Sadržaj
×

Datum izdanja:

30.8.2018.

Verzija:

Verzija OS 14393.2457

Do prekida usluge za Windows 10, verziju 1607, došlo je 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

važne: Windows 10 Enterprise i Windows 10 Edukno izdanje dobiće dodatnih meseci bez ikakvih troškova. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Ispravka za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) uređaji koji pokreću Intel "Clovertraga" komplet kurčevi nastaviće da primaju ispravke do januara 2023 po blogu Microsoft Community.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ovoj ispravci nije uvedena nijedna nova funkcija operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Ažurira dobavljača usluga metapodataka za muziku koje koristi Windows Media Player.

 • Rešava problem unutar ispravke iz marta 2018 koji sprečava pojavljivanje tačne slike na zaključanom ekranu kada su omogućene sledeće GPO smernice:

  • Konfiguracija računara\Administrativni predlošci\Kontrolna tabla\Personalizacija\Nametni određenu podrazumevanu sliku zaključanog ekrana i ekrana za prijavljivanje

  • Konfiguracija računara\Administrativni predlošci\Kontrolna tabla\Personalizacija\Spreči promenu zaključanog ekrana i ekrana za prijavljivanje

 • Rešava problem koji sprečava potvrdu identiteta korisnika PIV/CAC pametnih kartica da bi koristili resurse preduzeća ili sprečava Windows Hello za posao da konfiguriše prvo prijavljivanje.

 • Rešen je problem zbog kog Device Guard aplikacija PackageInspector.exe nije mogla da uključi sve datoteke neophodne za pravilno pokretanje aplikacije nakon izvršenja smernice za integritet koda.

 • Rešava problem prilikom kog se u pojedinim slučajevima dešifrovani podaci ne brišu iz memorije nakon okončanja operacije CAPI dešifrovanja.

 • Rešava problem zbog kod PowerShell skripte prestaju da rade pri pokušaju izvođenja operacija kao što je Get-Credentials.

 • Rešava problem koji prouzrokuje neuspešnu potvrdu identiteta EAP-TTLS (CHAP) za Wi-Fi ako korisnik sačuva informacije o akreditivima pre nego što potvrdi identitet.

 • Odnosi se na Windows program "Planer zadataka" koji se pojavljuje prilikom podešavanja događaja za početni dan u mesecu. Umesto da događaj počne određenog dana u mesecu koji ste izabrali, događaj počinje nedelju dana pre nego što je isplaniran. Na primer, ako ste podesili događaj za početak treće utorka u avgustu 2018, umesto pokretanja u 08/21/18, događaj počinje na 08/14/18.

 • Rešava problem koji sprečava Hipervior od automatskog pokretanja kada se pokrene ugnežđeni ili neugnežđeni scenarij za virtuelizaciju nakon omogućavanja čuvara uređaja.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Prikazivač događaja za Microsoft-Windows-hiper-V-ve-administrator za primanje prekomernog ID-a događaja 12660 "ne može da otvori regulator za hiper-V dobavljač skladišta". Ovaj problem se javlja kada obavljate testiranje migracije na Windows Server 2016 S2D platformu klastera. Usled toga, događaji se brišu nakon tri kada evidencije događaja dostigne veličinu od 1 MB.

 • Rešava problem zbog kog se virtuelne funkcije (VF) nenamerno uklanjaju kada se virtuelna mašina (VM) sačuva u Hyper-V upravljaču. Ovaj problem se javlja kod dodeljivanja i učitavanja više virtuelnih funkcija na jednu VM tokom migracije na Windows Server 2016 koja se odvija uživo. Čuvanje funkcije VM ne rezultira normalnim isključivanjem virtuelnih funkcija i ne omogućava da pogonski program VF ima nepristupačna komunikacija sa fizičkom funkcijom (PF).

 • Rešava problem koji prouzrokuje neuspeh operacije povratka u prethodno stanje sa platforme Azure u lokalno okruženje i postavlja virtuelnu mašinu (VM) u stanje u kom ne reaguje. Ovaj problem se javlja i ako je povratak u prethodno stanje prekinut, npr. kod ponovnog pokretanja usluge upravljanja virtuelnim mašinama (VMMS) ili ponovnog pokretanja računara za hostovanje. Operacija povratka u prethodno stanje i dalje biva neuspešna čak i kada VMMS radi.

