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha smernica localUsersAndGroups dobavljača usluga konfiguracije (CSP) prilikom izmene ugrađene administratorske grupe. Do ovog problema dolazi ako lokalni administratorski nalog nije naveden na listi članstva kada izvršite operaciju zamene.

 • Rešava problem zbog kog pogrešno uobličeni XML unosi mogu dovesti do greške uDeviceEnroller.exe. To sprečava isporuku CSP-ova na uređaj sve dok ponovo ne pokrenete uređaj ili ne ispravite XML.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft NTLM potvrda identiteta pomoću spoljnog poverenja ne uspeva. Do ovog problema dolazi kada kontroler domena koji sadrži 11. januar 2022. ili noviju windows uslugu ažuriranja zahtev za potvrdu identiteta nije u osnovnom domenu i ne sadrži ulogu globalnog kataloga. Ugrožene operacije mogu da evidentira sledeće greške:

  • Bezbednosna baza podataka nije pokrenuta.

  • Domen je bio u pogrešnom stanju da bi izvršio bezbednosnu operaciju.

  • 0xc00000dd (STATUS_INVALID_DOMAIN_STATE).

 • Optimizuje pristup bazi podataka spremišta stanja da bi se smanjila kašnjenja u primeni aplikacije ili crni ekrani do kojih može doći kada se prijavite na Windows 2019 Server.

 • Rešava problem koji ne prikazuje Windows Server 2019 i Windows Server 2022 u određenim listama padajućih menija u programu Server Manager.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da kopiranje datoteka bude sporije zbog pogrešnog izračunavanja bafera za pisanje u okviru upravljača kešom.

 • Rešava poznat problem koji vas može sprečiti da koristite funkciju Wi-Fi hotspot. Kada pokušate da koristite funkciju hotspota, uređaj hosta može izgubiti vezu sa internetom nakon povezivanja klijentskog uređaja.

 • Rešava poznat problem koji sprečava Windows servere koji koriste uslugu usmeravanja i daljinskog pristupa (RRAS) da ispravno usmere internet saobraćaj. Uređaji koji se povezuju sa serverom možda se neće povezati sa internetom, a serveri će možda izgubiti vezu sa internetom kada se klijentski uređaj poveže sa njima.

 • Rešava problem sa curenjem memorije u IE režimu.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.793

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. Ključne promene uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava unapred instaliranu aplikaciju da radi kao što je očekivano kada instalirate ispravku za Windows.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, moguće je da će kartice IE režima u pregledaču Microsoft Edge prestati da se odazivaju kada sajt prikaže modalni dijalog. Modalni dijalog je obrazac ili dijalog koji zahteva da korisnik odgovori pre nego što nastavi sa radom ili izvrši interakciju sa drugim delovima veb stranice ili aplikacije.

Beleška za projektante Sajtovi na koje utiče ovaj problem pozivaju window.focus.

Ovaj problem je rešen u KB5016693.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 14. juna 2022. ili novije verzije, PowerShell konfiguracija željenog stanja (DSC) pomoću šifrovanog PSCredential svojstva možda neće uspeti kada dešifrujete akreditive na ciljnom čvoru. Ova greška će dovesti do poruke o grešci koja se odnosi na lozinku, slično kao "Lozinka obezbeđena za resurs konfiguracije željenog stanja <ime resursa> nevažeća. Lozinka ne može biti bez vrednosti ili prazna."

Nota Okruženja koja koriste nešifrovana PSCredential svojstva neće iskusiti problem.

DSC je platforma za upravljanje u programu PowerShell koja administratorima omogućava da upravljaju IT infrastrukturom i infrastrukturom razvoja uz konfiguraciju kao kôd. Ovaj problem verovatno ne mogu da dožive kućni korisnici operativnog sistema Windows.

Ovaj problem je rešen u KB5015827.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5014665.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.793

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×