Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.5.2023.

Verzija:

OS verzija 17763.4377

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

Ističe 

 • Ova ispravka rešava probleme koji utiču na 32-bitnu verziju programa Windows Kalkulator.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Edge IE režim. Ovaj problem vas sprečava da konfigurišete dodatke. 

 • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows. 

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na conhost.exe. Prestaće da se odaziva.  

 • Ova ispravka utiče na Islamsku Republiku Iran. Ispravka podržava letnje/zimsko računanje vremena u vladi u periodu od 2022. godine.

 • Ispravka rešava problem koji utiče na uslugu pozivanja udaljene procedure (RPCSS). Inverzija redosleda zaključavanja uzrokuje blokadu u njemu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uslugu Key Distribution Center (KDC). Kada se usluga zaustavi na lokalnom računaru, prijavljivanje u sve lokalne kerberose neće uspeti. Greška se STATUS_NETLOGON_NOT_STARTED.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na naloge koji pokreću komandu Set-AdfsCertificate . Komanda ne uspeva. Do ovoga dolazi kada nalog nema dozvole za čitanje za povezani kontejner distribuiranog upravljača ključem (DKM).

 • Ova ispravka se Active Directory usluge za ujedinjavanje (AD FS). Možda ćete morati da ponovo pokušate potvrdu identiteta više puta da biste se uspešno prijavili.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na SMB Direct. Krajnje tačke možda nisu dostupne u sistemima koji koriste skupove znakova sa više bajta.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na rešenje za lozinku lokalnog administratora operativnog sistema Windows (LAPS). Moћda ne uspe. To se dešava u verzijama sistema Windows Server 2019 koje pokreću Server Core. Greška se 0x8007007f.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na aplikacije koje koriste DirectX na starijim Intel upravljačkim programima grafičke kartice. Možda ćete dobiti grešku od apphelp.dll.

 • Ova ispravka rešava stanje trke u Windows LAPS- u. Usluga podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS) može prestati da se odaziva. Do ovoga dolazi kada sistem istovremeno obrađuje više operacija lokalnog naloga. Kôd greške kršenja pristupa je 0xc0000005.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zastarelo rešenje za lozinku lokalnog administratora (LAPS) i na novu Windows LAPS funkciju. Oni ne uspeju da upravljaju konfigurisanom lozinkom lokalnog naloga. Do ovoga dolazi kada instalirate zastarelu LAPS .msi pošto instalirate Windows update od 11. aprila 2023. na računarima koji imaju zastarele LAPS smernice. 

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na veb lokaciji "Bezbednosne Novosti.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.4121

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5028168.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5026362.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.4121

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×