Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na sliku, što vam olakšava da vidite efekte promena na slici bez zatvaranja dijaloga. Međutim, promene se primenjuju odmah i zato u ovom dijalogu nije moguće kliknuti na dugme Otkaži. Da biste uklonili promene, morate kliknuti na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na priručnoj traci ili pritisnuti kombinaciju tastera CTRL+Z za svaku promenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili u jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali u nekoj drugoj opciji dijaloga.

  • Možda ćete želeti da premestite dijalog tako da možete da vidite sliku i dijalog u isto vreme.

Prilikom izrezivanja slike definišete deo slike koji se prikazuje tako što definišete nevidljivu masku oblika. Ova maska je nezavisna od same slike i može joj se promeniti položaj na slici ili se slici može promeniti položaj odnosno veličina iza maske.

Položaj slike

Ove opcije menjaju veličinu slike ili položaj slike u odnosu na nevidljivi oblik za maskiranje. Pomaci određuju koliko treba pomeriti sliku u odnosu na levu, desnu, gornju i donju stranu maske oblika. Pozitivni brojevi premeštaju ivicu slike prema centru oblika, a negativni brojevi udaljavaju ivicu slike od oblika.

Širina      Da biste promenili širinu slike koja se prikazuje u maski oblika, unesite broj u polje.

Visina     Da biste promenili visinu slike koja se prikazuje u maski oblika, unesite broj u polje.

Pomak X      Da biste pomerili sliku ulevo u odnosu na centar oblika maske, unesite negativan broj u polje. Da biste sliku pomerili udesno u odnosu na centar oblika maske, unesite pozitivan broj u polje.

Pomak Y      Da biste pomerili sliku nagore u odnosu na centar oblika maske, unesite negativan broj u polje. Da biste sliku pomerili nadole u odnosu na centar oblika maske, unesite pozitivan broj u polje.

Položaj izrezivanja

Ove opcije menjaju veličinu maske oblika ili njen položaj u odnosu na datoteku. Opcije Širina i Visina menjaju veličinu maske oblika, a opcije Levo i Vrh menjaju položaj maske oblika u datoteci.

Širina      Da biste promenili širinu maske oblika, unesite broj u polje.

Visina     Da biste promenili visinu maske oblika, unesite broj u polje.

Levo      Da biste masku oblika premestili ulevo u datoteci, unesite broj u polje.

Vrh      Da biste masku oblika premestili na vrh datoteke, unesite broj u polje.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×