 • Rešava problem vezan za Active Directory usluge za ujedinjavanje (AD FS) zbog kog potvrda identiteta sa više faktora ne radi pravilno sa mobilnim uređajima koji koriste prilagođene definicije kulture.

 • Rešava problem u okviru funkcije Windows Hello za posao koji dovodi do značajnog kašnjenja (oko 15 sekundi) prilikom upisivanja novog korisnika. Ovaj problem se javlja kada se modul za bezbednost hardvera koristi za skladištenje ADFS certifikata autoriteta za registraciju (RA).

 • Rešava problem vezan za Usluge domena aktivnog direktorijuma (AD DS) zbog kog lokalna usluga podsistema autoriteta za bezbednost (LSASS) povremeno prestaje sa radom. Ovaj problem se javlja kada se prilagođena komponenta povezuje preko protokola Transport Layer Security (TLS) na kontroler domena koji koristi jednostavnu potvrdu identiteta i SPOLJAŠNJU Security Layer (SASL) potvrdu identiteta.

 • Rešava problem koji generiše događaj sa ID-om 2006 i sprečava Windows brojač performanse da pročita performanse Server Message Block (SMB) brojače performansi. Ovaj problem se javlja i kada je Hot-Plug omogućen na procesorima na Windows 2016 virtuelnim mašinama.

 • Rešava problem koji je dovodio do prekida veze korisnika sa daljinskom sesijom kada usluga mrežnog prolaza udaljene radne površine prestane sa radom.

 • Rešen je problem zbog kog svchost.exe povremeno prestaje sa radom. Do ovog problema dolazi kada se pokrene usluga SessionEnv, koja uzrokuje delimičan tovar konfiguracije korisnika tokom sesije udaljene radne površine.

 • Rešava problem koji može dovesti do ponovnog pokretanja servera jer neostraničeni rezervisani prostor sistema troši previše memorije.

 • Rešava problem koji može ukloni opciju Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) iz rezervacije nakon promene postavki za DHCP opseg.

 • Rešava problem koji onemogućava da disk jedinica postane upisiva, čak i kada se dovrši BitLocker šifrovanje disk jedinice. Ovaj problem se javlja kada koristite smernicu FDVDenyWriteAccess.

 • Rešava problem koji povremeno prikazuje plavi ekran umesto zaključanog ekrana kada se uređaj probudi iz stanja spavanja.

 • Proširuje uslugu Key Management Service (KMS) da bi podržala predstojeća izdanja Windows 10 Enterprise LTSC za klijente i Windows Server. Za više informacija pogledajte KB4347075.

 • Rešava problem koji se javlja prilikom pravljenja rezervne kopije virtuelne mašine (VM) ili uklanjanje VM snimaka unutar gostujućeg OS-a u operativnom sistemu Windows Server 2016. Pojavljuje se "153 diskova ' greška" zato što će/o potrajati duže nego što je očekivano.

 • Rešen je problem koji sprečava replikaciju usluge Active Directory u periodu od šest sati. Microsoft-Windows-ActiveDirectory_DomainService prikazuje događaje 1481 i 1084 sa šifrom greške 8409. Ovaj problem se javlja ako ste nedavno vratili objekat uz određena ovlašćenja, pri čemu korpa za otpatke nije bila omogućena i ponovo ste pokrenuli kontroler domena. Event 1084 prikazuje sadržaj imena domena vraćene objekte.

 • Rešava problem u kojem elastiиni sistem datoteka (ReFS) može da koristi fizičku memoriju tokom određenih intezivnih i Izdržljivih operacija metapodataka koji zahtevaju neka rezervna rešenja zahteva.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke, instaliranje i aktiviranje klijenta za Windows Server 2019 i ključeva hosta za 1809 LTSC Key Management Service (KMS) (CSVLK) ne funkcioniše na očekivani način.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4467684.

Nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018, kreiranje instance za SqlConnection može da izbaci izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

4470809 Izuzetak pri kreiranju instance za SqlConnection u softveru .NET 4.6 i novijim verzijama nakon instaliranja ispravki za .NET Framework iz avgusta i septembra 2018.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4480977.

 

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Zaseban paket za ovu ispravku možete da preuzmete na veb sajtu Kataloga Microsoft Update.

preduslov: ispravku servisnih steka (SSU) (KB4132216) mora da se instalira Prvo instaliram najnoviju kumulativnu ispravku (KB4343884). LCU ispravka neće biti prijavljena kao primenljiva sve dok se ne instalira SSU.

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4343884.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×