25. mart 2021. –KB5000854 (pregled OS 17763.1852)

Datum izdavanja::

Verzija:

25.3.2021.

OS build 17763.1852

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka za Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Ako instalirate KB4577586, Adobe Flash Player će trajno ukloniti sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

17.11.20.
Informacije o Terminologiji ažuriranja operativnog sistema Windows potražite u članku o tipovima Windows ispravki i tipovima mesečnih kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Istorija ažuriranja za Windows 10 u verziji 1809.

 Istaknute stavke

 • Ažurira problem sa zumiranjem do kojih dolazi kada koristite Microsoft Edge IE režim na uređajima koji koriste više visokih DPI monitora.

 • Ažurira problem koji ne prikazuje ništa ili ne prikazuje "Filteri za upoređivanje" na neodređeno vreme kada filtrirate rezultate pretrage istraživača datoteka. 

 • Ažurira problem sa japanskim unosom koji se javlja nakon promene fokusa između polja u zadatoj verziji programa Microsoft Edge. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem sa zumiranjem do kojih dolazi kada koristite Microsoft Edge IE režim na uređajima koji koriste više visokih DPI monitora.

 • Omogućava administratorima da koriste smernice grupe kako bi omogućili proširene tasterske prečice, uključujući Ctrl+S, za korisnike u Microsoft Edge IE režimu.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da prilagode ili is isključite tablu osetljivu na dodir zbog administrativnih postavki.

 • Rešava problem sa japanskim unosom koji se javlja nakon promene fokusa između polja u zadatom programu Microsoft Edge.

 • Rešava problem sa USB 3.0 čvorištama. Uređaj povezan sa čvorištem može prestati da funkcioniše kada postavite uređaj na hibernacijski uređaj ili ponovo pokrenite uređaj.

 • Rešava problem koji ne prikazuje ništa ili ne prikazuje "Filteri za upoređivanje" na neodređeno vreme kada filtrirate rezultate pretrage istraživača datoteka.

 • Rešava problem sa curenjem količine kojeexplorer.exeda troši visoke količine memorije.

 • Ažurira vremensku zonu Volgograd, Rusija sa UTC+4 na UTC+3.

 • Dodaje novu vremensku zonu, UTC+2:00 Juba, za Republiku Južni Sudan.

 • Rešava problem sa Windows klijentom za prosleđivanje evidencije događaja, koji vraća prvi certifikat koji se podudara bez provere dozvola privatnog ključa. Uz ovu ispravku, klijent za prosleđivanje Windows evidencije događaja bira certifikat klijenta samo ako mrežna usluga ima dozvole za čitanje za privatni ključ.

 • Rešava problem zbog kojih monitori zasnovani na programu PowerShell prestaju da rade kada omogućite transkripciju na sistemima.

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje App-V aplikacija i generiše grešku 0xc0000225.

 • Rešava problem kada neki računari upisani za uslugu upravljanja mobilnim uređajima (MDM) ne mogu da se sinhronizuju ako ime proizvođača uređaja sadrži rezervisani znak.

 • Rešava problem sa generacijom ključa RSA koji generiše oštećeni ključ.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da koriste remote Desktop Protocol (RDP) za povezivanje sa windows Server 2019 uređajem koji je u režimu iskustva radne površine.

 • Rešava problem koji može da zatraži akreditive kada nije potreban i može da ne uspe da potvrdi identitet u Azure Active Directory okruženju.

 • Rešava problem koji izaziva pokretanje više instanciappidcertstorecheck.exena sistemu kada je appLocker omogućen, a sistem nije na internetu.

 • Rešava problem koji može da spreči Hypervisor-Protected integritet koda (HVCI) prilikom konfigurisanja smernica grupe.

 • Rešava problem koji izaziva crni ekran ili odlaganje prijavljivanje na uređaj pridružen hibridnom Azure Active Directory uređaju dok računar pokušava da se poveže sa računarom login.microsoftonline.com.

 • Rešava problem koji sprečava rad programa Microsoft Edge zasnovan na softveru Chromium. Do ovog problema dolazi kada se Microsoft Edge koristi u kombinaciji sa aplikacijom Microsoft App-V, a fontovi su omogućeni unutar virtuelnog okruženja.

 • Rešava problem zbog kojih virtuelna mašina (VM) gubi internet vezu kada konfigurišete Instance-Level javnu IP adresu i prevođenje odlazne mrežne adrese (NAT) za VM.

 • Rešava problem sa jedinicom za upravljanje ulaznom količinom memorije (IoMU) za određene procesore za Windows Server 2019 vM-e koji su na softveru za virtuelizaciju servera.

 • Rešava moguće uslove rase koji se javljaju kada sistem pozove NtOpenKeyEx(), što kao rezultat ima grešku zaustavljanja.

 • Rešava problem sa visokom memorijom pri izvršavanju XSLT transformacija pomoću MSXLM6.

 • Rešava problem koji sprečava Server Message Block 1 (SMB1) klijente da pristupe SMB deljenom resursu nakon ponovnog pokretanja usluge LanmanServer.

 • Rešava problem koji može dozvati da mrežni interfejs klastera prestane da radi nakratko. Kao rezultat toga, kontroler mrežnog interfejsa (NIC) je označen kao neuspešan. Kada mreža ponovo funkcioniše, sistem možda neće otkriti da NIC funkcioniše i da NIC ostaje u statusu neuspele operacije.

 • Rešava problem sa prijavljivanjem na uređaj koji se nalazi u trenutnom domenu pomoću podrazumevanog korisničkog profila uređaja koji je na drugom, ali pouzdanom domenu. Usluga profila trenutnog domena ne može da preuzme podrazumevani korisnički profil od pouzdanog domena i umesto toga koristi lokalni podrazumevani korisnički profil.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosystem da bi se obezbedila kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke operativnog sistema Windows.

 • Rešava problem koji neočekivano uključuje Caps lock kada koristite RemoteApp.

 • Dodaje nove mogućnosti alatki za dijagnostiku mreže Paket (PKTMON). 

 • Rešava problem sa procesom svhost koji hostuje Microsoft-Windows-TerminalServices-LocalSessionManager. Proces svhost troši sve velike količine memorije zbog curenja u COMMAND_ENTRY objekata. Curenja memorije mogu da izazovu probleme prilikom prijavljivanje u aplikaciju ili na udaljenu radnu površinu. U ekstremnim slučajevima, server može prestati da se odaziva.

 • Rešava problem koji vas sprečava da navedete do 255 kolona kada koristite indeksirani oblik indeksiranog teksta (IISAM) koji može da se instalira.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno Windows Update klijentu da bi poboljšao pouzdanost. Svi uređaji koji rade pod operativnim sistemom Windows 10 konfigurisanim da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući izdanja Enterprise i Pro, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije operativnog sistema Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza u operativnom sistemu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u temi Ažuriranje operativnog sistema Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite na aplikaciju "Postavke" > oporavak.

 2. Izaberite stavku Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5000859) biće vam automatski ponuđen. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke>Ažuriranje & Bezbednost >Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5000854..

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×