Decembar 21, 2021-KB4598296 (OS 17763,1728) Preview

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Datum izdavanja: 1/21/2021

Verzija: OS Build17763,1728

Važno:  12/8/20
Adobe Flash igrač izašao je iz podrške 2020 31. Više informacija potražite u članku Adobe Flash kraj podrške za 31.2020. Adobe je pokrenuo blokiranje Flash sadržaja iz pokretanja u Flash playeru 12, 2021. Više informacija potražite u članku programski prikaz Adobe Flash PLAYOL opšte informacije

11/17/20
Informacije o terminologiji za Windows ažuriranje potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima ispravki za mesečnu vrednost. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 1809.

 Izjavi

 • Ažurira problem sa specijalnim kombinacijama ključeva koje se koriste u DaYi, Yi i nizu Ims koji mogu da dovedu do toga da se aplikacija prekine sa radom. 

 • Ažurira problem koji prikazuje prazan zaključani ekran kada se uređaj probudi iz stanja hibernacije.

 • Ažurira problem koji vas sprečava da otvorite dokument koji se nalazi na Windows radnoj površini i generiše grešku, "ime direktorijuma je nevažeće".

 • Ispravlja istorijske informacije o vremenu dnevnog vremena (DST) za palestinsku vlast.

 • Ažurira problem koji ne prikazuje izdvajanje u priručnom meniju kada kliknete desnim tasterom miša na zip datoteku koja je samo na mreži.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka ne-Security uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene su:

 • Omogućava administratorima da onemoguće samostalnu Internet Explorer, pomoću smernica grupe dok nastavljaju da koriste IE režim Microsoft Edge.

 • Rešava problem do kog dolazi kada je potvrđen izbor u polju za potvrdu obavezno profil prilikom kopiranja korisničkog profila.

 • Rešava problem sa specijalnim kombinacijama ključeva koje se koriste u DaYi, Yi i nizu Ims koji mogu da dovedu do toga da se aplikacija prekine sa radom.

 • Rešava problem koji prikazuje prazan zaključani ekran kada se uređaj probudi iz stanja hibernacije.

 • Rešava problem koji vas sprečava da otvorite dokument koji se nalazi na Windows radnoj površini i generiљe grešku, "ime direktorijuma je nevažeće". Do ovog problema dolazi nakon promene lokacije na radnoj površini na kartici "lokacija" u dijalogu "Svojstva radne površine" (Istraživač datoteka > ovaj PC > Desktop).

 • Ispravlja istorijske informacije o vremenu dnevnog vremena (DST) za palestinsku vlast.

 • Rešava problem sa nemaиkim prevodima centralnog Evropskog vremena.

 • Dodaje podršku za kontrolu serijskog broja pomoću registratora.

 • Prikazuje obaveštenje korisniku kada se administrator prijavi u uslugu upravljačkog programa za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), na primer Microsoft Intune, da biste pronašli lokaciju upravljanog uređaja.

 • Rešava problem koji dovodi do neočekivanog ponovnog pokretanja sistema zbog koda izuzetaka 0xc0000005 (kršenje pristupa) u LSASS.exe; modul za okrivljanje je webio.dll.

 • Adresa curi memorije na Windows serverima koji su konfigurisani kao aktivni kontrolori domena Active Directory. Do ovog problema dolazi kada ključni distribucioni centar (KDC) pokuša da donese ime klijenta za korisnika (S4U) tokom potvrde identiteta certifikata.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da se crni ekran pojavi ili odloži prijavljivanje na hibridnu Azure Active Directory usluge koje su spojene. Pored toga, ne postoji pristup login.microsoftonline.com.

 • Rešava problem koji uzrokuje LSASS.exe proces da bi procureo memoriju na server koji se nalazi u okviru opterećenja sa velikim opterećenjem autentičnosti kada je Kerberos Oruћaravanje (fleksibilna bezbednija potvrda identiteta (brzo)) omogućena.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da uređaj prekine rad prilikom primene upravljača konfiguracije Microsoft krajnjeg zareza ako je AppLocker omogućen na uređaju.

 • Rešava problem koji dovodi do raspoređivanja tihog režima u usluzi BitLocker da ne uspe uz grešku 0x80310001. Do ovog problema dolazi prilikom primene BitLocker šifrovanja na hibridnu Azure Active Directory (Azure AD) priključene uređaje.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da LSASS.exe prestanu da rade zbog problema sa trkom koji daje dvostruku besplatnu grešku u usluzi Schannel. Kôd izuzetka je c0000374, a evidencija događaja prikazuje Schannel Event 36888, fatalni kôd greške 20 i stanje greške 960. Do ovog problema dolazi posle instalacije Windows ispravki iz septembra 2020 i novije verzije.

 • Rešava problem koji može da izazove sisteme koji koriste BitLocker da bi prestali da rade sa greškom 0x120 (BITLOCKER_FATAL_ERROR).

