Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Datum izdanja:

24.5.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.740

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost. 

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Rešava problem zbog kog aplikacije distributed Component Object Model (DCOM) ne uspeju i prikazuje grešku "RPC_E_DISCONNECTED".

 • Rešava problem koji može da pokrene AnyCPU aplikaciju kao 32-bitni proces.

 • Rešava problem koji sprečava Azure Desired State Configuration (DSC) scenarije koji imaju više delimičnih konfiguracija da rade kao što je očekivano.

 • Rešava problem koji utiče na pozive udaljene procedure (RPC) Win32_User ili Win32_Group WMI klasi. Član domena koji pokreće RPC kontakte primarni kontroler domena (PDC). Kada se više RPC poziva pojavljuje istovremeno kod mnogih članova domena, to može da preoptereti PDC. 

 • Rešava problem do kojeg dolazi prilikom dodavanja pouzdanog korisnika, grupe ili računara koji ima jednoslojno poverenje na licu mesta. Pojavljuje se poruka o grešci "Izabrani objekat se ne podudara sa tipom odredišnog izvora".

 • Rešava problem koji ne prikazuje odeljak Brojači aplikacija u izveštajima o performansama alatke "Nadgledanje performansi".

 • Rešava problem sa curenjem memorije koji utiče na Windows sisteme koji se koriste 24 časa svakog dana u sedmici.

 • Rešava problem koji utiče na okvir prozora režima IE.

 • Rešava problem koji sprečava ažuriranje internet prečica.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešnog štampanja kada se aplikacija niskog integriteta (LowIL) odštampa u port bez vrednosti.

 • Rešava problem zbog kog su titlovi video zapisa delimično odsečeni.

 • Rešava problem koji neispravno poravnava video titlove.

 • Rešava problem koji sprečava BitLocker da šifruje kada koristite opciju tihog šifrovanja.

 • Rešava problem koji dovodi do netačne greške kada pokrenete skripte dok je Windows zaštitnik Application Control (WDAC) uključena. To može da izazove pojavljivanje AppLocker događaja 8029, 8028 ili 8037 u evidenciji kada ne bi trebalo.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada primenite više WDAC smernica. To može da spreči pokretanje skripti kada smernice dozvoljavaju pokretanje skripti.

 • Rešava problem koji može da izazove prekid rada klijentske aplikacije udaljene radne površine kada završite sesiju.

 • Rešava problem koji utiče na ponašanje i položaj oblika kursora miša za Application Guard Microsoft zaštitnika (MDAG), Microsoft Office i Microsoft Edge. Do ovog problema dolazi kada uključite virtuelnu jedinicu za obradu grafike (GPU).

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje usluge replike skladišta automatski nakon nadogradnje OS.

 • Rešava problem koji generiše grešku zaustavljanja na serveru za deljenje mrežnih datoteka (NFS) kada nabraja mnoge datoteke i omogućen je NFS v3.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft upravljački program za deduplikaciju troši velike količine memorije koja nije stranica. Kao rezultat toga, to dovode do toga da sva fizička memorija na računaru prestane da se odaziva, što dovodi do toga da server prestane da se odaziva.

 • Rešava problem zbog kog je kopiranje datoteke sporije.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da sistem prestane da se odaziva kada se korisnik odjavi ako se Microsoft OneDrive koristi.

 • Rešava problem zbog kog uređivač metoda unosa (IME) odbacuje znak ako unesete znak dok IME konvertuje prethodni tekst.

 • Rešava problem koji može da ukloni ili završi uloge servera udaljene radne površine nakon instaliranja ispravke za Windows.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.733

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, moguće je da će kartice IE režima u pregledaču Microsoft Edge prestati da se odazivaju kada sajt prikaže modalni dijalog. Modalni dijalog je obrazac ili dijalog koji zahteva da korisnik odgovori pre nego što nastavi sa radom ili izvrši interakciju sa drugim delovima veb stranice ili aplikacije.

Beleška za projektante Sajtovi na koje utiče ovaj problem pozivaju window.focus.

Ovaj problem je rešen u KB5016693.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5014021.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.733

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×