Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.5.2023.

Verzija:

OS izdanje 22621.1702

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.        

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ističe 

  • Novi! Ova ispravka dodaje novu kontrolu preklopnog dugmeta na stranici Postavke >Windows Update . Kada ga uključite, daćemo prioritet vašem uređaju da biste dobili najnovije nebezbenih ispravki i poboljšanja kada su dostupne za vaš uređaj. Za kontrolisane uređaje, preklopnik je podrazumevano onemogućen. Dodatne informacije potražite u članku Preuzimanje ispravki za Windows čim one postanu dostupne za vaš uređaj.

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.    

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5025305 (objavljeno 25. aprila 2023. godine). Kada instalirate ovaj KB:

  • Ova ispravka utiče na bezbednosnu funkciju zaštite od zaštite od kernel režima hardvera koju je nametnula zaštita od steka. Ispravka dodaje još upravljačkih programa u bazu podataka upravljačkih programa koji nisu kompatibilni sa njim. Uređaj koristi ovu bazu podataka kada omogućite ovu bezbednosnu funkciju u korisničkom interfejsu Windows bezbednost i učitava upravljačke programe.

  • Ova ispravka rešava rasni uslov u rešenju za lozinke lokalnog Windows administratora (LAPS). Usluga podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS) može prestati da se odaziva. Do ovoga dolazi kada sistem istovremeno obrađuje više operacija lokalnog naloga. Kôd greške kršenja pristupa je 0xc0000005.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i u članku Bezbednosne Novosti.

Windows 11 stek servisiranja - 22621.1626

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ispravke, neke aplikacije mogu imati povremene probleme sa prepoznavanjem govora, ekspresivnim unosom i rukopisom prilikom korišćenja kineskog ili japanskog jezika. Ugrožene aplikacije možda ponekad neće prepoznati određene reči ili možda neće moći da prime unos iz prepoznavanja govora ili iz zahvaćenih tipova unosa. Veće su šanse da će doći do ovog problema ako aplikacije koriste prepoznavanje govora van mreže.

Napomene za projektante Ovaj problem utiče samo na prepoznavanje govora koje koristi standard Speech Recognition Grammar Specification (SRGS) u Windows.Media.SpeechRecognition. Druge primene prepoznavanja govora nisu zahvaćene problemom.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5026446.

IT administratori

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027231.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5026372

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22621.1626.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×