Sadržaj
×

Datum izdanja:

24.9.2019.

Verzija:

Verzija OS 17134.1039

Kraj servisiranja ispravke za Windows 10 iz aprila 2018. je 12. novembra 2019, za izdanja Home i Pro. Uređaje koji koriste ispravku operativnog sistema Windows 10 iz aprila 2018. ćemo početi da ažuriramo od 16. jula 2019. kako bi ti uređaji ostali servisirani i bezbedni. Više informacija potražite u odeljku Windows 10, verzija 1903 na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju .

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Podsetnik 12. marta i 9. aprila su bile dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1803. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Od ispravke KB4499183 uvodimo funkciju koja vam omogućava da odlučite kada da instalirate funkcionalnu ispravku. Vi kontrolišete kada preuzimate funkcionalnu ispravku i istovremeno ažurirate uređaje. Funkcionalne ispravke dostupne za uređaje koji ispunjavaju uslove se prikazuju u posebnom modulu na stranici Windows Update (Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update). Ako želite da odmah preuzmete dostupnu ispravku, izaberite Preuzmi i instaliraj odmah. Više o toj funkciji saznajte na ovom blogu

Kada je za Windows 10 uređaje obustavljeno servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će početi da automatski inicira funkcionalnu ispravku. Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

ePub podrška za Microsoft Edge se završava

Microsoft Edge će prestati da podržava e-knjige koje koriste oznaku tipa datoteke .epub u sledećih nekoliko meseci. Dodatne informacije potražite u članku Preuzmite ePub aplikaciju da biste nastavili čitanje e-knjiga.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji može da izazove prestanak rada pregledača na određenim arhitekturama.

 • Ažurira problem koji sprečava otvaranje Microsoft naratora.

 • Ažurira problem koji ne prikazuje kursor kada odaberete okvir za unos teksta pomoću dodira.

 • Ažurira problem koji uzrokuje prekomernu iskorišćenost procesora kada menjate aplikacije ili zadržite pokazivač miša iznad trake zadataka.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji može da izazove prestanak rada pregledača na određenim arhitekturama.

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje Microsoft naratora kada je postavka Kontrola korisničkog naloga onemogućena u standardnom korisničkom nalogu.

 • Rešava problem koji ne pruža kursor kada odaberete element za unos teksta pomoću dodira.

 • Rešava problem sa konfigurisanjem slike za zaključani ekran koristeći Smernice grupe. Ako ste omogućili DLL pravila za AppLocker, slika se neće promeniti. Umesto toga, dobićete neprozirnu plavu pozadinu.

 • Rešava problem koji uzrokuje prekomernu iskorišćenost procesora kada korisnici menjaju aplikacije ili zadrže pokazivač miša iznad trake zadataka.

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje aplikacije App-V i prikazuje grešku na mreži. Ova greška se javlja pod određenim okolnostima, kao na primer kada je baterije sistema skoro prazna ili je došlo do neočekivanog otkazivanja napajanja.

 • Rešava problem koji možda neće zadržati promene u smernicama kontrole pristupa prilikom nadogradnje na noviju verziju operativnog sistema Windows 10.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspele potvrde identiteta zasnovane na certifikatu kada potvrde identiteta certifikata obuhvata cname kao deo zahteva za pretpotvrdu identiteta .

 • Rešava problem koji sprečava da se veb pregledač bezbedno poveže na Windows Server. Ovaj problem se javlja kada se koristi certifikat za potvrdu identiteta klijenta, kao što je certifikat zasnovan na SHA512, a veb pregledač ne podržava algoritam potpisa koji se podudara sa certifikatom.

 • Rešava problem zbog kog lokalna usluga podsistema autoriteta za bezbednost (LSASS) može da prestane da radi zbog greške „0xc0000005”.

 • Menja podrazumevanu postavku za BitLocker prilikom šifrovanja čvrstog diska koji se samostalno šifruje. Sada se podrazumevano šifrovanje softvera koristi za nove šifrovane disk jedinice. Tip šifrovanja se neće menjati za postojeće disk jedinice.

 • Rešava problem koji sprečava uspešno pravljenje rezervnih kopija BitLocker ključa za oporavak u usluzi Azure Active Directory.

 • Rešava mogući problem kompatibilnosti kada Advanced Threat Protection (ATP) za Microsoft zaštitnik pristupa delovima poruka sa servera Server Message Block (SMB) koje razlikuju mala i velika slova.

 • Rešava redak problem do kojeg dolazi kada upravljački program mssecflt.sys zauzima previše prostora na svežnju jezgra. Ovo rezultira greškom „STOP 0x7F: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP” i postavljanjem parametra 1 na „EXCEPTION_DOUBLE_FAULT”.

 • Rešava problem koji dovodi do prekomernog korišćenja memorije na platformi Advanced Threat Protection (ATP) za Microsoft zaštitnik.

