30. avgust 2018. – KB4343893 (verzija OS 16299.637)

Datum izdavanja::

Verzija:

30.8.2018.

Verzija OS 16299.637

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem u Microsoft Foundation Class (MFC) aplikacijama zbog kog aplikacije mogu da trepere.

 • Rešava problem zbog kog win32kfull.sys prestaje da radi (3B zaustavljanje) prilikom otkazivanja operacija povezivanja dnevnika ili prekida veze daljinske sesije.

 • Rešavao problem zbog kog su korisnici pritiskali kombinaciju tastera Ctrl+Alt+Delete dva puta da bi izašli iz dodeljenog režima pristupa kada je omogućeno automatsko prijavljivanje.

 • Rešen je problem zbog kog Device Guard aplikacija PackageInspector.exe nije mogla da uključi sve datoteke neophodne za pravilno pokretanje aplikacije nakon izvršenja smernice za integritet koda.

 • Rešava problem koji sprečava potvrdu identiteta korisnika PIV/CAC pametnih kartica da bi koristili resurse preduzeća ili sprečava Windows Hello za posao da konfiguriše prvo prijavljivanje.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Microsoft Edge prestaje da radi nakon podešavanja DLL pravila u u okviru funkcije AppLocker.

 • Rešava problem prilikom kog se u pojedinim slučajevima dešifrovani podaci ne brišu iz memorije nakon okončanja operacije CAPI dešifrovanja.

 • Rešava problem koji prouzrokuje neuspešnu potvrdu identiteta EAP-TTLS (CHAP) za Wi-Fi ako korisnik sačuva informacije o akreditivima pre nego što potvrdi identitet.

 • Rešava problem koji dovodi do visoke iskorišćenosti procesora na računarima sa ugrađenim Sierra modulima širokog propusnog opsega pri prelasku sa WLAN veze na LAN. Usluga WWanSvc stalno zauzima dodatnu memoriju sve dok računar ne prestane da se odziva i dok se ne pojavi crni ekran.

 • Rešava problem koji sprečava ponovnu primenu kreirane kontrolne tačke na Windows Server 2016 klasteru. Ovo se dešava kada se virtuelne mašine (VM) koriste na volumenu deljenih klastera (CSV), a greške glasi „Čitanje striminga nije uspelo. HRESULT = 0xC00CEE3A”.

 • Rešava problem koji sprečava da Preusmeravanje fasciki ažuriranje serversku UNC putanju kada se putanja menja zbog promene promenljive u okruženju (%HOMESHARE% ili %USERNAME%). Da biste sprečili ovaj problem, postavite smernicu Preusmeravanje fascikli tako da ne premešta podatke kada se putanja promeni.

 • Rešava problem koji zahteva unos lozinke dva puta ukoliko se povezujete sa zaključanim uređajem koristeći povezivanje sa Udaljenom radnom površinom.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da uređaji koji imaju omogućen 802.1x Extensible Authentication Protocol (EAP) nasumično prestaju sa radom dajući kôd zaustavljanja „0xD1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL“. Ovaj problem se javlja kada se grupa kernel memorije ošteti. Padovi se obično dešavaju u procesu nwifi.sys.

 • Obezbeđuje razrešenje stabilnosti za nabrajanje sistema Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) i izvršavanje D3 (RTD3) stanja.

 • Rešava problem koji može ukloni opciju Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) iz rezervacije nakon promene postavki za DHCP opseg.

 • Rešen je problem koji može da spreči otvaranje Start menija kada osvežite računar.

 • Proširuje uslugu Key Management Service (KMS) da bi podržala predstojeća izdanja Windows 10 Enterprise LTSC za klijente i Windows Server. Više informacija potražite u članku KB4347075.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neke platforme koje nisu na engleskom mogu da prikažu sledeću nisku na engleskom umesto na lokalnom jeziku: „Reading scheduled jobs from file is not supported in this language mode“ (Čitanje zakazanih zadataka iz datoteke nije podržano u režimu na ovom jeziku). Ova greška se pojavljuje kada pokušate da čitate zakazane zadatke koje ste napravili i kada je omogućen Device Guard.

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709. 

Ako mislite da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Kada je omogućen Device Guard, određene platforme koje nisu na engleskom jeziku mogu da prikažu sledeće niske na engleskom umesto na lokalizovanom jeziku:

 • „Cannot use '&' or '.' operators to invoke a module scope command across language boundaries (Nije moguće korišćenje operatera „&“ ili „.“ za pozivanje komande opsega modula između granica jezika).“

 • 'Script' resource from 'PSDesiredStateConfiguration' module is not supported when Device Guard is enabled. Please use 'Script' resource published by PSDscResources module from PowerShell Gallery.“ (Resurs Script iz modula PSDesiredStateConfiguration nije podržan kada je omogućen Device Guard. Koristite resurs Script koji objavljuje modul PSDscResources iz galerije PowerShell).

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709. 

Ako mislite da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki korisnici koji koriste VPN sa IKEv2 protokolom možda neće uspeti da uspostave VPN vezu. Veza ne uspeva da se uspostavi uz grešku „Greška daljinskog pristupa 809”.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4464217.

Nakon instaliranja ove ispravke, Windows više ne prepoznaje sertifikat za razmenu ličnih informacija (PFX) korišćen za potvrdu identiteta za Wi-Fi ili VPN vezu. Kao rezultat toga, usluzi Microsoft Intune je potrebno više vremena za isporuku korisničkih profila jer ne prepoznaje da je potreban sertifikat nalazi na uređaju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4464217.

Nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018, kreiranje instance za SqlConnection može da izbaci izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

4470809 Izuzetak pri kreiranju instance za SqlConnection u softveru .NET 4.6 i novijim verzijama nakon instaliranja ispravki za .NET Framework iz avgusta i septembra 2018.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4480967.

 

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4343893

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×