23. maj 2019. – KB4499178 (pregled mesečne zbirne ispravke)

Datum izdavanja::

Verzija:

23.5.2019.

Pregled mesečne zbirne ispravke

Počev od KB4493472 mesečne zbirne ispravke neće više sadržati PciClearStaleCache.exe. Ovaj uslužni program za instalaciju rešava neusaglašenosti u unutrašnjoj PCI keš memoriji. Ovo može da dovede do simptoma navedenih u nastavku prilikom instaliranja mesečnih ispravki koje NE uključuju PciClearStaleCache:

Ovi simptomi su posebno česti na gostujućim virtuelnim mašinama i na mašinama koje nisu ažurirane od marta 2018.

Administratori treba da provere da li su instalirane mesečne zbirne ispravke objavljene između 10. aprila 2018. (KB4093118) i 12. marta 2019. (KB4489878) pre nego što instaliraju ispravke od aprila 2019. i novije. Svaka od ovih zbirnih ispravki uključuje PciClearStaleCache.exe.

 • Postojeće NIC definicije na mrežama kontrolne table mogu da se zamene novom Ethernet karticom mrežnog interfejsa (NIC), ali sa podrazumevanim postavkama. Prilagođene postavke na prethodnoj NIC kartici ostaju u registratoru, ali nisu korišćene.

 • Postavke statične IP adrese su izgubljene na interfejsima mreže.

 • Postavke Wi-Fi profil nisu prikazane u mrežnoj potpaleti.

 • Mrežni adapteri za Wi-Fi su onemogućeni.

 

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4499164 (koja je objavljena 14. maja 2019), kao i sledeća nova poboljšanja kvaliteta koja pružaju uvid u narednu mesečnu zbirnu ispravku:

 • Rešavanje problema sa pravilnim podešavanjem znaka za razdvajanje datuma u japanskom formatu kratkog datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Maroko.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Palestinsku upravu.

 • Poboljšanje performansi vezanih za funkcije poređenja niski koje ne razlikuju mala i velika slova, kao što je _stricmp() u komponenti Universal C Runtime.

 • Rešavanje problema zbog kog događaj 7600 u evidenciji događaja servera za Domain Name System (DNS) može da sadrži naziv servera koji ne može da se pročita.

 • Rešavanje problema zbog kog aplikacije napravljene pomoću biblioteke Universal CRT (UCRT) primaju poruku o izvozu koji nedostaje „__C_specific_handler_noexcept“.

 • Rešavanje retkog problema koji sprečava fmod () da prikaže „-0“ kada se to očekuje.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Microsoft i McAfee su identifikovali problem na uređajima koji imaju instaliran McAfee Endpoint Security (ENS) Threat Prevention 10.x ili McAfee Host Intrusion Prevention (Host IPS) 8.0 ili McAfee VirusScan Enterprise (VSE) 8.8. On može da dovede do sporog pokretanja sistema ili da se sistem ne odaziva prilikom ponovnog pokretanja nakon instaliranja ove ispravke.

Ovaj problem je rešen. Kompanija McAfee je objavila automatsku ispravku kako bi se rešio ovaj problem.

Smernice za McAfee korisnike se nalaze u sledećim člancima podrške kompanije McAfee:

Internet Explorer 11 može da prestane da radi prilikom učitavanja ili interakcije sa Power BI izveštajima koji imaju linijske grafikone sa oznakama. Ova greška može da se javi i prilikom prikazivanja drugog sadržaja koji sadrži oznake tipa Scalable Vector Graphics (SVG).

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503277.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu ispravku. Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem zbirne ispravke. 

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4490628). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Ova ispravka je navedena kao Opcionalna u usluzi Windows Update. Da biste saznali dodatne informacije o tome kako da pokrenete uslugu Windows Update, pročitajte članak Uputstvo za preuzimanje ispravki u usluzi Windows Update.

Zaseban paket sa ovom ispravkom možete da preuzmete na veb sajtu Katalog Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4499178

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×