Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.1.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.502

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novosti štednje vremena do početka februara 2022. umesto u martu 2022. u Jordanu.

 • Rešava problem koji utiče na uslugu spremnosti aplikacije i sprečava korisnike da se uspešno prijave. 

 • Rešava problem zbog kog server usluga udaljene radne površine (RDS) postaje nedostupan kada broj povezanih korisnika premaši 100. Zbog toga korisnici ne mogu da pristupe objavljenim aplikacijama pomoću RDS-a u sistemu Windows Server 2019.

 • Rešava problem koji sprečava System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) klijente da registruju mrežne deljene mrežne resurse skladišta (NAS) u klastere Hyper-V hostova. Ovo se takođe rešava problem koji prikazuje postojeće virtuelne mašine u registrovanom NAS resursu datoteka kao "Nepodržana konfiguracija" u SCVMM-u.

 • Rešava problem u programu CLSID_InternetExplorer.

 • Rešava problem koji vas ponekad sprečava da unesete niske u uređivač metoda unosa (IME).

 • Problem sa adresom do kojeg dolazi u scenarijima udaljene radne površine ili udaljenih aplikacija. Prozor se možda neće pojaviti zato što je aplikacija WM_SETREDRAW privremeno zaustavi precrtavanje prozora.

 • Rešava problem koji može da izazove prekid rada operativnog sistema Windows kada koristite API olovke Haptics.

 • Novosti broj telefona za Windows aktivaciju za lokalne standarde koji imaju pogrešan broj telefona.

 • Rešava problem koji dovodi do neispravnog izveštavanja uređaja kao uslovnog pristupa zbog konfiguracije antivirusnog programa ili zaštitnog zida.

 • Rešava problem koji prestaje da štampa ili štampa pogrešan izlaz kada štampate pomoću USB-a na Windows 10 verziji 2004 ili novijoj.

 • Rešava problem koji može daKerberos.dllda prestane da radi u okviru usluge podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Do ovoga dolazi kada LSASS istovremeno obrađuje zahteve usluge za korisnika (S4U) korisnika (U2U) za istog korisnika klijenta.

 • Rešava problem koji utiče na Fast Identity Online 2.0 (FIDO2) dobavljača akreditiva i sprečava prikaz polja za unos PIN koda.

 • Rešava problem zbog kog Windows prestaje da radi i generiše grešku "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL".

 • Rešava problem koji može da izazove neuspeh komande Get-TPM PowerShell kada pokuša da prijavi informacije o modulu pouzdane platforme (TPM). Komanda ne uspeva uz grešku "0x80090011 Microsoft.Tpm.Commands.TpmWmiException,Microsoft.Tpm.Commands.GetTpmCommand".

 • Rešava problem koji izaziva prekid sesije protokola udaljene radne površine (RDP) ili je ekran prazan za server Core. Do ovog problema dolazi kada instalirate funkciju AppCompat.

 • Rešava problem koji uzrokuje prekidlsass.exe rada i ponovno pokretanje uređaja. Do ovog problema dolazi kada izvršite upite za Windows NT Directory Services (NTDS) brojače kada se NTDS usluga zaustavi.

 • Rešava problem koji utiče na NTFS kada omogućite nalog broj sekvence ažuriranja (USN). NTFS izvršava nepotrebne radnje svaki put kada izvrši operaciju pisanja, što utiče na I/I performanse.

 • Rešava problem koji ne može da primeni Smernice grupe (GPO) "Ne dozvoljavaj komprimovanje na svim NTFS volumenima" u nekim slučajevima.

 • Rešava problem koji sprečava Robocopy da ponovo pokuša proces kopiranja datoteke.

 • Rešava problem do kojeg može doći kada omogućite detaljno Active Directory usluge za ujedinjavanje (AD FS) vođenje evidencije nadzora i evidentira se nevažeći parametar. Kao rezultat toga, evidentira se događaj 207, što ukazuje na to da je došlo do otkazivanja upisivanja u evidenciju nadzora.

 • Rešava curenje memorije do kojeg dolazi kada pozovete WinVerifyTrust(). Do ovog problema dolazi ako verifikacija ne uspe za prvi potpis datoteke koja ima više potpisa.

 • Dodaje događaj nadzora u Active Directory kontrolere domena koji identifikuju klijente koji nisu usaglašeni sa RFC 4456. Više informacija potražite u članku KB5005408: Potvrda identiteta pametne kartice može da dovede do neuspešnih štampanja i skeniranja.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.502

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za pribavljanje ili podešavanje informacija o pouzdanosti šume u aktivnom direktorijumu mogu da imaju problema. Aplikacije možda neće uspeti ili zatvoriti ili možda dobijete grešku od aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pristupa (0xc0000005).

Napomena za projektante Ugrožene aplikacije koriste API system.DirectoryServices.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Universal Windows Platform (UWP) aplikacije se možda neće otvoriti na uređajima koji su imali uspostavljanje početnih vrednosti Windows uređaja. To uključuje operacije koje su započete korišćenjem funkcije Upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao što su Uspostavljanje početnih vrednosti računara, uspostavljanje početnih vrednosti pritiskom na dugme i Autopilot uspostavljanje početnih vrednosti.

To ne utiče na UWP aplikacije koje ste preuzeli iz prodavnice Microsoft Store. Ovo utiče samo na ograničeni skup aplikacija, uključujući:

 • Paketi aplikacija sa zavisnim elementima okvira

 • Aplikacije koje su obezbeđene za uređaj, ne po korisničkom nalogu.

Aplikacije na koje ovo utiče neće se otvoriti bez poruka o grešci ili drugih uočljivih simptoma. Morate ih ponovo instalirati da biste vratili funkcionalnost u prethodno stanje.

Ovaj problem je rešen u KB5015879 za sva izdanja počev od 14. septembra 2021. i novije verzije.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5009608.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.502

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×