Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

26.9.2023.

Verzija:

OS izdanje 22621.2361

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.      

Savet: U ažuriranju konfiguracije dostupno je još novih funkcija. Da biste saznali kako da ih preuzmete, pogledajte windows ispravku za septembar.

Ističe

 • Novi! Ova ispravka predstavlja veb lokacije sa odeljkom Preporučeno u "Start" meniju. Ove veb lokacije će biti personalizovane za vas i potiče iz istorije pregledanja. To vam omogućava brz pristup veb lokacijama koje su vam važne. Možete da uklonite bilo koju URL adresu veb lokacije iz odeljka Preporučeno pomoću priručnog menija. Da biste isključili funkciju, idite na postavke> personalizaciju > "Start". Postavke za sav preporučeni sadržaj možete da prilagodite u "Start" meniju na ovoj stranici "Postavke". Komercijalni klijenti mogu da upravljaju ovom funkcijom pomoću smernica.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Excel. Ona prestaje da se odaziva kada pokušate da delite datoteku kao PDF u programu Outlook.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na korejsku tastaturu na ekranu osetljivom na dodir. Dovršava prvi znak u polju za pretragu na traci zadataka. Ovo nije očekivano.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na opis alatke polja za pretragu. Ne pojavljuje se na ispravnom položaju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na dugme za pretragu. On nestaje kada vršite interakciju sa poljem za potpaleta pretrage.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na režim spavanja. Kada nastavite iz stanja spavanja, pojavljuje se prazan prozor koji ima naslov "Utisak pri unosu operativnog sistema Windows".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na iCloud kalendar i kontakte. Outlook ne uspeva ispravno da ih sinhronizuje kada koristite aplikaciju iCloud za Windows. Da biste nastavili sinhronizaciju, pratite korake u ovom članku Podrške za Apple.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ova ispravka dovršava posao usaglašavanja sa zahtevima GB18030-2022. Uklanja i ponovo mapirate znakove za unos microsoft Wubi i unos u korisničkom interfejsu Microsoft Pinyin. Više ne možete da unosite kodne tačke znakova koje nisu podržane. Sve potrebne kodne tačke su ažurirane.

 • Ova ispravka podržava promene u zimskom računanju vremena (DST) na Grenlandu.

 • Ova ispravka menja pravopis Ukrajine glavnog grada iz Kijeva u Kijev.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na događaj zaključavanja naloga 4625. Format događaja je pogrešan u evidenciji prosleđenih događaja. Do toga dolazi kada je ime naloga u formatu glavnog korisničkog imena (UPN).

 • Ova ispravka utiče na Key Distribution Center (KDC) i identifikatore bezbednosti korisnika (SID). KDC sada čita SID korisnika iz teme Alternativno ime (SAN) certifikata. Zbog toga dobavljači upravljanja mobilnim uređajima (MDM) mogu da koriste predloške van mreže da bi popunili SID korisnika. Da biste saznali više, pogledajte KB5014754.

 • Ova ispravka rešava problem koji je povezan sa promenama u prosleđivanje događaja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na događaje koji imaju TAB znak. Događaji se ne prikazuju ili ne možete da ih prosledite.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na XPath upite u svojstvu FileHash i drugim binarnim poljima. To ih sprečava da se podudaraju sa vrednostima u zapisima događaja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na okruženje virtuelizacije aplikacija (App-V). Kopiranje operacija u okviru njega prestaje da funkcioniše. To se dešava nakon instaliranja ispravke iz aprila 2023.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Print u PDF formatu. Ona koristi metapodatke za ime pomoću kojih se prijavljujete kao autor odštampanog PDF-a. Umesto njega bi trebalo da koristi ime za prikaz.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na neke USB štampače. Microsoft Defender sprečava štampanje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče Windows zaštitnik aplikacije (WDAC). Smernice za AppID označavanje mogu u velikoj naznaci povećati vreme potrebno uređaju da se pokrene.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IMEPad. Prestaje sa radom. Do toga dolazi kada unesete krajnje korisnički definisane znakove (EUDC).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na udaljene aplikacije. Prikaz nekih elemenata nije ispravno poravnat.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft distributed Transaction Coordinator (DTC). Ima curenje regulatora. Zbog toga nema dovoljno memorije u sistemu.

 • Ova ispravka rešava problem zbog kog Windows može prestati da se odaziva. Do ovoga može doći ako koristite Microsoft OneDrive datoteke koje komprimuje NTFS.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da izazove curenje memorije u korisničkom režimu. Do ovoga može doći kada pozovete CopyFile() ili MoveFile().

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na kompatibilnost aplikacije. Povezano je sa Microsoft Defender za krajnju tačku.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na spoljno povezivanje. Ne uspeva. To se dešava kada instalirate Windows ispravke od maja 2023. ili novije. Zbog toga postoje problemi koji utiču na LDAP upite i potvrdu identiteta.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 steka servisiranja - 22621.2351

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Korišćenje FixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavki smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP) u aplikacijama za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) možda neće ispravno prikazati grešku 65000 u postavci "Zahtevaj šifrovanje uređaja" za neke uređaje u okruženju. Ugrožena okruženja su ona sa smernicama "Nametni tip šifrovanja disk jedinice na disk jedinicama operativnog sistema" ili "Nametni šifrovanje disk jedinice na fiksne disk jedinice" podešene tako da budu omogućene i izabrane opcije "potpuno šifrovanje" ili "samo korišćeni prostor". Ovaj problem utiče na Microsoft Intune, ali to može da utiče i na upravljanje mobilnim uređajima nezavisnih proizvođača.

Važno Ovaj problem je samo problem sa izveštavanjem i ne utiče na šifrovanje disk jedinice niti na izveštavanje o drugim problemima na uređaju, uključujući druge BitLocker probleme.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034204.

Svi korisnici

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Ovaj problem je rešen na strani usluge za Windows 11, verzije 22H2 i 23H2, na uređajima sa ispravkama objavljenim 9. januara 2024. ili novijim.

Napomena Nadgledani uređaji u vašem okruženju koji su korišćeni ili se trenutno koriste u konfiguraciji više monitora još uvek neće imati dostupan Copilot za Windows.

Svi korisnici

Aplikacije za poster nezavisnih proizvođača možda neće funkcionisati na očekivani način kada se otvori Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu). Možda ćete videti podrazumevani poster ili skup postera u operativnom sistemu Windows umesto prilagođenog skupa postera u aplikaciji za poster nezavisnog proizvođača.

Ovaj problem je rešen u KB5031455.

Da biste sprečili korisnike da naiđe na ovaj problem, Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu) prethodno je bio nedostupan na uređajima koji imaju instaliranu aplikaciju za poster nezavisnog proizvođača.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5030310.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22621.2351

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×