29. oktobar 2020 – KB4580364 (OS IT 19041,610 i 19042,610) Preview

Datum izdavanja::

Verzija:

29.10.2020.

2004-IT Build 19041,610 i 20H2-OS Build 19042,610

Važna Beleške sa izdanja se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i drugo, pročitajte članak sledeće za beleške za Windows izdanje.

VAŽNO Počevši od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije. Ne postoji promena kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (koje se nazivaju "B" izdanje ili ažuriranje u utorak izdanje). Više informacija potražite na našem blogu u članku Nastavak opcionalnih mesečnih nebezbednosnih ispravki za Windows 10 i Windows Server.

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko jer su svi GPUs koji mogu da imaju mogućnost da budu onemogućeni u hiper-V menadžeru".

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko zato što server ima nedovoljne GPU resursa."

 • "više ne podržavamo Remoteff 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Naučite više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976) "

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd. potražite u sledećem članku.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Istaknute ispravke

 • Predstavljamo sastanak sada na traci zadataka operativnog sistema Windows 10

  Početkom ove godine, upoznali smo se sada u programu Skype. Upoznajte se sada olakšava povezivanje sa bilo kim u koliko mala klikova za besplatno i svaki poziv može da traje do 24 časa. Danas, radujemo se što ćemo podeliti ove mogućnosti u operativnom sistemu Windows 10 tako što ćemo dovesti do sada pravo na traku zadataka. U narednim nedeljamamožete lako da podesite video poziv i ostvarite prijatelje i porodicu u trenutku tako što ćete kliknuti na ikonu ' upoznajte se sada ' na sistemskoj traci poslova na traci zadataka. Nije potrebno upisuju ni uspone ili preuzimanja.

 • Ažurira problem koji dovodi do toga da uređaj prestaje da se odaziva nakon što ste nekoliko časova koristili olovku.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ova verzija obuhvata sva poboljšanja od operativnog sistema Windows 10, verzija 2004.

 • Nema dodatnih dokumentovanih problema u ovom izdanju.

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem pomoću željenih postavki smernica grupe za konfigurisanje matične stranice u programu Internet Explorer.

 • Dozvoljava administratorima da koriste smernice grupe za omogućavanje čuvanja ciljeva kao korisnika u programu Microsoft Edge IE režim.

 • Rešava problem sa nepouzdanim navigacijama URL-a iz programa Internet Explorer 11 tako što ćete ih otvoriti u aplikaciji Microsoft Defender aplikacije pomoću usluge Microsoft Defender.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada koristite pun programski paket alatki za programere u usluzi Microsoft Edge za daljinsku otklanjanje grešaka na Windows 10 uređaju.

 • Rešava problem koji ne prikazuje ništa na ekranu još pet minuta ili više tokom sesije udaljenog Desktop protokola (RDP).

 • Rešava problem koji sprečava određene korisnike operativnog sistema Windows Virtual stone računare (WVD) da traže datoteke pomoću istraživača datoteka.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da uređaj prestaje da se odaziva nakon što ste nekoliko časova koristili olovku.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da aplikacija privremeno prekine da reagira, što uzrokuje dodatne operacije za z-porudžbine koje utiču na prozor. najviše vlasništvo prozora.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da dinamičkih Data Exchange (DDE) aplikacije prekinu rad.

 • Rešava problem koji se pojavljuje kad se prvi put prijavite u nalog ili otključate postojeću aplikaciju pomoću usluga udaljene radne površine (RDS). Ako unesete netačnu lozinku, trenutno se raspored tastera na tastaturi neočekivano promeni u podrazumevani raspored tastera na tastaturi. Ova promena rasporeda tastera na tastaturi može da izazove dodatne pokušaje prijavljivanja u neuspeh ili potencijalni klijent za logure konta u domenima koji imaju nisku prag zatvaranja raиuna.

 • Rešava problem koji prikazuje pogrešnu učestalost PROCESORA za određene procesore.

 • Rešava problem pri radu koji se pojavljuje kada PowerShell pročita registar kako bi proverio da li je ScriptBlockLogging ključ registratora u registru.

 • Rešava problem koji slučajno promeni vremenski pomak formata vremena koji je dao Command WMIC. exeOS it, dajte lokalno datetim/VALUE.

 • Rešava problem koji sprečava korišćenje virtuelizacije Microsoft korisničkog iskustva (UE-V) od dodeljivanja potpisa Microsoft Outlook.

 • Rešava problem koji sprečava hibridne Azure Active Directory priključenih uređaja pomoću ažuriranja informacija o portalu kada se ime uređaja ili promena verzije operativnog sistema Windows promeni.

 • Rešava problem koji može da spreči pokretanje usluga pametnih kartica za Windows.

 • Dodaje dobavljač novog Microsoft praćenja događaja za Windows (ETW) dobavljač pod nazivom "Microsoft-antimalver-UacScan". Ovaj dobavljač ETV izveštava o detaljima konteksta za svaki korisnički nalog za kontrolu korisnika (UAC) u manifestu ETW provajdera.