 • Poboljšava preciznost otkrivanja usluge upravljanja pretnjama i ranjivostima na platformi ATP za Microsoft zaštitnik.

 • Rešava problem koji korisniku aplikacije Windows Hello za posao izdaje dva certifikata za potvrdu identiteta, umesto jednog, tokom obnove certifikata.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada usluge lsass.exe, što dovodi do zatvaranja sistema. Ovo se javlja prilikom migracije akreditiva za API za zaštitu podataka (DPAPI) koji koriste dpapimig.exe sa -opcijom domena.

 • Rešava problem koji može da pruži pristup uklonjivom USB disku kada korisnik pređe iz statusa privilegovanog korisnika na status neprivilegovanog korisnika.

 • Rešava problem koji vas sprečava da pokrenete skup kolektora dijagnostičkih podataka za Active Directory iz nadzora performansi za kontrolere domena. Ovo dovodi do toga da naziv skupa kolektora podataka izgleda prazno. Pokretanje skupa kolektora dijagnostičkih podataka za Active Directory vraća grešku, „Sistem ne može da pronađe navedenu datoteku.“ ID događaja 1023 se evidentira sa izvorom kao Perflib i sledećim porukama:

  • „Windows ne može da učita DLL biblioteku „C:\Windows\system32\ntdsperf.dll“ proširivog brojača.“

  • „Nije bilo moguće pronaći navedeni modul.“

 • Rešava problem u GetFinalPathNameByHandleW() koji sprečava otvaranje favorita u pregledaču Internet Explorer 11. Ovo se javlja kada se favoriti preusmere i kada su van mreže u scenariju keširanja na strani klijenta sa omogućenom poboljšanom kompatibilnošću sa zaštićenim režimom (EPM).

 • Rešava problem sa ponašanjem zaglavlja zahteva Poreklo u pregledaču Internet Explorer kada uputite zahteve za deljenje resursa različitog porekla (CORS) koji koriste preusmerene resurse iz internih podmreža.

 • Omogućava reviziju bezbednosnih događaja za klijente kojima upravlja funkcija upravljanja mobilnim uređajima (MDM) za aktivnosti nadzora bezbednosti i odaziva na incidente.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da okruženja infrastrukture virtuelne radne površine (VDI) prikazuju crne pravougaonike koji trepere na ekranu kada se koriste Microsoft Outlook i Microsoft Office.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Istražujemo izveštaje o tome da se na malom broju uređaja prikazuje crni ekran tokom prve prijave nakon instalacije ispravki.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4519978.

Nakon instaliranja ove ispravke korisnici Windows portala mešovite realnosti mogu da povremeno dobijaju kôd greške „15-5“. U nekim slučajevima, Windows portal mešovite realnosti može da prijavi da VR slušalice sa mikrofonom spavaju i da pritiskom na „Aktiviraj“ može da izgleda kao da nema nikakve radnje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4519978.

Neki uređivač metoda unosa (IME) može da se ne odaziva ili može da ima visoku iskorišćenost procesora. Zahvaćeni uređivači metode unosa obuhvataju kineski (pojednostavljeni) (ChsIME.EXE) i tradicionalni kineski (ChtIME.EXE) sa tastaturom Changjie / tastaturom za brzi unos.

Zbog bezbednosnih promena u ovoj ispravci, ovaj problem može da se javi kada usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom nije konfigurisana na podrazumevani tip pokretanja „Ručno“. Da biste rešili ovaj problem, obavite sledeće:

 1. Izaberite taster Start i otkucajte „services“.

 2. Otvorite aplikaciju Usluge i locirajte Usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom.

 3. Dvaput kliknite na stavku Usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom i izaberite Svojstva.

 4. Pronađite Tip pokretanja: i promenite ga na Ručno.

 5. Izaberite dugme U redu.

Usluga tablet unosa je sada podrazumevana konfiguracija i IME bi trebalo da radi kako bi trebalo.

Usluga usmerivača štampanja može povremeno da ima problema sa dovršavanjem štampanja što može da dovede do otkazivanja ili neuspelog štampanja. Neke aplikacije mogu da se zatvore ili da generišu greške kada štampanja na čekanju ne uspe i možda ćete dobiti grešku poziva udaljene procedure (RPC greška) u nekom programu ili u aplikacijama za štampanje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4524149.

Prilikom postavljanja novog Windows uređaja tokom prvog utiska (OOBE) možda nećete moći da kreirate lokalnog korisnika dok koristite način unosa Uređivač metoda unosa (IME). Ovaj problem može uticati na vas ako koristite IME za kineski, japanski ili korejski jezik.

Napomena Ovaj problem ne utiče na korišćenje Microsoft naloga tokom OOBE.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4534308.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja i ublažavaju potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4512576). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4516045

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×