9. april 2019. – KB4493509 (verzija OS 17763.437)

Datum izdavanja::

Verzija:

9.4.2019.

Verzija OS 17763.437

Napomena

Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 17763.438) u izdanju od 15. aprila 2019.

Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji se javlja kada omogućite znakove koje je definisao krajnji korisnik (EUDC) po fontu. Sistem će prestati da radi i prikazaće se plavi ekran pri pokretanju sistema. Ovo nije uobičajena postavka u regionima van Azije.

 • Rešava problem usled kojeg aplikacije koje koriste MSXML6 mogu da prestanu da se odazivaju, ako se izbaci izuzetak tokom operacija čvora.

 • Rešava problem usled kojeg uređivač smernica grupe prestaje da se odaziva pri uređivanju objekta smernica grupe (GPO) koji sadrži željene opcije smernica grupe (GPP) za postavke za internet u programu Internet Explorer 10.

 • Rešava problem usled kojeg može doći do poteškoća sa potvrdom identiteta u programu Internet Explorer 11 i drugim aplikacijama koje koriste WININET.DLL. To je zbog toga što više osoba koristi isti korisnički nalog za više istovremenih sesija prijavljivanja na istoj Windows Server mašini, uključujući prijavljivanja koristeći Remote Desktop Protocol (RDP) i Terminal Server.

 • Rešava problem usled kojeg aplikacije (OLE) servera za složene dokumente nepravilno prikazuju ugrađene objekte ako koristite PatBlt API za postavljanje ugrađenih objekata u Windows metadatoteku (WMF).

 • Bezbednosne ispravke za Windows Datacenter umrežavanje, Windows Server, mašinu za bazu podataka Microsoft JET, Windows jezgro, Windows Input i Composition, Microsoft Scripting Engine, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Windows Storage i sisteme datoteka, komponentu Microsoft Graphics, Windows virtuelizaciju, Windows MSXML, Windows SQL komponente i Microsoft Edge.

 • Rešava problem sa podsistemom govora na računaru Microsoft HoloLens zbog kog aplikacije prestaju da se odazivaju kada nema internet veze.

 • Rešava problem sa upotrebom paketa za dodeljivanje privilegija za masovno pridruživanje domenima usluge Azure Active Directory (AAD) prilikom prvog postavljanja računara Microsoft HoloLens.

 • Rešava problem sa obaveštenjima o instalaciji aplikacija na uređajima Microsoft HoloLens.

 • Rešava problem sa instalacijom lokalno instaliranih aplikacija platforme Universal Windows Platform (UWP) sa Windows portala za uređaje na računaru Microsoft HoloLens. Lokalno instalirano znači da se aplikacije ne objavljuju u prodavnici Microsoft Store.

 • Poboljšava efikasnost podataka o okruženju koje koriste prostorna sidra platforme Microsoft Azure, što vam omogućava da postavite prostorna sidra na manje fizičke lokacije na računaru Microsoft HoloLens.

 • Rešava problem koji sprečava da se računar Microsoft HoloLens poveže sa nekim mobilnim hotspotovima u sistemu Windows 10.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ove ispravke, prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije možda neće pokrenuti odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4495667.

Nakon instaliranja ove ispravke može doći do problema sa korišćenjem okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) za pokretanje uređaja sa servera Windows usluga daljinske primene (WDS) konfigurisanog da koristi dodatak za promenljivi vremenski okvir. Ovo će možda dovesti do prevremenog prekida veze sa WDS serverom prilikom preuzimanja slike. Ovaj problem ne utiče na klijente ili uređaje koje ne koristite dodatak za promenljivi vremenski okvir.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503327.

Microsoft i ArcaBit su ustanovili problem na uređajima sa instaliranim antivirusnim softverom kompanije ArcaBit koji može dovesti do toga da sistem prestane da se odaziva prilikom ponovnog pokretanja nakon instalacije ove ispravke.

Ovaj problem je rešen. Arcabit je potvrdio da se taj problem ne odnosi na Windows 10, verziju 1809.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Prilikom pokušaja štampanja iz pregledača Microsoft Edge ili drugih aplikacija platforme Universal Windows Platform (UWP) možda ćete primiti poruku o grešci „Štampač je naišao na neočekivani problem sa konfiguracijom. 0x80070007e“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4501371.

Nakon instalacije ažuriranja KB4493509, na uređajima koji imaju instalirane neke azijske jezičke pakete može se prikazati poruka o grešci „0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND“.

 1. Deinstalirajte i ponovno instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku „Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10“.

 2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku „Ažuriranje sistema Windows 10“.

Napomena Ako ponovno instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite na aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4493510) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU možete da preuzmete u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4493509

Srodne informacije

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1809. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB ispravkama i da bi bile korisnije korisnicima, napravili smo anonimnu anketu u kojoj možete da delite komentare i povratne informacije. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×