 • Rešava problem sa vezama virtuelne privatne mreže (VPN) koje koriste zaštićenu lozinku (EAP-MSCHAP v2) za potvrdu identiteta i omogućavaju "Automatsko korišćenje mog korisničkog imena i lozinke za prijavljivanje u Windows". Kada se povezujete sa ovim tipom VPN-a, dijalog potvrde identiteta neispravno se zapita za akreditive.

 • Prikazuje particije za oporavak u uslužnom programu disksegmenata.

 • Rešava problem koji uzrokuje prestanak greške 0xD1 u sistemu msiscsi. sys. Do ovog problema dolazi kada premestite određene nizove iz jednog čvora klastera u drugi.

 • Rešava problem koji uzrokuje Iautomaticupdatesrets:: get_LastInstallationSuccessDate metodu da biste dobili 1601/01/01 kada ne postoje aktivne ispravke.

 • Dodaje podršku za sigurnosni Layer Layer (TLS) 1,1 i 1,2 protokola kada se povezujete sa sistemom SQL Server koristeći dobavljače podataka u Microsoft Data Access komponentama (

 • MDAC). 

 • Rešava problem sa sistemom SQL Server koji može da dovede do problema sa performansama ako podesite povezan dobavljač servera za učitavanje neprocesa.

 • Rešava problem koji može da omanje performanse operativnog sistema Windows i spreči da se LanmanServer usluga ne pokrene kad program nezavisnih proizvođača koristi prilagođene sistemske kontrole sistema datoteka LanmanServer (FSCTL).

 • Rešava problem sa duplikom pomoću koje uzrokuje duge termine za višetrajne datoteke (ReFS datoteka), deljene volumene (CSV).

 • Rešava problem koji može da spreči ispravno funkcionisanje nekih aplikacija. Do toga dolazi kada ih objavite kao udaljene lokalno aplikacije (RAIL) aplikacijama pomoću RDS-a i promenite pristaniste za prozor na koju se nalazi traka .

 • Rešava problem sa stalkom u upravljačkim programima protokol za kontrolu prenosa/protokola (TCPIP) koji uzrokuje da operativni sistem prestaje sa radom ili da ne prestaje da se odaziva.

 • Rešava problem koji uzrokuje da usluga usmeravanja i udaljenog pristupa (RRAS) ne odgovara za nove veze. Međutim, RRAS nastaviće da radi za postojeće veze.

 • Rešava problem koji uzrokuje da RRAS administratorska konzola Microsoft Management (MMC) prestaje da se odaziva kada obavljate administrativne zadatke ili prilikom pokretanja.

 • Rešava problem sa pokretanjem operativnog sistema Windows za Linux 2 (WSL2) na ARM64 uređajima koji se javljaju nakon instaliranja KB4579311.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Korisnici Microsoft uređivača metoda unosa (IME) za japanski ili kineski jezici mogu da naiđete na probleme prilikom pokušaja različitih zadataka. Možda imate problema sa unosom, primate neočekivane rezultate ili možda ne možete da unesete tekst.

Svi IME problemi koji su naveli u KB4564002 su rešeni u KB4586853.

sistemski i korisničke certifikate mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 ili novije u noviju verziju operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticali samo Ako su već instalirali bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (lCU) objavljenoj 16. septembra 2020 ili novijim verzijama, a zatim nastavite da biste ažurirali noviju verziju operativnog sistema Windows 10 sa medija ili instalacionog izvora koji nemaju lecu koji su objavljeni 13. oktobra 2020 ili noviji integrisani. Ovase prvenstveno događa kada se upravljani uređaji ažuriraju korišćenjem zastarelih razara ili medija pomoću alatke za upravljanje ispravkama kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili administrator Microsoft krajnjih tačka konfigurisanja. ovo može da se desi i kada koristite zastareli medijum medij ili ISO slike koji nemaju integrisanu najnoviju ispravku.

beležakauređaja pomoću usluge Windows Update za preduzeća ili koji se direktno povezuju sa uslugom windows Updatenije uticao na njih. Bilo koji uređaj koji se povezuje sa uslugom Windows Update bi uvek trebalo da prima najnovije verzije ispravke za funkciju, uključujući najnoviju lecu, bez dodatnih koraka.

 IAko ste već susreli ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite kroz prozor za deinstaliranje tako što ćete seing vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows koristeći uputstva ovde. Deinstaliranje prozora u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije koju ažurirate u ćete morati da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. obratite pažnju u okviru prozora za deinstaliranje ymožete da povećate broj dana koji morate da vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge dism /set-osuninstall . morate da izvršite ovu promenu pre podrazumevanog deinstaliranja prozora je istekao. za više informacija potražite u članku Deinstalacija komandi za komande operativnog sistema.

 

Radimo na rezoluciji i Obezbedićemo ažurirane bunde i osvježene medije narednih nedelja.

Pri korišćenju uređivača metoda unosa za Microsoft japanski (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne furigana znake. Možda ćete morati ručno da unesete furigana znake.

Napomenu Aplikacije pogođene pomoću funkcije Immgetkompoztim () koje utiču na njih.

Radimo na rešenju problema i dostavićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4577266) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na postavke > ažurirajte & bezbednost > Windows Update. U raspoloživim dostupnom programu opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4580364.

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×