Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na svoju sliku, što će vam olakšati da biste videli efekte promena na slici bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali na nekoj drugoj opciji.

  • Dijalog ćete možda želeti da premestite tako da možete da vidite sliku i dijalog u isto vreme.

Umetnički efekat

Kliknite da biste promenili umetnički efekat primenjen na sliku. Ako ste prilagodili opcije za jedan umetnički efekat, a zatim se prebacili na drugi umetnički efekat, prilagođavanja neće biti zadržana.

Napomena: Svaki umetnički efekat ima dve opcije koje možete da prilagodite. Većina ima Transparentnost i jednu dodatnu opciju.

Transparentnost      Da biste naveli u kojoj meri će originalna slika biti vidljiva kroz umetnički efekat, pomerite klizač Transparentnost ili unesite broj u polje pored klizača. Procenat transparentnosti može da bude u opsegu od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana postavka) do 100% (potpuno transparentno).

Veličina četkice     Da biste naveli veličinu četkice koja se koristi za kreiranje efekta, pomerite klizač Veličina četkice ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i širina četkice biti veća.

Razmak između pukotina:      Dostupno kada je primenjen umetnički efekat Cement. Ova opcija navodi svetlinu i dubinu pukotine. Što je veći broj, slika je svetlija i pukotina je veća.

Detalj      Dostupno kada je primenjen umetnički efekat Fotokopija. Ova opcija kontroliše naglašavanje pri prikazivanju detalja slike. Što je veći broj, detalji na slici su naglašeniji.

Veličina zrna     Da biste naveli količinu izgleda zrnastog filma u efektu, pomerite klizač Veličina zrna ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, svako zrno će biti istaknutije.

Veličina koordinatne mreže     Da biste naveli veličinu delova koordinatne mreže koji se koriste za kreiranje efekta, pomerite klizač Veličina koordinatne mreže ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i veličina koordinatne mreže biti veća.

Intenzitet     Da biste naveli kontrast ili oštrinu u oblastima slike, pomerite klizač Intenzitet ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će kontrast biti manji.

Broj senki     Da biste naveli broj senki boje koje se koriste za kreiranje umetničkog efekta, pomerite klizač Broj senki ili unesite broj u polje pored klizača.

Veličina olovke     Da biste naveli veličinu olovke, pomerite klizač Veličina olovke ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će vrh olovke biti finiji.

Pritisak     Da biste naveli iznos pritiska upotrebljenog za „crtanje“ efekta, pomerite klizač Pritisak ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i kontrast biti veći.

Radijus     Ova opcija je dostupna samo kada je na sliku primenjen umetnički efekat Zamazano i to je jedina opcija koju možete da prilagodite. Da biste naveli radijus zamazanosti slike, pomerite klizač Radijus ili unesite broj u polje pored klizača. Što je radijus veći, slika će biti zamazanija ili „mutnija“.

Podešavanje razmere     Da biste naveli iznos podešavanja razmere upotrebljenog za „crtanje“ efekta, pomerite klizač Podešavanje razmere ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i kontrast biti veći.

Veličina     Da biste naveli veličinu četkice, pomerite klizač Veličina ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i širina četkice biti veća.

Mekoća     Da biste naveli veličinu četkice, pomerite klizač Mekoća ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i efekat biti naglašeniji.

Uspostavi početne vrednosti

Uklanja umetnički efekat primenjen na sliku iz ovog okna dijaloga.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×