Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.4.2023.

Verzija:

OS izdanje 19045.2913

21.3.2013.
OPOMENE
Posle 21. marta 2023. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za podržana izdanja programa Windows 10, verzija 20H2 i Windows 10, verzija 21H2. Za ove verzije će se nastaviti samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriranje u utorak"). Windows 10, verzija 22H2 će nastaviti da dobija bezbednosna i opcionalna izdanja.

21.3.2013.
VAЋNO Počev od aprila 2023. godine, opcionalne, nebezbednosne ispravke za pregled biće objavljene četvrtog utorka u mesecu. Više informacija potražite u članku Objašnjenja mesečnih ispravki za Windows.

2.21.23.
OPOMENE Povučena, bez podrške Internet Explorer 11 aplikacija za računare trajno je isključena u sklopu bezbednosne ispravke iz februara 2023. ("B" izdanje) 14. februara 2023. Više informacija potražite u članku Povlačenja aplikacije Internet Explorer 11 za računare.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

 Ističe

 • Novi! Ova ispravka dodaje mogućnost sinhronizovanja postavki jezika i regiona kada promenite jezik prikaza Microsoft naloga ili regionalni format. Windows će sačuvati te postavke na nalogu ako ste uključili sinhronizaciju željenih postavki jezika u postavkama rezervne kopije operativnog sistema Windows.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Edge IE režim. Iskačući prozori se otvaraju u pozadini umesto u prednjem planu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Edge IE režim. Upravljač prozorima kartice prestaje da se odaziva.

 • Ova ispravka menja ikone aplikacije za određene mobilne dobavljače.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na metod unosa kineskog jezika. Ne možete da vidite sve prve predložene stavke.

 • Ova ispravka utiče na Xbox Elite korisnike koji imaju Xbox adaptive Controller. Ova ispravka primenjuje željene postavke za ponovno mapiranje upravljača na radnoj površini.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na vesti i interesovanja. Možda treperi na traci zadataka i Istraživač datoteka prestao da se odaziva.

Poboljšanja

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 22H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ovo ažuriranje menja postavke zaštitnog zida. Sada možete da konfigurišete pravila grupe aplikacija.

 • Ova ispravka utiče na Islamsku Republiku Iran. Ispravka podržava letnje/zimsko računanje vremena u vladi u periodu od 2022. godine.

 • Ažuriranje rešava problem koji korisnicima šalje obaveštenja o isteku neočekivane lozinke. To se dešava kada podesite nalog da koristi "Pametna kartica je potrebna za interaktivno prijavljivanje" i postavite "Omogući objavljivanje NTLM tajni koje ističu".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na proces podsistem usluge lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Moћda prestane da se odaziva. Zbog toga se računar ponovo pokreće. Greška se 0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zaštićeni sadržaj. Kada umanjite prozor koji ima zaštićeni sadržaj, sadržaj se prikazuje kada ne bi trebalo. To se dešava kada koristite pregled uživo sličice trake zadataka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na pakete za dodelu privilegija. Ne primenjuju se u određenim okolnostima kada je potrebno podiznjenje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na upravljanje mobilnim uređajima (MDM) klijentima. Problem vas sprečava da štampate. Do toga dolazi zbog izuzetka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na kontrolu Windows zaštitnik aplikacije. Smernice koje blokiraju softver pomoću heš pravila možda neće sprečiti pokretanje softvera.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada koristite PIN za prijavljivanje u Windows Hello za posao. Prijavljivanje u usluge udaljene radne površine možda neće uspeti. Poruka o grešci je" "Zahtev nije podržan".

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na raspored tastera na tastaturi kada se prijavite na sesiju konzole. Raspored će možda biti ponišćen na podrazumevanu vrednost sistema. Do toga dolazi kada zaključate računar ili imate više rasporeda tastera na tastaturi u postavkama.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Edge WebView2. Ovaj problem može da izazove beskonačnu petlju kada pokušate da ponovo pokrenete proces.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na smernice za zaključavanje administratorskog naloga. GPResult i rezultuantni skup smernica ih nisu prijavili.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory korisnike & računarima. Prestaće da se odaziva. To se dešava kada koristite prikaz "Lista zadataka" da biste omogućili ili onemogućili više objekata u isto vreme.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na objedinjeni filter za pisanje (UWF). Kada ga isključite pomoću poziva Windows Management Instrumentation (WMI), uređaj može prestati da se odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na sistem pouzdanih datoteka (ReFS). Greška zaustavljanja sprečava ispravno pokretanje operativnog sistema.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MySQL komande. Komande ne uspevaju u Windows Xenon kontejnerima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na SMB Direct. Krajnje tačke možda nisu dostupne u sistemima koji koriste skupove znakova sa više bajta.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na aplikacije koje koriste DirectX na starijim Intel upravljačkim programima grafičke kartice. Možda ćete dobiti grešku od apphelp.dll.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zastarelo rešenje za lozinku lokalnog administratora (LAPS) i na novu Windows LAPS funkciju. Oni ne uspeju da upravljaju konfigurisanom lozinkom lokalnog naloga. Do ovoga dolazi kada instalirate zastarelu LAPS .msi pošto instalirate Windows update od 11. aprila 2023. na računarima koji imaju zastarele LAPS smernice.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19045.2905

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novim pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027215.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. maj 2022. SSU (KB5014032) pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji nemate LCU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni SSU 10. avgusta 2021. (KB5005260) pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5025297.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19045.2905

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×