Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

26.1.2023.

Verzija:

OS izdanje 22621.1194

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.    

Ističe

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg može doći kada je uređivač metoda unosa (IME) aktivan. Aplikacije mogu prestati da se odaziva kada koristite miš i tastaturu u isto vreme.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg može doći kada konvertujete ili ponovo konvertujete japanski kanji pomoću aplikacije skupa znakova sa više bajtova (MBCS). Kursor može da se premesti na pogrešnu lokaciju kada kucate.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na datoteke slika koje pronađete pomoću pretrage na traci zadataka. Ovaj problem vas sprečava da otvorite te slike u aplikaciji za fotografije koju odaberete.

 • Ova ispravka rešava problem koji vas sprečava da tražite datoteku na osnovu sadržaja datoteke.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na neke upravljače za igru. Kada je upravljač za igru povezan sa računarom, računar možda neće preći u režim spavanja.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ova ispravka menja utisak pri radu sa pregledom .NET Framework ispravki. Kada instalirate ovu ispravku, sve buduće ispravke za pregled (opcionalno) .NET Framework će se prikazati na stranici Postavke > Windows Update > Napredne opcije > Opcionalne ispravke. Na toj stranici možete da kontrolišete koje opcionalne ispravke želite da instalirate.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na searchindexer.exe. To vas nasumično sprečava da se prijavite ili odjavite.

 • Ova ispravka rešava problem sa neusaglašenošću resursa između dve ili više niti (poznata kao beskontaktna tačka). Ovaj blokadu utiče na COM+ aplikacije.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na conhost.exe. Prestaće dase odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na listu pretrage Domain Name System (DNS). Kada ga konfigurišete, nadređeni domen možda nedostaje.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na FindWindow() ili FindWindowEx(). Oni mogu vratiti pogrešan regulator prozora.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na određene sisteme koji imaju firmver pouzdane module platforme. (TPM). Ovaj problem vas sprečava da koristite AutoPilot za podešavanje tih sistema.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na mstsc.exe. On prestaje da se odaziva dok se povezuje sa aplikacijom RemoteApp i vezom radne površine.

 • Ova ispravka rešava problem zbog kog upravljači domenima (DC) sistema Windows Server 2022 prestaju da se odaziva. To se dešava kada obrađuju zahteve Lightweight Directory Access Protocol (LDAP).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MSba oznaku Resilient File System (ReFS). Problem izaziva curenje grupe koja nije stranica.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na reFS. Problem izaziva visoku iskorišćenost grupe koja nije stranica, što svodi sistemsku memoriju na nivo.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uređaje koji podležu filtriranju adrese izvoza Microsoft Exploit Protection (EAF). Neke aplikacije prestaju da se odazivaju ili se ne otvaraju. To uključuje Microsoft Office i Adobe Reader.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na aplikacije koje koriste Microsoft Edge WebView2 za prikazivanje sadržaja. Aplikacije koje koriste WebView2 uključuju Microsoft Office i aplikaciju Vidžeti. Sadržaj može da izgleda prazno ili zasivljen.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Smernice grupe razvijenih istkanja.

 • Ova ispravka menja način na koji omogućavate konfiguraciju Windows procesora dijagnostičkih podataka prilikom pripreme za podršku za granice EU podataka. Da biste saznali više, pogledajte članak Omogućavanje konfiguracije Procesora dijagnostičkih podataka za Windows.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 stek servisiranja - 22621.1190

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Korišćenje paketa za dodelu privilegija Windows 11 verziji 22H2 (koja se zove i Windows 11 2022 Update) možda neće funkcionisati na očekivani način. Windows može biti samo delimično konfigurisan, a utisak pri radu van okvirase možda neće završiti ili će se neočekivano ponovo pokrenuti. Paketi za dodelu privilegija su . PPKG datoteke koje se koriste za konfigurisanje novih uređaja za korišćenje na poslovnim ili školskim mrežama. Ovaj problem će najverovatnije uticati na dodeljivanje privilegija paketima koji se primenjuju tokom početnog podešavanja. Više informacija o dodeljivanju privilegija paketima potražite u članku Dodeljivanje paketa za Windows.

Napomena Ovaj problem ne utiče na obezbeđivanje Windows uređaja koji koriste Windows Autopilot.

Ovaj problem verovatno neće uticati na Windows uređaje koje koriste korisnici u svojim kućama ili malim kancelarijama.

Ako možete da obezbedite Windows uređaj pre nadogradnje na Windows 11 verziju 22H2, to će sprečiti problem.

Trenutno istražujemo i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

IT administratori

Kopiranje velikih više gigabajta (GB) datoteka može potrajati duže nego što je očekivano da se završi Windows 11 verzije 22H2. Veća je verovatnoća da ćete naići na ovaj problem prilikom kopiranja datoteka u Windows 11, verzija 22H2 iz mrežnog resursa putem serverskog bloka poruka (SMB), ali to može da utiče i na lokalnu kopiju datoteka. Ovaj problem verovatno neće uticati na Windows uređaje koje koriste korisnici u svojim kućama ili malim kancelarijama.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5022913

IT administratori

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5023778.

IT administratori

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Da biste umanjili problem, možete ponovo pokušati da ga sačuvate ili kopirate. Pošto se problem ponavlja, verovatno će uspeti u sledećem pokušaju.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5022360.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22621.1190

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×