 • Rešava problem u kojem glavni tip u pouzdanom domenu mita ne dobija karticu Kerberos usluge iz aktivnog direktorijuma (DC). Do ovoga dolazi na uređajima koji su instalirali Windows ispravke koje sadrže CVE-2020-17049 zaštite i konfigurisano Perfromticketket na 1 ili noviju verziju. Ove ispravke su objavljene između 10 novembra, 2020 i decembar 2020 8. Kupovina karata takođe ne uspeva uz grešku, "KRB_GENERIC_ERROR", ako pozivaoci prosleđuju karticu za potvrdu kartica koja manje daje kartu za tragove, bez davanja zastavice USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED.

 • Odnosi se na problem sa upravljačem zadacima koji pogrešno ukazuje na to da su u sistemu prisutni dvostruki broj procesora (broj priključka).

 • Odnosi se na problem sa HTTP kešom koji se meљa sa kioski režimom koji se bavi Azure AD grupama.

 • Poboljšava sposobnost WinHTTP Veb proxy usluge automatskih otkrivanja za zanemarivanje nevažećih URL adresa Veb proxy protokola sa automatskim otkrivanjem (WPAD) koji se vraća kao dinamički host Configuration Protocol (DHCP) server.

 • Odnosi se na problem sa preplavom pravila za umetanje u usluzi Software definisan softverom umrežavanja (SDN).

 • Rešava se problem pomoću kontrole aplikacije Windows Defender (wdac) i pokretanja datoteke dok je omogućen instalacioni program (mi) ili inteligentni grafikon bezbednosnog sistema (MUG). Možete da koristite fsutilda biste pronašli $kernel. SMARTLOCKER. IZVORNE atribute proširive (EA) na datoteci. Ako je ova EU prisutan, onda MI ili ISG mogu da pokrenu datoteku. Možete da koristite fsutil u kombinaciji sa omogućavanjem ISG i mi dijagnostičkih događaja.

 • Prikazuje problem koji se javlja kada snimak usluge Volumenske usluge kopiranja (VISS) pokreće na virtuelnim mašinama (Vanf) koje sadrže elastični sistem datoteka (Rajfs). Pokrenuti viss snimak otkazuje uz vremensko umanjenje i sprečava pristup jamenom programu ReFS za 30 minuta.

 • Rešava problem koji omogućava aplikaciji koja je blokirana od hidrirajuća datoteka da bi se nastavila Hidriranje datoteka u drugim slučajevima.

 • Odnosi se na problem sa Veb aplikacijama koje koriste deljenje resursa sa unakrsnim resursima (CORS) pre nego što se uporedi sa oznakom Active Directory Services (AD FS). Ove Veb aplikacije mogu iznenada da prestanu da rade kada pozovu reklamu AD FS sa spoljnih mreža.

 • Rešava se problem sa administratorskim postavkama predložaka koje konfigurišete pomoću objekta smernica grupe (GPO). Kada promenite vrednost postavki smernica koje se ne KONFIGURIŠU, sistem ne uklanja prethodne postavke. Ovaj problem je Najprimetniji uz roming korisničke profile.

 • Rešava problem koji ne prikazuje izdvajanje u priručnom meniju kada kliknete desnim tasterom miša na zip datoteku koja je samo na mreži.

Ako ste instalirali prethodne ispravke, samo će se nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu preuzeti i instalirati na uređaju.

Poboljšanja ispravki za Windows

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo koji uređaj koji radi pod operativnim sistemom Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući preduzeća i Pro izdanja, ponudiće se najnovija ispravka za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i Windows Update za poslovnu deferrale. To se ne odnosi na dugoroиne izdanje.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim neki azijski jezički paketi mogu da dobiju grešku, "0x800f0982-PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND."

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u članku Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaz u operativnom sistemu Windows 10.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Potraži ispravke i instaliraj 2019 kumulativnu ispravku u aprilu. Uputstva potražite u članku ažuriranje operativnog sistema Windows 10.

Cedu Ako ponovo instalirate jezički paket ne umanji problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite na aplikaciju " Postavke " > oporavku.

 2. Izaberite stavku Prvi koraci u okviru početne vrednosti ove Opcije oporavka računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rezoluciji i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Lose poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublažavanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4598480) će vam se automatski ponuditi. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog.

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update ili Microsoft Update

Daa

Idite na postavke> ažuriraj & bezbednosti > Windows Update. U okviru Opcije opcionalne ispravke , pronaći ćete veze za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte članak Microsoft Update Catalog za uputstva.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4598296.

CeduNeke datoteke greškom imaju grešku "nije primenljivo" u koloni "verzija datoteke" u CSV datoteci. To može dovesti do pogrešne pozitivne ili lažne negativne veze kada koristite neke alatke za otkrivanje skeniranja nezavisnih proizvođača da biste proverili valjanost verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×